Duurzaamheid

Waarom NU het moment is om te investeren

Meer verkoop via e-commerce, meer omzet voor u: Door in productieprinttechnologie te investeren krijgen bedrijven een voorsprong op de concurrentie.

27.06.2023
4 minuten 4 minuten
Inhoudstafel
De verkoop van commercieel drukwerk zal in 2027 met bijna 50 procent stijgen. Om van deze groei te profiteren moeten printbedrijven nieuwe technologische kansen grijpen en hun printsnelheden automatiseren en verbeteren. Alleen degenen die slim investeren, zijn in staat om aan de steeds hogere eisen van klanten te voldoen.

In de eerstvolgende vijf jaar zal commercieel printen een opmerkelijke groei doormaken. Volgens adviesbureau Smithers zal de waarde van digitaal printen in heel Europa stijgen van €27,6 miljard in 2017 tot €41,2 miljard in 2027, een toename van 14,2%. Het volume van digitale printwerk zal toenemen van 351 miljard A4-prints naar 582 miljard A4-prints, een groei van 66% in diezelfde tien jaar. E-commerce en de groeiende behoeften van bedrijven aan reclame-uitingen zorgen voor deze omzetgroei.
 
Om een deel van deze lucratieve handel in handen te krijgen, moeten grafische ondernemingen zich afvragen of ze klaar zijn voor de groeiende markt van de e-commerce. Ga na in hoeverre u nu al het volledige potentieel van de volgende zes punten benut.
 

Kwaliteit

E-commerce zal blijven groeien. Naarmate klantenbinding via persoonlijk advies van gespecialiseerde verkoopmedewerkers steeds minder belangrijk wordt, wordt de verpakking van het product steeds belangrijker. Veel online winkels besteden daarom extra aandacht aan het creëren van een positieve klantervaring bij de levering van het pakket. Om dit te bereiken laten ze hun verpakkingen bedrukken in hun huisstijl, met persoonlijke boodschappen of volgens verschillende marketingcampagnes. Drukwerk van hoge kwaliteit is daarom essentieel voor bedrijven die een goede indruk willen maken op hun klanten. Door in productieprinttechnologie te investeren kunnen bedrijven hogere kwaliteitsniveaus bieden die met de oudere printapparatuur niet mogelijk zijn.


 

Met de bekroonde AccurioJet KM-1e-serie inkjet vellenpers van Konica Minolta is het bijvoorbeeld mogelijk om zeer productief te inkjetprinten voor een breed scala aan toepassingen. Vanwege zijn veelzijdigheid staat deze ook wel bekend als het Zwitserse zakmes. De AccurioJet KM-1e-serie is uitermate geschikt voor het uitbreiden van het verpakkingsassortiment, de productie van hoogwaardige verpakkingen en het betreden van bijkomende markten, zoals vouwkarton voor de verpakkingssector.

Meer informatie

Snelheid

Feestdagen of andere speciale commerciële dagen, zoals Black Friday, stellen retailers vaak voor uitdagingen omdat ze opeens te maken krijgen met de plotselinge toename in volume. Nog moeilijker is het wanneer onverwachte gebeurtenissen zoals hittegolven of mediagebeurtenissen een zeer plotse, sterke stijging van de vraag veroorzaken. Degenen die het printen van verpakkingen grotendeels geautomatiseerd hebben, hebben weinig moeite met snel opschalen om aan het hogere volume te voldoen zonder dat dit ten koste gaat van de consistente kwaliteit. Geautomatiseerde workflows verkleinen de kans op menselijke fouten en versnellen de productie. Grafische ondernemingen doen er daarom goed aan om te investeren in workflowmanagementsystemen die taken zoals opdrachtaanname, gegevensverwerking, drukwerkvoorbereiding en verzending automatiseren. Hiermee wordt tijd bespaard, hoeven er minder handmatige werkzaamheden te worden uitgevoerd, krijgen medewerkers minder te maken met vervelende routinetaken en wordt de efficiëntie verhoogd.
 
Door in productieprinttechnologie te investeren, krijgen bedrijven een voorsprong op de concurrentie doordat ze snel en efficiënt prints van hoge kwaliteit kunnen produceren. Dit is met name belangrijk in sectoren zoals e-commerce, waar de snelheid en kwaliteit van de prints heel erg belangrijk zijn voor het aantrekken van nieuwe klanten.

Prepress: AccurioPro Flux Essential voor een hogere efficiëntie

AccurioPro Flux Essential bevat alle functies die u nodig hebt voor een efficiënte prepress. De automatisering van de gebruikelijke workflows en de gecentraliseerde bediening van alle productiemachines zullen de productiviteit van uw printafdeling vergroten.
 
Meer informatie 

Standaardisering van processen

Door printprocessen te standaardiseren kunnen herhaalbare resultaten worden bereikt en wordt de efficiëntie verhoogd. Door eenmalig consistente procedures en kwaliteitsnormen in te stellen in plaats van de houding dat 'we het altijd op deze manier hebben gedaan' aan te nemen, wordt de tijd die nodig is voor het gereedmaken verkort, het foutenpercentage verlaagd en de algehele efficiëntie verbeterd. Grafische ondernemingen die bovenal investeren, boeken successen op het gebied van efficiëntie.
 

Continue procesverbetering

Grafische bedrijven moeten het productieproces continu controleren, analyseren en verbeteren. Door regelmatig prestatie-indicatoren tegen het licht te houden, zoals de doorlooptijden, het afkeuringspercentage en de productiviteit, kunnen knelpunten en inefficiënte zaken worden geïdentificeerd en aangepakt. Door de Lean- of Six Sigma-principes te implementeren, kan verspilling worden tegengegaan en de efficiëntie verder worden verhoogd. Het doel is om vrijwel foutloos te produceren. Dit kan doordat bij de Lean Six Sigma-methode de nadruk ligt op het voorkomen van fouten in plaats van het ontdekken ervan.
 

Investeren in kleurbeheersystemen

Nauwkeurigheid en consistentie van kleuren zijn essentieel voor een hoogwaardige printproductie. Door kleurbeheersystemen te gebruiken kunnen grafische ondernemingen zorgen dat kleuren in alle opdrachten nauwkeurig worden gereproduceerd. Hierdoor hoeft er minder opnieuw te worden geprint, waardoor men bespaart op materialen en tijd. AccurioPro Color Manager is bijvoorbeeld software die met een wizard werkt, waarmee u uw printsysteem kunt lineariseren om het vereiste prestatieniveau te bereiken. Ook kunt u hiermee profielen instellen voor een nauwkeurige reproductie van de te printen kleuren.


 

Kleurspecificatie van het merk en aanpassen van de kleurstandaarden.

Lees meer over het klantgerichte kleurbeheer binnen de gehele waardeketen.
 

Milieuvriendelijkheid

De afgelopen jaren is de printbranche steeds verder overgegaan op milieuvriendelijke werkwijzen en materialen. Dankzij investeringen in milieuvriendelijke printtechnologieën, zoals ontinkten en het gebruik van recyclebare materialen, zijn grafische ondernemingen steeds duurzamer geworden en kunnen ze voldoen aan de toenemende vraag van klanten naar milieuduurzaamheid. Ontinkten is het proces waarbij inkt uit oud papier wordt verwijderd tijdens het recyclen. Belangrijke processtappen bij het ontinkten zijn het verwijderen van de inktpigmenten uit het papier, de fragmentatie van de inkt in een bepaald formaatbereik en de verwijdering uit de pulp.  De AccurioJet KM-1e-productieprinter van Konica Minolta heeft de tests doorstaan van INGEDE, de internationale vereniging voor de ontinktingsindustrie, voor het ontinkten van ongecoat papier dat met het systeem is geprint. Dankzij de ontinktingstechnologie kan het papier worden gerecycled.
Als grafische onderneming moet u op de hoogte zijn van de Supply Chain Sourcing Act: U wordt daarin als leverancier verantwoordelijk gehouden voor uw duurzaamheid.
 

Conclusie

In de afgelopen jaren is de productieprinttechnologie aanzienlijk verbeterd. Daarom kunnen bedrijven door in de nieuwste apparatuur te investeren hun printprocessen verbeteren, mensen centraal stellen in het proces, duurzamer produceren en de efficiëntie verhogen. De oplossing ligt in de kunst om gegevens op een zinvolle manier te gebruiken om de bedrijfsprocessen efficiënter te maken. Dit leidt tot kortere doorlooptijden, lagere kosten, betere recyclingprocessen en een hogere kwaliteit. Productieprinters die op hoge snelheid kunnen werken, geautomatiseerde workflows en geavanceerde controlesystemen maken het management blij wanneer ze naar de verkoop kijken. Tegelijkertijd leveren de investeringen ook hun vruchten af op het gebied van mensgericht werken: door werknemers routinematige werkzaamheden uit handen te nemen, wordt er nieuw creatief potentieel aangeboord.
Dit is misschien ook interessant voor u:

Duurzaam productieprinten: klimaatvriendelijkheid van A tot Z

Hoe Konica Minolta u helpt minder middelen te gebruiken en uzelf te...

Duurzaamheid
15.05.2023
Van ons voor u: