Bantorget Grafiska

Bantorget Grafiska

Bantorget Grafiska

IQ-501 verzegelt deal en biedt een platform om het serviceaanbod uit te breiden


De Central Reprographic Department van Bantorget Grafiska, eigendom van de Zweedse vakbond (LO) in Stockholm, koos voor twee Konica Minolta AccurioPress C6100's om de productie-eisen en doorlooptijden beter te beheren.

LO is een van de grootste en meest bekende vakbonden in Zweden. Loononderhandelingen, internationale activiteiten, vakbondsonderwijs, onderwijs voor kinderen en jongeren, gendergelijkheid en sociale zekerheid zijn enkele van de gebieden waarin LO verantwoordelijk is voor de coördinatie. Er zijn 14 vestigingen en ongeveer 1,5 miljoen leden.


Belangrijkste factoren voor investering

LO wilde een betere manier vinden om voortdurend groeiende kleurprintvolumes te beheren door het maximaliseren en stroomlijnen van de productietijd.


Oplossing van Konica Minolta

Hoewel LO de prestatiekenmerken van de AccurioPress C6100 met 1200 x 1200 dpi met een superieure productiviteit van 100 ppm en identieke hoge snelheidsprints voor een breed scala aan papiergewichten goed beviel, was het de IQ-501 die de deal verzegelde. Toen LO eenmaal had gezien wat er mogelijk was, kon het niet meer zonder en overwoog het geen andere systemen op de markt. IQ-501 maakt het beste gebruik van de snelheid en efficiëntie van CCD-scannen en de nauwkeurigheid van spectrofotometrie. Het resultaat is automatische, inline en zeer nauwkeurige meting van kleuren en registratie. Aan het begin van een run kunnen kleurdoelen worden ingesteld in de controllersoftware. Het IQ-501-systeem zorgt er door middel van Intelligent Quality Care voor dat de kleurdichtheid en -getrouwheid constant blijven gedurende de gehele printrun. Daarvoor controleert het elk vel in realtime met een gesloten controlesysteem dat continu voor aanpassing zorgt waar nodig. Perfecte registratie aan de voor- en achterzijde is ook verzekerd, met automatische aanpassing van de beeldpositie, scheefloop en rotatie; en dat allemaal zonder vertraging. Printerprofilering is ook snel en eenvoudig.


Bantorget Grafiska Quote
quotation marks

Teamexpertise garandeert een hoge return-on-investment voor Bantorget Grafiska

Peter Forsström

CEO, Bantorget Grafiska


Belangrijkste voordelen

LO begon aan het investeringsproces met het oog op een beter beheer van printvolumes. Met nagenoeg geen insteltijd voor de eerste printopdracht op de AccurioPress C6100 en de mogelijkheid om programma's vooraf op te slaan, zijn de uitvoertijden van opdrachten veel sneller. Dit betekent dat LO meer opdrachten in een kortere tijd kan printen, geen overuren hoeft te maken en zelfs extern werk aankan om extra inkomsten te genereren.

Het profiteert ook van verbeterde betrouwbaarheid en printkwaliteit, evenals aanzienlijke tijdsbesparing en printconsistentie. Daarvoor zorgen de automatisering van het complete registratieproces, de kleurkalibratie en het automatisch profileren van papier.

Een ander voordeel is de goede relatie die LO heeft opgebouwd met Konica Minolta. Het stelde de onderneming in staat om de juiste oplossing te identificeren en te implementeren, ondersteund door een zeer deskundig en responsief serviceteam.

Grafico-Quote-(2).png


''De AccurioPress C6085 is een van de beste investeringen die ik ooit heb gedaan. Hij is betrouwbaar, eenvoudig te gebruiken en de IQ-501 Intelligent Quality Care is een must voor deze machine''

Pedro Batista

Eigenaar, Ligrate-Atelier Gráfico

Meer lezen

Greta-Spauda.png

''Wij hebben een trotse traditie in het handhaven van het hoogste niveau van drukwerkkwaliteit. Daarom hebben onze klanten wellicht geen verandering gemerkt in wat ze van ons hebben ontvangen. ''

Rapolas Danilevičius

Managing Director

Meer lezen