Managed Application Services 

Heeft u last van een hoge werkdruk en vallen er zaken tussen wal en schip? Raakt u met het beheer van uw applicaties achterop door de vele supportaanvragen en stijgen uw IT-uitgaven? Of schuift u strategische vraagstukken op de lange baan en blust u voortdurend brandjes? 

Dan biedt Managed Application Services de oplossing. De applicaties binnen uw IT-infrastructuur blijven up-to-date, dringende problemen worden sneller opgelost en uw team behoudt de focus op kerntaken zodat u doelstellingen behaalt en u ook op strategisch niveau een belangrijke bijdrage levert. 
 

Wat zijn Managed Application Services (MAS)? 

Managed Application Services is een IT-service waarbij u het beheer van uw IT-applicaties uit handen geeft aan een ervaren IT-partner. In plaats van dat u deze zelf beheert (qua workflows, users en updates), besteedt u dat uit. Op die manier houdt u tijd en geld over om resources te investeren in projecten die nauwer aansluiten bij uw core business. Intussen optimaliseren externe IT-experts uw IT-infrastructuur en bedrijfsprocessen zodat uw medewerkers altijd efficiënt en veilig werken. 

Sta niet langer in voor operationele IT-opdrachten; uw Managed Application Services provider is verantwoordelijk voor deze taken. Concreet gaat het onder meer om: 

 • Het voorzien van de nodige back-up systemen 
 • Patch management 
 • Het opzetten en onderhouden van een veilige IT-infrastructuur met onder meer firewalls en antivirus 
 • Een voortdurende monitoring van uw IT-omgeving 
 • Voorzien van VPN en WiFi-toegangspunten 
 • Virtualisatie (bijvoorbeeld het updaten van virtuele machines) 
 • Helpdesk 


MAS: wat levert het u op? 

Uw team besteedt te veel tijd aan het oplossen van ad-hoc problemen zoals toestellen die niet werken, systeemtoegang die niet in orde is, printers die plotseling gebreken vertonen, enzovoort. Daarnaast nemen uw medewerkers ook andere operationele en administratieve taken voor hun rekening waardoor tijd voor innovatie en strategie vaak ontbreekt. 

Managed Application Services neemt deze taken niet alleen van u over, maar lost deze vaak ook sneller op aan de hand van uitgebreide expertise en jarenlange ervaring van onze experts binnen verschillende onderdelen van IT. Omdat uw IT-infrastructuur voortdurend gemonitord wordt, zorgt dat bovendien voor enkele interessante voordelen: 

 • Het voorkomen van storingen en garanderen van uptime 
 • Het voorkomen van cyberaanvallen en data breaches 
 • De garantie op een vlotte werking van uw bedrijfsprocessen 
 • IT-dienstverlening 24/7 
 • Het voortdurend bijblijven met vernieuwende IT-oplossingen 
 • Het snel kunnen inspelen op veranderingen in personeel of binnen uw organisatie bijvoorbeeld bij onboarding en offboarding 
 • Alle vooropgestelde doelstellingen worden behaald waardoor zowel uw interne als externe klanten tevreden zijn 
 • Verminderde operationele kosten voor uw IT-afdeling 
 • Verminderde druk op uw team en meer focus op strategische IT-doelstellingen 


Belang van Managed Application Services voor uw bedrijf 

Omdat u volledig ontzorgd wordt van uw operationele IT-taken, geeft het u en uw team de nodige gemoedsrust en de tijd om zich meer te concentreren op bedrijfskritische taken. U heeft de mogelijkheid om sneller beslissingen te nemen en dat terwijl uw gehele IT-infrastructuur en toepassingen up-to-date en veilig blijven. 

Bovendien zorgt dit voor een beduidende vermindering van uw operationele IT-uitgaven. Managed Application Services worden immers aangerekend via een SLA of Service Level Agreement op maandbasis. Dit zorgt voor transparante kosten, wat uw bedrijfsplanning eenvoudiger maakt. 

Managed Application Services dragen tot slot ook bij aan het toekomstgericht groeien van uw bedrijf aan de hand van de meest recente technologieën en schaalbare oplossingen. Zo evolueert uw IT-infrastructuur steeds mee met uw bedrijf en de toekomst. 

 

Bent u nieuwsgierig naar de meerwaarde van Managed Application Services van Konica Minolta?

Bent u nieuwsgierig naar de meerwaarde van Managed Application Services van Konica Minolta? Download dan nu onze Managed Application Services brochures! U komt te weten wat de voordelen zijn en welke concrete support en diensten we u bieden om samen uw IT-infrastructuur te optimaliseren voor een succesvolle toekomst. Heeft u een vraag? Contacteer ons en we helpen u graag verder!

Ga naar onze brochures