Commercieel printen

Trek jong talent aan... en leid ze zelf op!

Ga het tekort aan geschoolde werknemers tegen door zelf uw eigen medewerkers op te leiden en te ontwikkelen. Lees hoe u talenten en uitstekend presterende medewerkers langdurig voor uw bedrijf kunt behouden.

02.01.2024
2 minuten 2 minuten
Inhoudstafel
In de digitale-printsector is er een grote vraag naar werknemers die bekend zijn met de nieuwste processen en procedures. U kunt klanten echter alleen op deskundige wijze van advies voorzien en aan u binden, wat ook geldt voor nieuwe technologieën, als uw medewerkers weten waar ze het over hebben. Onze aanbeveling: Trek jong talent aan en leid ze zelf op. Zo zorgt u zelf voor gekwalificeerd personeel en legt u de basis voor groei en succes op de lange termijn.

Laat uw werknemers niet wegkwijnen! Zorg ervoor dat u ze uitgebreide trainings- en ontwikkelingsmogelijkheden biedt. Zo houdt uw bedrijf gelijke tred met de nieuwste ontwikkelingen en kunt u uw klanten de nieuwste technologieën en oplossingen bieden.

Training en ontwikkeling zijn van cruciaal belang

Dit zijn de belangrijkste overwegingen voor het trainen van vaardigheden tijdens het werk:

1. Stel een gestructureerd trainingsprogramma op: Ontwikkel een duidelijk omschreven curriculum dat de fundamentele aspecten van digitaal printen dekt. Dit moet ook de technologie, software, bediening van de apparatuur en productieprocessen omvatten. Maak het leren gevarieerd door zaken erin op te nemen als praktische sessies, meelopen met een collega of mentorschap.

2. Laat jong talent over verschillende functies rouleren:  Laat trainees en stagiairs op verschillende afdelingen van uw bedrijf werken. Op deze manier krijgen ze een goed begrip van het volledige digitale-printecosysteem.

3. Stimuleer continu leren: Digitale printtechnologieën ontwikkelen zich snel, dus het is belangrijk om een cultuur te bevorderen waarin steeds blijven leren de norm is. Moedig stagiairs aan om bedrijfsconferenties bij te wonen, online cursussen te volgen en relevante certificaten te behalen om bij te blijven. Hieronder vallen ook AI-technologieën, die steeds nadrukkelijker de toekomst vormgeven.

Motiveer en behoud talent

Als u wilt dat uw zorgvuldig opgeleide talenten en uiterst bekwame medewerkers uw bedrijf trouw blijven, dan moet u een omgeving creëren die groei, betrokkenheid en werkplezier bevordert. Om dit te bereiken, hebben deze strategieën bewezen effectief te zijn:

4. Breng een duidelijk loopbaantraject in kaart: Ontwerp samen met de medewerker een transparant loopbaanplan dat is afgestemd op zijn of haar individuele doelen en ambities. Bespreek regelmatig de loopbaanontwikkeling, stel doelen en geef feedback over de voortgang van zijn of haar ontwikkeling.

5. Stimuleer een ondersteunende werkcultuur: Creëer een positieve en inclusieve werkomgeving waarin teamwerk, creativiteit en innovatie worden gewaardeerd. Moedig open communicatie aan, erken bijzondere verrichtingen en biedt mogelijkheden voor samenwerking en autonomie. Vooral teambuildingactiviteiten zorgen ervoor dat medewerkers zich gewaardeerd voelen. Creëer een bedrijfscultuur waarin medewerkers met elkaar communiceren. Relaties en communicatie tussen medewerkers van verschillende afdelingen zorgen voor een lager personeelsverloop en behouden talenten.

6. Zorg voor passende compensatie en secundaire voorwaarden: Bied concurrerende salarissen, prestatiegerelateerde bonussen en uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden om de allerbeste talenten aan te trekken en te behouden. Kijk regelmatig naar de compensatie en pas deze aan aan wat binnen de sector de norm is en om uitzonderlijke prestaties te erkennen.

7. Ondersteun de balans tussen werk en privé: Bied flexibele werkregelingen, welzijnsprogramma's en mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Benadruk het belang van een goede balans tussen werk en privé. Toon dat uw bedrijf het welzijn van zijn medewerkers belangrijk vindt.

Conclusie

Een belangrijke strategie om de strijd om talent in de digitale-printsector niet te verliezen, is uw eigen inzet om aantrekkelijke trainingsprogramma's te ontwikkelen en individuele loopbaanstappen te stimuleren. Naast de continue ontwikkeling van medewerkers spelen bonusprogramma's, de mate waarin rekening gehouden wordt met persoonlijke situaties van medewerkers zoals de zorg voor kinderen of mantelzorg, en, ten slotte, het ontwerpen van moderne werkomgevingen ook een belangrijke rol bij het werknemersbehoud.

Meer informatie over dit onderwerp

Hoe u de juiste medewerkers kunt aantrekken, kunt u lezen in ons artikel "Hoe de oorlog voor talenten te winnen".

Dit is misschien ook interessant voor u:

Industry 5.0: De focus ligt op de mens

Digitalisering maakt bedrijven efficiënter. Bij Industry 5.0 staat het...

Commercieel printen
30.05.2023

Een vliegende start met web-to-print

Web-to-print is niet langer een optie, het is een oplossing die leveranciers...

Commercieel printen
19.06.2023

De trends die bepalend zijn voor digitaal printen in 2024

De opmars van digitaal printen is niet te stuiten. Voor de printsector zal...

Commercieel printen
09.01.2024
Van ons voor u: