Konica Minolta door Quocirca uitgeroepen tot marktleider in cloud print services

| 25 juni 2024

Konica Minolta is benoemd tot marktleider in Quocirca's beoordeling van het Cloud Print Services Landscape, 2024, vandaag gepubliceerd. In het rapport wordt gewezen op de brede en groeiende toepassing van Cloud Print Management-oplossingen, waarbij beveiligingskwesties de grootste hindernis vormen.


Volgens het laatste onderzoek van de branche-analist is het aantal organisaties dat gebruikmaakt van een cloud printbeheeroplossing met 14% toegenomen, met 69% in 2024 tegenover 55% in 2023. Deze stijgende trend zal naar verwachting voortzetten, gezien nog eens 26% van de respondenten van plan is om in de toekomst cloud printbeheeroplossingen te gebruiken.
 
Hoewel er sprake is van een aanzienlijke voortdurende groei, wordt in het rapport de beveiliging als de belangrijkste belemmering voor de implementatie van cloud printbeheer aangemerkt. 32% van de respondenten geeft aan dat de bescherming van bedrijfsgegevens een van de belangrijkste aandachtspunten is. Voor organisaties die gebruikmaken van een cloud printbeheeroplossing heeft 36% al een zero-trust-model ingevoerd, terwijl nog eens 42% van plan is om dat in de komende 12 maanden in te voeren en slechts 6% helemaal niet van plan is dit te doen.
 
Veiligheid is een fundamentele prioriteit voor Konica Minolta. Quocirca erkent deze inspanningen, onder verwijzing naar de 'robuuste beveiliging' en met aandacht voor het feit dat de markt voor cloud services 'Workplace Pure voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van beveiliging en vertrouwelijkheid van gegevens, zoals de klanten van Konica Minolta eisen.' Het is 'ontwikkeld in het kader van het Data Protection by Design principe' en ondersteunt een reeks verschillende verificatiesystemen.

Naast Workplace Pure biedt Konica Minolta ook de onlangs gelanceerde SAFEQ Cloud ter ondersteuning van bedrijven die overstappen op een cloud-first printstrategie. Dit is een alles-in-één cloud-native oplossing voor printbeheer en scannen met op beleidsregels gebaseerde verificatiecontroles, een model voor toegang met minimale bevoegdheden, een zero-trust-aanpak, veilig netwerkverkeer voor metadata en printtaken die naar de cloud gaan en is daarbij in naleving van ISO 27001, CCM en CAIQ.
 
Het rapport observeert dat Konica Minolta cloud oplossingen zeer geschikt zijn voor organisaties van elke grootte en dat ze worden ondersteund door de gevestigde diensten voor cloud print infrastructuur, remote monitoring en management en uitgebreide beveiligingsdiensten.

 
 

quotation marks

We zijn er trots op dat we worden erkend als marktleider op het gebied van cloud print services. De groei, zoals gemeld door Quocirca, weerspiegelt onze ervaring bij Konica Minolta. Organisaties van elke omvang erkennen niet alleen de operationele en productiviteitswinst die Konica levert, maar ook een hoger niveau van beveiliging van gegevens, documenten en prints. Dit is een belangrijke boodschap voor degenen die dit nog steeds zien als een belemmering om te profiteren van een cloud-first printstrategie.

Olaf Lorenz

General Manager, International Marketing Division bij Konica Minolta Business Solutions Europe

Konica Minolta wordt door Quocirca benoemd tot marktleider en erkend als een leverancier die ‘marktleider is op het gebied van zowel strategische visie als diepgang van het serviceaanbod. Leiders hebben aanzienlijke investeringen gedaan in hun serviceportfolio en infrastructuur en worden ondersteund door sterke leveringsmogelijkheden.'
 

Quocirca Cloud Print Landscape 2024

Quocirca heeft Konica Minolta erkend als 'Leider' in ‘The Cloud Print Services Landscape, 2024 - How cloud adoption is driving print Infrastructure modernisation' van het onderzoeksbureau.

Lees meer

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Marketing Communications Expert

kevin.maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Konica Minolta door Quocirca uitgeroepen tot marktleider in cloud print services

Konica Minolta is benoemd tot marktleider in Quocirca's beoordeling van het Cloud Print Services Landscape, 2024, vandaag gepubliceerd. In het rapport wordt gewezen op de brede en groeiende toepassing van Cloud Print Management-oplossingen...