Kleurconsistentie en registratienauwkeurigheid naar een nieuw en hoger niveau getild

Kleurconsistentie en registratienauwkeurigheid naar een nieuw en hoger niveau getild

Kleurconsistentie en registratienauwkeurigheid naar een nieuw en hoger niveau getild

Hoge kwaliteit, snelheid en tijdwinst

Drukkerij Vangrunderbeeck is op bijna veertig jaar tijd uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de regio Leuven-Brussel. Wat ooit begon als een kleine onderneming met enkel een pers en losse letters, is ondertussen een drukkerij met focus op klein drukwerk: briefomslagen, visitekaartjes en brochures van bedrijven, en gelegenheidsdrukwerk voor huwelijken en geboortekaartjes. Om nog meer te voldoen aan de noden van digitaal printen, stapte de drukkerij over op de AccurioPress C2070 met IQ-501 Intelligent Quality Care. Resultaat: kleurstabilisatie, registeroptimalisatie en … veel tijdwinstTevreden klant

“Sinds 2011, toen we de Bizhub C1070 in gebruik namen, zijn we klant bij Konica Minolta”, zegt Guido Vangrunderbeeck, zaakvoerder van Drukkerij Vangrunderbeeck. “Voordat we begonnen met digitaal printen, deed ik een uitgebreid marktonderzoek. Zo ging ik langs bij de grote aanbieders van digitale printoplossingen, volgde demo’s en vergeleek uitvoerig de kwaliteit van de afdrukken. Voor onze toepassingen leverde de oplossing van Konica Minolta de beste kwaliteit.”
Tot op vandaag is Guido Vangrunderbeeck tevreden over de service en producten van Konica Minolta. Het was voor hem dan ook een evidentie dat hij meteen opnieuw bij Konica Minolta aanklopte toen hij voor de uitdaging stond om de kleurstabilisatie en registeroptimalisatie helemaal op punt te zetten. “Ik contacteerde onze vaste persoon bij Konica Minolta met de vraag wat we konden doen om met ons digitaal drukwerk zo goed mogelijk de offsetkwaliteit te evenaren. Nog geen twee maanden later, omdat we toen net in een heel drukke periode zaten en niet meteen konden overschakelen, namen we de AccurioPress C2070 met IQ-501 in gebruik. Bij kleinere oplages printen we nu alles digitaal en ook het lamineren gebeurt met de nieuwe machine. De kwaliteit is zo goed dat het verschil tussen offset en digitaal niet zichtbaar is.”IQ-501 Intelligent Quality Care-integratie

Met de toevoeging van IQ-501 aan de AccurioPress C2070 wordt zowel de kleurconsistentie als de registratienauwkeurigheid naar een nieuw en hoger niveau getild. Deze extra unit kan toegevoegd worden aan alle AccurioPress digitale printsystemen en in realtime zowel de volledige kleurmeting als de recto-versoregistratie meten en bijsturen.

Maar daar houdt het niet op, want ook de aanmaak van kleurprofielen en de dagelijkse printerkalibratie neemt de IQ-501 voor zijn rekening. Veerle Vercammen, operator digital printing en onder meer verantwoordelijk voor de prepress, wint dankzij de integratie dan ook een pak tijd: “Vroeger diende de kalibratie manueel te gebeuren. Daarmee was ik zeker een half uur zoet omdat ik eerst moest printen en meten, om daarna de kalibratiecurves er opnieuw in te zetten. Nu is dat klusje op twee minuten geklaard. ” Door de IQ-501 behoren minder stabiele printafdrukken nu ook tot het verleden dankzij de punt-op-puntregistratie waarbij AI-software een automatische aanpassing doet van zowel beeldpositie, skew en rotatie van het drukbeeld. Veerle Vercammen: “Op die manier is een perfecte rectoversoregistratie verzekerd en wordt er geen drukwerk door de klant afgekeurd wegens registratieproblemen, wat in het verleden wel eens voorkwam.”


Opleiding

Toen de nieuwe printeroplossing volledig geïnstalleerd was, bood Konica Minolta een opleiding aan. Veerle Vercammen: “Die training is echt een meerwaarde, want vooral de integratie van de IQ-501 was gloednieuw voor mij. Natuurlijk had ik het geluk dat ik gewend was om met de systemen van Konica Minolta te werken, dus op een namiddag was ik volledig weg met de software. Maar ik kan me inbeelden dat wanneer het allemaal nieuw is, die opleiding echt noodzakelijk is.”
Uitstekende dienstverlening

Veerle Vercammen is niet alleen enthousiast over de AccurioPress C2070 en IQ-501, maar ook over de geboden service. “Zo botste ik onlangs op het probleem dat een klant exact dezelfde kleur wou als op onze vorige printer, maar ik kreeg het echt niet in orde. In de voormiddag heb ik gebeld naar onze contactpersoon en in de namiddag stond er al een technicus van Konica Minolta in de drukkerij om het op te lossen.”Return on investment

Volgens Guido Vangrunderbeeck verdiende de AccurioPress C2070 met IQ-501 zichzelf op amper zes maanden terug: “Toch was dat voor ons niet de hoofdreden om hierin te investeren. Het is vooral gemoedsrust die we hiermee hebben aangekocht. We weten dat we op beide oren kunnen slapen omdat de afdrukkwaliteit niet alleen goed is, maar ook blijft.”

UItdaging

Betere kleurstabilisatie en registeroptimalisatie bij grote productieruns; veel tijd- en kostenverlies door minder stabiele prints.

Oplossing

AccurioPress C2070 met IQ-501 Intelligent Quality Care voor automatisering van kleurenkalibratie en registratienauwkeurigheid.

Voordelen

Veel kwalitatievere afdrukken, hogere productiviteit en tijdbesparing.