Kiest voor flexibiliteit

Bruil Groep Badge

Kiest voor flexibiliteit

Kiest voor flexibiliteit

"De naam Bruil is al meer dan honderd jaar een begrip in de Nederlandse bouwwereld. Het bedrijf heeft door enkele overnames een flinke groei doorgemaakt en telt dertien vestigingen. Overnames resulteerden in een wildgroei aan kopieer,- print- en scansystemen van diverse merken, leveranciers en partners”, aldus Alfons van Woensel, directeur van de Bruil Groep.


Bestaande onderhoudscontracten voor de multifunctionals werden ook overgenomen. Wij hadden geen overzicht van het printerpark en geen grip meer op het beheer. Wij besloten op zoek te gaan naar meer uniformiteit voor het vereenvoudigen van het beheer en om de kosten te drukken. Standaardisatie in functionaliteit was tevens wenselijk. Op alle dertien locaties wilden wij op het gebied van printen en scannen over dezelfde minimale functionaliteiten kunnen beschikken. Ons streven was één leverancier en één onderhoudscontract.


Alle systemen vervangen

Van Woensel: “Na een grondige verkenning van de markt was de keuze voor Konica Minolta snel gemaakt. Niet alleen de goede prijs/kwaliteitverhouding heeft de doorslag gegeven, maar ook de uitstekende advisering en begeleiding door Konica Minolta tijdens het traject. Met OPS Consult zijn door Konica Minolta vooraf alle werkprocessen inzichtelijk gemaakt. Projectmatig werken is inherent aan de bouwsector. Dit brengt enorme fluctuaties in het scan- en printgebruik met zich mee. Als enige van alle aanbieders stelde Konica Minolta direct een flexibele contractvorm voor en kwam met een pasklare oplossing. Na een soepele testfase hebben wij al onze systemen vervangen door multifunctionals van Konica Minolta.”


Volledige ontzorging

Van Woensel is tevreden over de implementatie die zonder problemen is verlopen. “Het totale traject duurde enkele maanden.” Tevredenheid bij Van Woensel over de oplossing: “Met OPS van Konica Minolta worden alle systemen op afstand beheerd. We krijgen automatisch melding van storingen of als er onderdelen aan vervanging toe zijn. Konica Minolta zorgt voor de logistieke en administratieve afhandeling. Het is prettig dat wij ons niet bezig hoeven te houden met het beheer van de kantooromgeving. Maar de service gaat nog verder. Dankzij OPS monitor worden wij geheel ontzorgd. Onze documentstromen worden geoptimaliseerd en inzichtelijk gemaakt. Onze ervaring is dat Konica Minolta haast het bijhouden van tellerstanden en tonervoorraden ook goede advisering in efficiency biedt.”


Optimaliseren van de werkprocessen

De winst van de oplossingen van Konica Minolta zit voor de Bruil Groep volgens Van Woensel vooral in het beheer en in de verbetering van de processen. Sinds kort worden alle opdrachtbonnen na verwerking digitaal opgeslagen. “Wij verwachten verdere digitalisering van onze documentstromen in de toekomst. Alle facturatie wordt nu gescand en per post verstuurd. In de toekomst zullen deze ook digitaal worden verzonden. Wij verwachten dat Konica Minolta ook dan weer met ons mee zal denken over verdere verbetering van de werkprocessen. Tot nu toe hebben zij ons goed geadviseerd in al onze vraagstukken.”


CO2 prestatieladder

ProRail heeft de CO2-prestatieladder ontwikkeld. Met dit instrument worden bedrijven die deelnemen aan aanbestedingen van ProRail, gestimuleerd om hun eigen CO2-productie te kennen en te verminderen. De verwachting is dat de CO2 prestatieladder breed toegepast zal gaan worden in de bouwwereld. Van Woensel: “Ook de Bruil Groep wil verantwoordelijkheid nemen en concreet invulling geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit begint al met de keuze voor de juiste partners en leveranciers. Konica Minolta heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan en treft hiertoe concrete maatregelen. De vooruitstrevendheid van Konica Minolta ten opzichte van andere aanbieders in de markt op het gebied van duurzaam ondernemen maakte de keuze om met hen samen te werken nog gemakkelijker.”