CS-2000A / CS-2000

Een hoogwaardige spectroradiometer voor lichtbronnen en beeldschermen die spectrale gegevens, luminantie en chromaciteit meet. Snelle meettijden met hoge herhaalbaarheid, ideaal voor de lage luminantie zwarten en contrastmetingen op moderne beeldschermen.

 • Hoogwaardige spectroradiometer
 • Meetbereik 0,00005 - 500.000 cd/m2
 • Golflengtebereik 380 - 780 nm
 • Meethoeken 0,1°, 0,2°, 1,0°
 • Gegevens: Lv x y, Lv u' v', Lv TΔuv, XYZ, spectrale gegevens, dominante golflengte, excitatie zuiverheid
 • Geïntegreerd kleurendisplay voor stand-alone gebruik

De beste mogelijkheid ter wereld om extreem lage luminantie te analyseren

Veel recente FPD-modellen zijn ontworpen voor een betere weergave van het zwartniveau of een beter contrast om beelden van hogere kwaliteit te leveren. De CS-2000 is een spectroradiometer die een nauwkeurige luminantie/chromaticiteitsmeting mogelijk maakt, zelfs van zwarten (vanaf een lage luminantie van 0,003 cd/m2).

Belangrijkste toepassingen
De CS-2000 kan worden gebruikt voor luminantie- en chromaticiteitsmeting van diverse optische apparaten zoals displays zoals LCD's, PDP's, organische EL's en FED's, alsmede lichtbronnen zoals LED's en lampen.

 

Konica Minolta Spectroradiometer CS-2000A s werelds beste voor analyse van ultra-lage luminantie: 1.000.000:1 contrastmeting
Een nieuw tijdperk is aangebroken waarin mensen met hun televisies thuis de sfeer van het theater kunnen beleven. De Spectroradiometer CS-2000A maakt zeer nauwkeurige megacontrastmetingen mogelijk van de extremen van delicate schaduwen tot glinsterende golffronten die de sleutel vormen tot de prestaties van de beeldweergave.

De Spectroradiometer CS-2000A kan ultralage luminantieniveaus van 0,0005 cd/m2 van diverse lichtemitterende apparaten en flatscreentelevisies zoals LCD's, plasmaschermen, organische EL-schermen, LED's, enz. meten en zeer nauwkeurige metingen uitvoeren die overeenkomen met scotopische relatieve helderheid.

Belangrijkste toepassingen
De CS-2000A kan worden gebruikt voor luminantie- en chromaticiteitsmeting van diverse optische apparaten zoals displays zoals LCD's, PDP's, organische EL's en FED's, alsmede lichtbronnen zoals LED's en lampen.

Eigenschappen

Eigenschappen

CS-2000A

 • Nauwkeurige ultralage luminantiemetingen tot 0,0005 cd/m2

Door gebruik te maken van technologie om de ruis in het sensorsignaal te verminderen, bereikt de CS-2000A een extra decimaal aan prestaties in vergelijking met voorgaande modellen. De CS-2000A maakt stabiele metingen mogelijk in gebieden met ultralage luminantie door zeer nauwkeurige metingen tot 0,0005cd/m2 bij een meethoek van 1°C. Bovendien behoudt hij minder dan 5 nm halve bandbreedte* (noodzakelijk geacht voor kleurmeting) over het gehele meetgolflengtebereik, waardoor nauwkeurige kleurmetingen mogelijk zijn.

* Halve bandbreedte: een indicator van golflengte resolutie.

 

 • Meting ter ondersteuning van scotopisch zicht*1

Standaard spectrale lichtopbrengst* van scotopisch zicht is opgenomen in de "Software voor gegevensbeheer CS-S10w Professional" (standaard meegeleverd), waardoor zeer nauwkeurige metingen die overeenkomen met scotopisch zicht mogelijk zijn.

* Standaard spectraal lichtrendement: Relatieve visuele gevoeligheid bepaald door de Internationale Commissie voor Verlichtingskunde (CIE) en gebruikt als standaard.
 

 • Snelle meting van microscopische gebieden

Met de meethoekschakelfunctie van de CS-2000A kan de gebruiker meethoeken van 0,1°, 0,2° of 1° selecteren, afhankelijk van de toepassing. Dit maakt een standaard minimale meetdiameter van Ø0,5 mm mogelijk; met de close-up lens (optioneel accessoire) kunnen bovendien oppervlakken tot Ø0,1 mm worden gemeten. Daarom kan de CS-2000A niet alleen worden gebruikt voor het meten van algemene displays, maar ook voor snelle en stabiele luminositeits- en chromaticiteitsmetingen van ultrakleine gebieden zoals op instrumentenpanelen van auto's of vliegtuigen en voor indicatoren van audiosystemen in auto's.
 

 • Kwaliteitscontrole op basis van de dominante golflengte

De standaard meegeleverde "Data Management Software CS-S10w Professional" maakt acceptatiebeoordelingen* op basis van de dominante golflengte mogelijk. De CS-2000A is dus optimaal voor de kwaliteitscontrole van LED's, die worden geprezen als de volgende generatie in verlichting, en diverse andere nieuwe verlichtingstoestellen.


* Acceptatieoordeel op basis van dominante golflengte: Beoordeelt of de primaire golflengte (dominante golflengte) van de betreffende kleur binnen het standaardbereik ligt bij de chromaticiteitsbeoordeling van LED's of andere lichtbronnen.

 

 • Nauwkeurige meting van de verlichtingssterkte

Door het aanbrengen van een diffusoradapter voor verlichtingsmeting (optioneel accessoire) kan de CS-2000A nauwkeurig spectroscopische metingen uitvoeren van de verlichtingssterkte en de chromaticiteit van bestraald licht.

 

 • Toepassingsgebieden

Alle soorten lichtbronnen kunnen met de CS-2000A onder laboratoriumomstandigheden worden gemeten, bijvoorbeeld signalen, verkeerslichten, vliegveldverlichting, lampen, LED's, beeldbuizen, LCD's, PDP's, enz., gewoon alles wat licht uitzendt. Met de steeds groeiende vraag naar gediversifieerde media, gestimuleerd door de groei van de informatietechnologiesector en het op volle toeren draaien van digitale uitzendingen, is het onderzoek en de ontwikkeling van diverse beeldschermen, waarbij plasmaschermen en LCD's centraal staan, in een stroomversnelling geraakt. Innovaties in de LED-technologie hebben geleid tot opmerkelijke doorbraken in de ontwikkeling van LED-producten, waaronder verkeerslichten, achtergrondverlichting voor reflecterende LCD's en grote beeldschermen voor buiten.

CS-2000

 • Betrouwbare laag-lichtmeting

Konica Minolta's verzamelde optische technologieën en state-of-the-art signaalverwerkingstechnologieën worden gecombineerd om een 100.000 : 1 contrastmeting*¹ te bereiken met behulp van een spectrale spectroradiometer.

Laag-lichtmeting: Vanaf 0,003 cd/m² (Meethoek: 1°)
Meetnauwkeurigheid: ±2% (Luminantie)


*1 Wanneer de piekluminantie 300 cd/m² is
 

 • Korte meettijd, zelfs bij lage luminantie

Snelle meting met goede herhaalbaarheid is mogelijk, zelfs bij lage luminantieniveaus. Meettijd: Ca. 4 sec. (NORMAL modus: 4 cd/m²; FAST modus: 0,5 cd/m²) Eenvoudige bediening met een kleuren LCD-scherm en eenvoudige toetsindeling

 

 • Eenvoudige bediening met een kleuren-LCD-scherm en eenvoudige toetsindeling

1° is geschikt voor

Typische doelen zoals middelgrote en grote beeldschermen

 • LCD-, PDP- of EL-displays
 • LCD-panelen voor mobiele telefoons en digitale camera's
 • Radar- en andere instrumentenpanelen gebruikt in cockpits van vliegtuigen
 • Grote beeldschermen voor buiten

 

0,2° is geschikt voor

Kleine lichtbronnen zoals een LED

 • Auto-audiosystemen
 • Instrumentenpanelen voor auto's
 • Lampen, TL-buisverlichting en andere lichtbronnen

 

0,1° is geschikt voor

Extreem kleine lichtbronnen of licht in de verte

 • PDP- of LCD-pixels
 • Koude kathode buizen
 • Remlichten van auto's
 • Verkeerslichten

 

 • De keuze van de meest geschikte meethoek maakt metingen van verschillende objecten mogelijk.

Met de selecteerbare meethoek kan één enkele machine grote tot kleine diameters meten.
Meethoek: 1°, 0,2°, 0,1°
Minimaal meetgebied: Ø 0,1 mm (wanneer een close-up lens is bevestigd)

 

 • Kwaliteitscontrole op basis van de dominante golflengt

De standaard meegeleverde "Data Management Software CS-S10w Professional" maakt acceptatiebeoordelingen* op basis van de dominante golflengte mogelijk. De CS-2000 is dus optimaal voor de kwaliteitscontrole van LED's, die worden geprezen als de volgende generatie in verlichting, en diverse andere nieuwe verlichtingstoestellen.

* Acceptatieoordeel op basis van dominante golflengte: Beoordeelt of de primaire golflengte (dominante golflengte) van de respectieve kleur binnen het standaardbereik ligt bij de chromaticiteitsbeoordeling van LED's of andere lichtbronnen.

 

 • Nauwkeurige meting van de verlichtingssterkte

Door het aanbrengen van een diffusoradapter voor verlichtingsmeting (optioneel accessoire) kan de CS-2000 nauwkeurig spectroscopische metingen van verlichtingssterkte en chromaticiteit van bestraald licht uitvoeren.

 

 • Toepassingsgebieden

Alle soorten lichtbronnen kunnen onder laboratoriumomstandigheden worden gemeten met de CS-2000, bijvoorbeeld seinen, verkeerslichten, vliegveldverlichting, lampen, LED's, beeldbuizen, LCD's, PDP's, enz., gewoon alles wat licht uitzendt. Met de steeds groeiende vraag naar gediversifieerde media, gestimuleerd door de groei van de informatietechnologiesector en het op volle toeren draaien van digitale uitzendingen, is het onderzoek en de ontwikkeling van diverse beeldschermen, met name plasmaschermen en LCD's, in een stroomversnelling geraakt. Innovaties in de LED-technologie hebben geleid tot opmerkelijke doorbraken in de ontwikkeling van LED-producten, waaronder verkeerslichten, achtergrondverlichting voor reflecterende LCD's en grote beeldschermen voor buiten.

Specificaties & Downloads

Specificaties & Downloads
Model Spectroradiometer CS-2000A Spectroradiometer CS-2000
Meethoek 0.1°, 0.2°, 1° selecteerbaar
Meetgolflengtebereik 380 tot 780nm
Golflengte resolutie 0.9nm / pixel
Weergave golflengteafstand 1.0 nm
Nauwkeurigheid mediane golflengte  ±0.3nm (at 435.8nm, 546.1nm, and 643.8nm)
HHalve bandbreedte 5nm of minder
Meetbereik luminantie (voor standaardlichtbron A) 0,1° meethoek: 0,5 tot 500.000 cd/m2

0,2° meethoek: 0,175 tot 125.000 cd/m2

1° meethoek: 0,005 tot 5.000 cd/m2 
0,1° meethoek: 0,3 tot 500.000 cd/m2

 

0,2° meethoek: 0,075 tot 125.000 cd/m2

1° meethoek: 0,003 tot 5.000 cd/m2 
Nauwkeurigheid  Luminantie ±2%
Chromaticiteit (1° meethoek) x,y: ±0.002 (0.001 tot 0.05 cd/m2) x,y: ±0.0015 (van 0.05 cd/m2)

x,y: ±0.003 (0.003 tot 0.005 cd/m2)

x,y: ±0.002 (0.005 tot 0.05 cd/m2)

x,y: ±0.0015 (0.05 cd/mof meer)
    Herhaalbaarheid Luminantie (1°C meethoek)    

1.5% (0.0005 tot 0.001 cd/m2)

0.7% (0.001 tot 0.003 cd/m2)

0.25% (0.003 tot 0.05 cd/m2)

0.15% (0.05 tot 5,000 cd/m2)

0.4% (0.003 tot 0.05 cd/m2)

0.3% (0.005 tot 0.1 cd/m2)

0.15% (0.1 tot 5,000 cd/m2)
Chromaticiteit (1° meethoek)    

x: 0.003 y: 0.0035 (0.001 tot 0.003 cd/m2)

x: 0.001 y: 0.0015 (0.003 tot 0.1 cd/m2)

x: 0.0006 y: 0.0006 (0.1 tot 0.2 cd/m2)

x: 0.0004 y: 0.0004 (0.2 tot 5,000 cd/m2)

x: 0.001 y: 0.0015 (0.003 tot 0.1 cd/m2)

x: 0.0006 y: 0.0006 (0.1 tot 0.2 cd/m2)

x: 0.0004 y: 0.0004 (0.2 tot 5,000 cd/m2)

Polarisatiefout    

0,1°, 0,2° meethoek: 3% of minder

1° meethoek: 2% of minder
Meettijd Approx. 2 tot 243 sec. Approx. 1 sec. (handmatige modus) tot 243 sec.
Modus kleurruimte Lv x y, Lv u' v', Lv TΔuv, XYZ, spectrale golfvorm, dominante golflengte, excitatiezuiverheid scotopische helderheid (met CS-S10w Professional)
Interface USB 1.1
Bedrijfstemperatuur/vochtigheidsbereik 5 tot 30°C; relatieve vochtigheid 80% of minder zonder condensatie
Stroomvoorziening AC adapter (100 tot 240V~, 50/60 Hz)
Afmetingen (B × H × D) 158 × 200 × 300mm (hoofdeenheid) Ø70 × 95mm (Lens)
Gewicht 6.2kg (inclusief lens)
 • Meetvoorwaarden voor nauwkeurigheid/herhaalbaarheid: Meetobject: Standaardlichtbron A; Omgevingstemperatuur: 23°C±2°C;
 • Relatieve vochtigheid: 65% of minder
Specificaties en uiterlijk kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd.

CS-2000A Catalogus

High-end spectroradiometer voor luminantiemetingen voor elke lichtbron tot 0,005 cd/m2

Download

Software

Software

Data Management Software CS-S10w

Inleiding

 • CS-S10w Professionele Editie: (meegeleverd met CS-2000 en CS-2000A)

De Professional Edition maakt verschillende gegevensbeheer-, analyse- en evaluatiefuncties mogelijk die nuttig zijn voor O&O of kwaliteitscontrole. 

Eigenschappen

Kleurruimte

Lvxy, Lvu'v', LvTuv
XYZ, dominante golflengte

Modus selectie

Normale modus
Object kleur modus
Contrast modus
RGB-modus
RGB & contrast modus

Instrumentenbesturing

Gemiddelde meting
Intervalmeting
Gebruikerskalibratie

Gegevensbeheer

Inlezen en opslaan van bestanden
Gegevensbeheer met mappen
Maken, opslaan en laden van sjablonen (aanpasbaar ontwerp / lay-outs voor diverse grafieken)
Diverse grafiekweergaven

Gegevensevaluatie

Waarnemer / Verlichtingsinstellingen
Statistiekweergave voor elke map
Kadertolerantie instelling
Meerpunts
meting, uniformiteitsweergave, contrastweergave en polygoontolerantie-instelling voor weergave-evaluatie

Overige Rapporten maken in aanpasbare schermlayouts


 

Specificaties

Systeemvereisten

OS

Windows® 7 Professional 32-bit, 64-bit
Windows® 8.1 Pro 32-bit, 64-bit
Windows® 10 Pro 32-bit, 64-bit

CPU

Pentium® III 600 MHz equivalent of hoger (aanbevolen)

Geheugen

256 MB of meer aanbevolen

Harde schijf

60MB of meer ruimte vereist voor installatie

Beeldscherm

1024 × 768, 16-bit kleuren of beter

Optische schijf

CD-ROM drive, USB poort

 • Windows® zijn handelsmerken van Microsoft Corporation in de VS en andere landen.
  Pentium® is een handelsmerk van Intel Corporation in de VS en andere landen.

Download hier

Accessoires

Accessoires

Optionele accessoires voor Spectroradiometer CS-2000A / CS-2000

 

 

Statief Manfrotto 475B product

Zeer stabiel statief

Item Order Code: B027801

   

Pan Head MA-400

Pan Head voor Statief 475B

Item Order Code: 9970-1801

   

CS-A30 Storage Case

Item Order Code: A0E3-600

   

CS-A33 ND-Filter 1/10

Item Order Code: A0E3-702

   

CS-A34 ND-Filter 1/100

Item Order Code: A0E3-703

   

CS-A35 Close-up lens

Item Order Code: A0E3-704

   

CS-A36 Adapter voor CCD Camera

Item Order Code: A0E3-705

   

CS-A5 Wit Calibration Plate

Item Order Code: 1890-705
(geen kalibratie gegevens)


Item Order Code: 1890-706
(met kalibratie gegevens)


Item Order Code: 1890-707(met kalibratiegegevens en certificaat)

   

Aangepaste verlichtingssterkte adapter voor CS-2000 incl. ijkgegevens

Item Order Code: A0E3-904

   

Aangepaste bevestiging voor lichtstroom

Item Order Code: A0E3-905

   

Aangepaste bevestiging voor lichtsterkte

Item Order Code: A0E3-906

Vraag een offerte aan