Een compact, eenvoudig te gebruiken instrument voor het meten van lichtbronnen, waaronder LED-verlichting en EL-verlichting. De CL-70F biedt een instapoplossing voor het meten van Colour Rendering Index, spectrale irradiantie, piekgolflengte, tristimuluswaarden, chromaticiteit, gecorreleerde kleurtemperatuur, dominante golflengte, excitatiezuiverheid, verlichtingssterkte en verschilwaarden.
De CRI Verlichtingssterkte meter CL-70f is een compacte, lichtgewicht, handheld-instrument voor het meten van de kleur- en de verlichtingssterkte aan lichtbronnen (met inbegrip van LED en EL lichtbronnen). De meetgegevens worden weergegeven in termen van CRI, tristimulus waarden, illuminantie, kleurkwaliteit, dominante golflengte, zuiverheid, kleurtemperatuur en verschilwaarden tussen de monsters.
De CL-70F kan worden gebruikt met een los verkrijgbare flash-sync-kabel om spectrale metingen van fotografische flitslicht te kunnen nemen.
Het software hulpprogramma CL-SU1w is standaard inbegrepen en voegt verdere functionaliteit toe voor het vastleggen en analyseren van de gegevens.
Belangrijkste toepassingen
Belangrijkste kenmerken van de CL-70f
De draagbare CL-70f body is ontworpen voor een verscheidenheid aan gemeenschappelijke verlichtingstaken zoals lichtontwerpen en technisch onderhoud. Met het verstrekken van spectrale informatie en CRI meting biedt het basis model CF-70f toegang tot eerste lijn lichtmeting functies. De combinatie van het instrument met een flits sync-kabel maakt spectrale metingen van flitslicht mogelijk en daarmee is de CL-70f een krachtig instrument voor de professionele imaging en entertainment markt.
CRI meting De CL-70f biedt eenvoudig toegang tot CRI meetgegevens. Het kleuren aanraakscherm toont de Ra-waarde met inbegrip van alle individuele indices (R1 tot R15) in een eenvoudige staafgrafiek. Meer informatie over Color Rendering vindt u terug in: De Taal van het Licht
Eenvoudige meting van kleurtemperatuur (TCP) De CL-70F kan de gecorreleerde kleurtemperatuur en het verschil ten opzichte van de kleurtemperatuurlijn (black body locus) uitgedrukt in Δuv aangeven, waarden die vaak worden gebruikt om de kleur van lichtbronnen te beschrijven. De kleurtemperatuur van het licht wordt gedefinieerd als de absolute temperatuur (in Kelvin) waarbij die “black body” een bepaalde kleur licht zou uitstralen. De kleur van licht dat door een “black body” bij verschillende temperaturen kan worden uitgezet op een curve wordt de "blackbody locus" genoemd. Omdat de waarden van veel lichtbronnen niet direct op de “black body locus” liggen, wordt de gecorreleerde kleurtemperatuur gebruikt om de kleur te beschrijven.
Bij het beschrijven van een kleur met gecorreleerde kleurtemperatuur, wordt normaal gesproken het verschil met de blackbody locus Δuv vermeld.
Meer informatie over de kleur temperatuur vindt u terug in: De Taal van het Licht
Draaibare receptor De draaibare receptor verbetert de meetresultaten en biedt comfortabel gebruik van het instrument.
Gemakkelijke nul kalibratie zonder receptor cap Draai de ring op de diffusor linksom voor nul kalibratie
Extra functies van het standaard computer hulpprogramma CL-SU1w Met het hulpprogramma CL-SU1w dat als standaard accessoire wordt meegeleverd kunt u de instrument instellingen wijzigen, gegevens opslaan en groeperen, verdere analyse uit meetgegevens maken.
CRI luxmeter CL-70F
CL-SU1w Utility Software is de utility software die standaard wordt meegeleverd met de CRI Illuminantiemeter CL-70F en biedt numerieke en grafische weergave en analyse van meetgegevens.
Upgrade procedure CL-SU1w Utility Software kan worden geüpdatet door de procedure te volgen in Paragraaf 7.6 "Update scherm" op p. 35 van de Software gids voor "CL-70F Utility". Raadpleeg die procedure om de update uit te voeren.