Pcounter


USER & COST MANAGEMENT OP GROTERE SCHAAL


Pcounter is een uitgebreide software voor het bijhouden van het printergebruik en voor de acoounting. Organisaties kunnen hiermee het gebruik van hun netwerkprinters monitoren en kosten toewijzen aan projecten, afdelingen en gebruikers (dit kunnen ook klanten of studenten) zijn.


Pcounter

Pcounter

Beleid en regels voor het printen 

 • Controle over printen in kleur: De applicatie maakt het mogelijk om een duidelijk beleid te hanteren voor printen in kleur, bijvoorbeeld om niet onnodig in kleur te printen. Met 'Pcounter embedded' kan ditzelfde principe worden toegepast op kopiëren in kleur. 
 • Applicatiegebaseerde controle over het printen: Het printen van bepaalde soorten documenten kan worden beperkt, zoals e-mail of websites.  
 • Gebruik van alternatieven: Opdrachten kunnen worden doorgestuurd naar printers die beschikbaar en gebruiksklaar zijn. Zo wordt voorkomen dat wachtrijen vollopen omdat een printer geen toner meer heeft of bij een ander printerprobleem. 
 • Groen printen: Sommige printerstanden, zoals automatisch dubbelzijdig printen, kunnen standaard worden ingesteld om papierverspilling te voorkomen. 
 • Automatische meldingen voor gebruikers: De gebruikers krijgen automatisch bericht wanneer een opdracht wordt doorgestuurd naar een ander systeem of wanneer de printparameters worden gewijzigd. Zo weten ze altijd wanneer en waar ze hun afdrukken kunnen ophalen. 
 • Regels op maat: De beheerder kan condities en triggers voor de opdrachten selecteren en de acties en meldingen die daarop moeten volgen. Dit is een extra vorm van controle. Het aantal printregels dat kan worden aangemaakt is onbeperkt, voor nog meer flexibiliteit.

Beheer van wachtrijen 

 • Centraal beheer van wachtrijen en instellingen: Alle wachtrijen en de eigenschappen daarvan kunnen met deze applicatie centraal worden beheerd. Zo'n wachtrij kan een eenvoudige wachtrij zijn die printopdrachten alleen maar naar één bepaalde printer laat gaan, maar het kan ook een wachtrij zijn die de opdracht(en) vasthoudt totdat authenticatie heeft plaatsgevonden. 
 • Flexibele eigenschappen: Per wachtrij kan worden bepaald hoe de opdracht moet worden afgehandeld (al dan niet wachten op authenticatie door de gebruiker), hoe groot de opdracht mag zijn, wat het (maximale) papierformaat is, hoe de meldingen gebeuren enzovoort. Omgevingen met veel printers kunnen hun wachtrijen batchgewijs instellen.
 • Beveiligd printen: Beveiligd printen is een erg handige functie voor afdrukwachtrijen. Een printopdracht wordt namelijk pas vrijgegeven na authenticatie door de persoon die de opdracht heeft gegeven (authenticatie op het uitvoersysteem met een pincode, kaart, gebruikersgegevens of vingeraderherkenning). Gebruikersauthenticatie maakt het mogelijk om onnodig printen tegen te gaan en te voorkomen dat vertrouwelijke afdrukken zomaar op het uitvoerblad blijven liggen en mogelijk in verkeerde handen terechtkomen. 
 • Overal printen: De mogelijkheid om even naar een aangesloten systeem te lopen om daarop een printopdracht te geven, staat garant voor meer mobiliteit voor de gebruikers. Als het ene systeem bezet is, kunnen ze gemakkelijk even een ander systeem gebruiken. Dus meer flexibiliteit. 
 • Opslagbeheer: Systemen kunnen zo worden geprogrammeerd dat opdrachten in de wachtrij voor beveiligd printen na een bepaalde tijd automatisch worden verwijderd. Zo blijft het printvolume binnen de capaciteit van de beschikbare systemen. 
 • Printvoorbeeld: Deze functionaliteit van de module Pcounter embedded geeft op het display van het systeem een voorbeeld van de eerste pagina van het document weer, voordat met printen wordt begonnen. Op het display kunnen gemakkelijk een of meer printopdrachten worden geselecteerd voor productie. 
 • Loadbalancing: Om extra snelheid te creëren kunnen printopdrachten over verschillende printers worden verdeeld. Afhankelijk van het aantal opdrachten dat staat te wachten stuurt de loadbalancer van Pcounter de printopdrachten naar verschillende wachtrijen. Dit gebeurt op een intelligente manier en garandeert prestaties op het allerhoogste niveau.

Get in touch

Get in touch