LED Color Proof Light v2 XL Hybrid Luminaire

Lichtkasten voor visuele kleurbeoordeling met behulp van LED Hybrid technologie. Biedt verlichting in veelgebruikte configuraties via zowel een LED-array als fluorescentiebuizen in combinatie.

 • Kleurbeoordelingskast voor kwaliteitscontrole
 • Ideale omstandigheden voor kleurbeslissingen onder gestandaardiseerde en speciale lichtomstandigheden: lluminant D50, D65, A en UV
 • Levensduur van LED-array minstens 10 keer langer dan die van systemen met fluorescentielampen
 • 3 extra fluorescentielampen (standaard TL84, kan op verzoek worden aangepast) om metamere effecten nauwkeurig te visualiseren met fluorescentielicht (hybride versie)

Visuele beoordeling van de kleur overeenkomstig diverse internationale normen


Een lichte kabinet zorgt ervoor dat de visuele kleur evaluaties worden gedaan in een consistente en dus objectieve manier, niet beïnvloed door de voortdurend veranderende natuurlijke of kunstmatige verlichting.

Het gebruik van een kleur assessment kabinet in Quality Control is sterk aanbevolen om een visuele match verzekeren vergeleken met gegevens en evaluaties van een kleur meetinstrument.

JUST Normlicht LED kleur beoordelingskabinetten elimineren kwaliteit van het product en supply chain problemen veroorzaakt door de kleur onnauwkeurigheid. Verschillende versies zijn beschikbaar om specifieke behoeften in te vullen. De kasten kunnen worden uitgebreid met behulp van de LED Color Control Professional software.

In staat zijn om lichte kleuren overal gemeten met een lichtmeter te programmeren bieden deze kasten de ideale omstandigheden voor kleur beslissingen onder gestandaardiseerde maar ook speciale lichtomstandigheden. Niet alleen kunnen metamere effecten worden opgenomen in tijd, maar alle mogelijke inconsistente kleurgevolgen voor allerlei lichtomstandigheden kunnen worden gesimuleerd.

JUST Normlicht heeft als eerste een LED lichtbron die voldoet aan al de hoge eisen voor kleur beoordeling van alle sectoren. Om de LED-eigenschappen aan de eisen van JUST Normlicht te laten voldoen heeft JUST een complexe multilevel kalibratie procedure die elke afzonderlijke LED lichtbron kalibreert. De spectrale eigenschappen van elektronische besturing van het apparaat worden opgeslagen en beheerst. Dit proces is uniek en daarom heeft JUST normlicht hiervoor een patent ingediend.

 • Groot formaat lichtkast – ideaal voor beoordeling van grote onderdelen
 • Kan gebruikt worden als lichtarmatuur versie (hangend)
 • Lichtbron D50, D65, + UV en A in "Basic" versie, met dimmer en met luminantie controle
 • Een perfecte simulatie van een standaard lichtbron: D50, D65, D75 of A ect.
  (Met LED Controle Professional software alleen!)
 • Gecontroleerde UV inhoud voor erkenning van fluorescentie (OBA's)
  (Met LED controle Professional software alleen!)
 • Onafhankelijke selectie van kleur temperatuur of kleursoort coördinaten
  (Met LED controle Professional software alleen!)
 • Unieke LED kalibratie methode (patent aangevraagd)
 • Drie additionele fluorescentie lampen (Standaard is TL84, kan op wens aangepast worden) Om zeer nauwkeurig metamerische effecten te visualiseren met fluorescente belichting.

Eigenschappen

Eigenschappen

Om de kleuren van oppervlakken en materialen betrouwbaar te kunnen evalueren is natuurlijk daglicht niet geschikt. In de loop van de dag - en het jaar - verandert spectrale configuratie constant (en daarmee de respectievelijke visuele indruk). Visuele kleur evaluatie is onmisbaar als het gaat om de selectie en visuele controle van geproduceerde kleuren en materialen. Het is pas na de visuele bepaling van de kleur dat de kleurmetingen kunnen plaatsvinden en grenswaarden kunnen worden gedefinieerd.

Maar de evaluatie van de kleur sensatie is niet alleen belangrijk voor een bepaalde voorwaarde - metamere kleuren die onder een bepaald type licht identiek lijken te tonen plotseling sterke contrasten bij blootstelling aan een verschillende mate of soort licht als de spectrale configuratie van de lichtbronnen en de geëvalueerde materialen in feite verschillend. Volgens de geldende normen voor visuele kleur evaluatie moeten de kleurstalen er identiek uitzien wanneer deze bekeken worden onder het type licht D65 en kunnen er bepaalde discrepanties zijn onder andere soorten licht.  Metamerisme is dan zichtbaar. Met de JUST Normlicht gestandaardiseerde verlichting kasten krijgt de kijker de kans om metamerisme onmiddellijk te herkennen.

JUST Normlicht LED Technology


JUST Normlicht technologie verwezenlijkingen

Voor degenen die een meer volledige controle over de belichting willen hebben en op zoek zijn naar een toekomstige technologie die vandaag beschikbaar is biedt JUST Normlicht de technologie van morgen door het gebruik van LED-verlichting voor kleur evaluatie.

Om de LED-eigenschappen aan de meerdere eisen van JUST Normlicht te controleren, werd een complex multilevel kalibratie procedure ontwikkeld die elke afzonderlijke LED lichtbron kalibreert. De spectrale eigenschappen van de elektronische besturing van het toestel worden opgeslagen. Dit proces is uniek en daarom heeft JUST normlight een patent ingediend. De multilevel kalibratie is verdeeld in de basis-fabriek calibratie en permanente online-kalibratie tijdens de werking zonder een externe metrologische apparaat.

De JUST LED-technologie is niet alleen beter dan de conventionele gestandaardiseerde lichtkasten, maar is nu voor het eerst in staat om een enorme kleurruimte te repliceren en dit met de hoogste kwaliteit. Een CRI tussen 90 en 100 en een Metamerisme Index <1 wordt gehaald met deze multispectrale LED-lichtbron. JUST Normlicht biedt met deze technologie een groter kleurbereik dan sRGB en is nu in staat om niet alleen gestandaardiseerde lichtbronnen zoals D50 of D65 voor de grafische industrie te simuleren, maar ook andere lichtbronnen zoals A, C, D55, D75 te repliceren. Verder is elke andere wit of gekleurd licht te simuleren. Om metamere storing veroorzaakt door optische bleekmiddelen te vermijden, is het UV-gehalte in de lichtbron ook inbegrepen.

Een tweede voordeel van de JUST LED-technologie is een levensduur van ten minste 10 keer langer dan die van de traditionele TL-lamp techniek. Dit betekent niet alleen een stabiele, onveranderlijke kwaliteit van het licht gedurende een zeer lange periode, maar ook een grote besparing voor de vervanging van lampen over de levensduur van een LED-JUST Viewing Booth. Een ander voordeel om in gedachten te houden is het milieuvoordeel van de LED-technologie. Door geen gebruik te maken van kwik en slechts een zeer kleine hoeveelheid van fosforen. Deze zijn beide belangrijke componenten van fluorescentielampen, de LED-technologie vermindert de hoeveelheid gevaarlijk afval dat wordt afgevoerd in onze stortplaatsen over de hele wereld.

De kasten zijn geschikt voor alle industrieën en toepassingen waar sprake is van een behoefte aan kleur consistentie en kwaliteit van de producten, zoals textiel, Automobiel, keramiek, cosmetica, verven, voedsel, schoenen, inkt, verpakking en het afdrukken.

Om uw monsters objectief te bekijken zonder de invloed van de omgevings- of achtergrondkleuren, zijn de interieurs van de kasten afgewerkt in een neutrale mat grijze kleur.

Specificaties & Downloads

Specificaties & Downloads

Model: LED Color Proof Light v2 XL Hybrid Luminaire

Standard Light Sources

D50, D65, A, gesimuleerde TL84, UV

Afmetingen (B x H x D)

1080 x 120 x 800 mm

Bekijk ruimte (B x H x D)

1000 x 700 mm
afhankelijk van de armatuur en hoogte

Gewicht

72.0 kg

Optionele accessoires

Monster tafels voor visuele kleurbeheer

Gewicht

Tabel 45° (vaste versie)

3.0 kg

Tabel 0-90 °

6.0 kg

Software

Info

LED Controle Professional

Om te upgraden en maken simulatie van een standaard lamp of lichtbron, die nodig zijn voor het programmeren tot 10 lichtpunten in de LED kasten

Color Viewing Light Cabinet Catalogus

PDF engels

Download

Accessoires

Accessoires

Optionele accessoires voor LED Color Light Kasten

 • B027196: LED Controle Professional Software
 • B027199: Tabel 45 ° (Vaste versie)
 • B027216: Tabel 0-60 ° (Variabele version)

Vraag een offerte aan