Konica Minolta tekent opnieuw de Green Deal Samen werken aan duurzame zorg

| 16 december 2022

Wij hebben aangetoond dat we met onze technologie duurzaamheid in het algemeen en specifiek binnen de zorgsector kunnen helpen. Om te benadrukken dat we ons hier actief voor inzetten en blijven inzetten hebben we, als eerste en enige van onze branchegenoten, deze nieuwe Green Deal ondertekend.


Wat houdt de Green Deal 3.0 Samen werken aan duurzame zorg in?

In deze nieuwe Green Deal werken de brancheorganisaties, zorgverenigingen, bedrijven en overheidsinstanties onder regie van het ministerie van VWS samen aan het verduurzamen van de zorgsector. Gezamenlijk hebben zij de ambitie om onder andere de CO2-uitstoot van de zorgsector terug te dringen, meer circulair te gaan werken, medicijnresten uit het afvalwater te krijgen en een leefomgeving te creëren die gezondheid bevordert. Mooie initiatieven waar wij ook de volgende jaren opnieuw aan mogen meewerken.


Wat doet Konica Minolta voor de zorgsector?

Wij spannen ons in om voor de Nederlandse gezondheidszorg een werkplek van de toekomst te ontwikkelen die duurzaam is en rekening houdt met de leef- en werkomgeving van het personeel in de zorg.
Konica Minolta is een innovatieve partner in duurzame IT- en printoplossingen. Naast het optimaliseren van businessprocessen die tijdbesparend werken voor de zorgmedewerkers, maken onze IT-diensten het mogelijk voor zorgorganisaties om beschikbare middelen (geld, personeel etc.) optimaal in te zetten en zo de focus op zorg te houden Meer informatie over onze innovatieve oplossingen kunt u vinden op https://www.konicaminolta.nl/nl-nl/health-care.


De ondertekening

Donderdag 8 december heeft Annick Vandenplas, Sustainability Program Manager bij Konica Minolta, haar handtekening gezet onder de nieuwe Green Deal. De ondertekening vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amersfoort.
 


Contact

Contact

Kevin Maarssen

Expert Corporate Communications

Kevin.Maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Konica Minolta introduceert de volgende generatie multifunctionele apparaten uit de bizhub i-serie

Konica Minolta Business Solutions Europe heeft vandaag de opvolgers onthuld van de bekroonde MFP's (multifunctionele printers) en SFP's (single function printers) uit de bizhub i-serie. Het uitgebreide nieuwe assortiment bestaat uit 21...