Een ICT-omgeving waar we volledig op kunnen vertrouwen

Een ICT-omgeving waar we volledig op kunnen vertrouwen

Een ICT-omgeving waar we volledig op kunnen vertrouwen

Solide presterende ICT-infrastructuur met nieuwe Hardware en Cloudtechnologie draagt bij aan continuïteitMet meer dan 500 medewerkers is Amival een maatwerkbedrijf van formaat. Tim Tilsley, manager communicatie & verkoop: “Enerzijds zoeken we werk op maat voor mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Anderzijds leveren we werk op maat aan onze klanten in de grafische industrie, healthcare en voedingssector.” Het bedrijf uit het Belgische Turnhout maakt een sterke groei door. Daar moet ook de ICT-omgeving op aansluiten. ICT-Manager Roy Buijs: “Omdat we zelf geen uitgebreid team IT-specialisten in huis hebben, hebben we een beroep gedaan op de expertise en ondersteuning van Aurelium, IT Services by Konica Minolta.”

“De grote diversiteit in activiteiten en medewerkers vraagt om een duidelijke organisatie en structurering op het gebied van ICT. Zeker bij ons werk voor de healthcare-sector moeten we volledig op onze ICT-omgeving kunnen vertrouwen. De veiligheid moet daar op allerlei fronten worden geborgd. Denk bijvoorbeeld aan verschillende verplichte kwaliteitscontroles, temperatuurregistraties, databeveiliging, toegangscontrole enzovoort. ICT is daarbij onmisbaar.”


ICT-oplossingen op maat

Omdat Amival zelf geen verregaand gespecialiseerde ICT’ers in huis heeft, was de keuze voor een ICT-partner die een volledige oplossing kon bieden essentieel. Buijs: “De consultants van Aurelium hebben hier in de eerste fase geluisterd naar wat de specifieke behoeften waren. Op basis daarvan hebben ze de juiste oplossingen gedefinieerd en uiteindelijk laten implementeren.”


Cloudtechnologie

Inmiddels is bij Amival de volledige hardware geüpdatet en vernieuwd, inclusief servers en pc’s. Daarnaast is het netwerk stevig onder handen genomen. Zo zijn er nieuwe switches geplaatst en is de volledige bekabeling vernieuwd. Aurelium heeft ook cloudtechnologieën binnen Amival geïntroduceerd. Een grote stap voorwaarts, aldus Buijs: “Bepaalde functionaliteiten en services zijn soms duurder als je ze lokaal organiseert. Cloudtechnologieën zijn dan een goedkoper en efficiënter alternatief.”

Armival profile
quotation marks

Bij onze partners zoeken we niet alleen kennis van zaken, maar ook wederzijds vertrouwen en duidelijke afspraken.

Tim Tilsey

Manager Communicatie & VerkoopICT-kennis op afroep

Volgens Buijs verliep alles naar wens: “Sterker nog, de consultant die het volledige ICT-traject heeft begeleid, is nog steeds ons eerste contact bij vragen of problemen. Voor ons is het grote voordeel dat we gebruik kunnen blijven maken van de uitgebreide kennis van Aurelium. De consultant kan voor elke vraag bij de juiste specialist terecht.” De ondersteuning door Aurelium heeft voor Amival ook een aantrekkelijk kostenaspect: het bedrijf heeft toegang tot een brede ICT-kennis, zonder daarvoor de maandelijkse loonkosten van één of meerdere ICT medewerkers te moeten dragen. Wederzijds vertrouwen 

Tilsley bevestigt eveneens de tevredenheid over de ICT-dienstverlening van Aurelium: “Bij al onze partners zoeken we primair naar kennis van zaken, maar ook naar regelmatig overleg, wederzijds vertrouwen en duidelijke afspraken. Dat hebben we bij Aurelium gevonden en daarom werken we graag met hen samen.”


UItdagingen


Verbetering efficiency, veiligheid en flexibiliteit van de ICT-infrastructuur, rekening houdend met de werkzaamheden en veiligheidseisen van de verschillende sectoren waarvoor Amival werkt.


Oplossingen


Een compleet adviestraject dat de behoeften van de organisatie en klanten in kaart brengt, gevolgd door een uitgebreide implementatiefase bestaande uit: de update en vernieuwing van hardware (inclusief servers en pc’s) en netwerk (inclusief switches en bekabeling), en de  ntroductie van cloudtechnologieën.


Voordelen


Solide presterende ICT-omgeving met een hogere efficiency, veiligheid en flexibiliteit, afgestemd op de eisen van de klant. Toegang tot de uitgebreide kennis en ondersteuning van Aurelium – ook na afronding van het traject. Kostenbesparing doordat bepaalde functionaliteiten en services nu via de cloud zijn georganiseerd, en doordat ICT-specialisten niet in vaste dienst hoeven te worden genomen.

Related success stories

Related success stories