Betrouwbaar, kwalitatief én milieuvriendelijk drukken? Missie volbracht!

Betrouwbaar, kwalitatief én milieuvriendelijk drukken? Missie volbracht!

Betrouwbaar, kwalitatief én milieuvriendelijk drukken? Missie volbracht!

Montana Printing is een volwaardige digitale drukkerij en bedient al vijftien jaar zowel kmo’s, zelfstandigen als particulieren, ook op het vlak van ontwerp en opmaak. Onder het motto ‘kwaliteit, kwaliteit en nog is kwaliteit’ besliste zaakvoerders Walter Bruynseels en Kristel Bervoets begin 2018 hun printinfrastructuur te vernieuwen.

Montana Printing is een volwaardige digitale drukkerij en bedient al vijftien jaar zowel kmo’s, zelfstandigen als particulieren, ook op het vlak van ontwerp en opmaak. Onder het motto ‘kwaliteit, kwaliteit en nog is kwaliteit’ besliste zaakvoerders Walter Bruynseels en Kristel Bervoets begin 2018 hun printinfrastructuur te vernieuwen. Gewapend met een AccurioPress C6085 van Konica Minolta levert Montana Printing vandaag meer dan ooit topkwaliteit. 

“Er is tegenwoordig zo veel mogelijk, ik denk aan zaken zoals witte inkt en sportvernis, maar bovenaan ons eisenpakket stond de kwaliteit van het drukwerk”, vertelt Walter Bruynseels. “We gingen dus bewust op zoek naar het best mogelijke toestel met een stevige, betrouwbare leverancier erachter. Want in alles wat we doen denken we vooral aan één doelstelling: tevreden klanten. En die halen we door printkwaliteit te koppelen aan een uitstekende service waarbij we kort op de bal spelen.”


Slimme registerstabiliteit 

Naast de troeven van de AccurioPress C6085 zelf, is Bruynseels erg enthousiast over de ingebouwde IQ-501 Intelligent Quality Care, een unieke innovatie in de markt. Die intelligente module ontzorgt de gebruiker van alle arbeidsintensieve kwaliteitscontroles en handmatige bijsturing, met meer uptime van de printsystemen en een gegarandeerde kleurstabiliteit als resultaat. Een van de zaken die de IQ-501 automatisch regelt, is de afstelling van het register.


“De IQ-501 is erg belangrijk voor de stabiliteit van het register in volledige run. Het werken met zo’n module is voor ons nieuw, en is een van de redenen waarom we voor Konica Minolta gekozen hebben. Met enkele drukken op de knop staan de bovenkant en onderkant van het vel precies op mekaar afgelijnd. De IQ-501 leest bovendien de volledige kleurenchart af, waardoor de kleuren meteen juist staan. Toners zijn enorm afhankelijk van vocht, lucht en temperatuur, maar dankzij de module blijft de kleurkwaliteit stabiel. De regelmatige manuele kleurenregistraties behoren daardoor tot het verleden. We kunnen die module blind vertrouwen.”


Van 60 naar 85 ppm

Met de ingebruikname van de AccurioPress C6085 ging ook de printsnelheid er enorm op vooruit. Vroeger kon Montana Printing maximaal 60 prints per minuut aan, en dat enkel voor het dunste papier. Vandaag ligt de snelheid op 85 prints per minuut, ongeacht de papierdikte - een stijging van zo’n 30 procent. Bovendien beschikt Montana Printing over een grote extra vacuümlade waarmee het gesloten drieluiken meteen rectoverso kan drukken, opnieuw met een stabiel register. 

En ook de Inline Booklet Finisher is volgens Walter Bruynseels een voltreffer: “We kunnen nu geniete boekjes drukken die er kant-en-klaar uitkomen. Vroeger moesten we het nieten en schoonsnijden allemaal nog manueel doen. Door die vrijgekomen tijd kunnen we nu meer dergelijke opdrachten aannemen.”


Persoonlijke aanpak van issues

Kwaliteit bieden betekent voor Montana Printing ook afspraken nakomen. Het bedrijf werkt ook voor lokale reclamebureaus en kan zich voor die opdrachten absoluut geen vertragingen permitteren. Daarom stelde Bruynseels hoge eisen op dat vlak. Vandaag heeft Montana Printing een vaste eerstelijnstechnieker, en dat heeft volgens Bruynseels niks dan voordelen: “Als er een probleem is, kunnen wij onze contactpersoon rechtstreeks op zijn gsm bellen en kan het vaak telefonisch opgelost worden. In callcenters weten ze vaak van niks en sturen ze een technieker, die pas bij aankomst tot de constatatie komt dat het om een peulschil gaat die ze telefonisch hadden kunnen verhelpen. Van dat tijdsverlies hebben wij geen last meer. Onze contactpersoon kent ons bovendien goed en weet wat onze eisen en verwachtingen zijn. En ik geef toe: wij zijn niet de makkelijkste klant. Maar hoe kritisch we ook zijn, Konica Minolta zoekt altijd naar een oplossing. Er is ook een vaste interventietijd afgesproken, die altijd wordt nagekomen. Ook de opleiding in het begin was dik in orde, zodat we heel goed wisten hoe we onze AccurioPress moesten bedienen. Je merkt echt aan alles dat Konica Minolta een hecht team is dat op dezelfde lijn zit.”


Minimale voetafdruk

Montana Printing staat voor een zo milieuvriendelijk mogelijke manier van drukken. Het werkt vrijwel uitsluitend met papier met FSC-duurzaamheidslabel en is actief Fair Trade-deelnemer. Geen wonder dus dat ze ook op dat vlak bepaalde verwachtingen hadden van hun nieuwe printinfrastructuur. “Een van de extra troeven van Konica Minolta is dat ze lege toners zelf ophalen en zo verantwoord mogelijk verwerken, onder andere door onderdelen maximaal te hergebruiken. Door de toegenomen kwaliteit van het printwerk verspillen moeten we nauwelijks nog mislukte prints weggooien.”


UITDAGING

Kwalitatief printen en 100 procent betrouwbaarheid


OPLOSSING

AccurioPress C6085 met IQ-501 Intelligent Quality Care


VOORDELEN

Kwaliteit, snelheid, automatisering en duurzaamheid