Zo beveiligt RPA uw klantgegevens

| 17 oktober 2023

Iets missen is menselijk, maar wat als die menselijke fouten u geld kosten of gegevens in verkeerde handen terechtkomen? Maak kennis met Robotic Process Automation (RPA), een technologisch proces waarmee software repetitieve handelingen kan uitvoeren in plaats van mensen. Ontdek hoe RPA de processen in uw organisatie productiever, nauwkeuriger en veiliger maakt.Waarschijnlijk overweegt u zorgvuldig uw personeelskosten ten opzichte van uw investeringen in technologie? En bent u zich bewust van toenemende cyberdreigingen en aanvallen? Als u nog steeds ja knikt, dan kan robotische procesautomatisering of RPA misschien wel uw volgende technologische investering zijn. 

  

De populariteit van RPA 

 
Veel bedrijven in verschillende sectoren implementeren RPA-technologie. Dit is niet verrassend, want hoewel het vervangen van personeel niet de belangrijkste functie van RPA is, kan het wel uw personeelskosten aanzienlijk verlagen. 

RPA is niet alleen handig voor het vervangen van repetitieve taken in de maakindustrie, maar ook voor uitgebreid administratief klantenbeheer. Het vermindert de tijd die medewerkers besteden aan bijvoorbeeld het verwerken van claims voor verzekeringen en betalingen in de gezondheidszorg, het invoeren van gegevens en het bijhouden van patiëntendossiers in ziekenhuizen.  
 
 

Nauwkeuriger, sneller en veiliger 

 
Het invullen van vacatures in administratieve functies is niet makkelijk, omdat veel werknemers er niet enthousiast over zijn. RPA kan helpen om operationele kloven te overbruggen en bedrijfsinefficiënties te elimineren door de vaardigheden van administratief personeel na te bootsen. Daarnaast zorgt RPA voor foutloos en nauwkeurig werk, 24/7, en bespaart het tijd en geld.
 
RPA-bots dienen als een digitaal personeelsbestand: ze communiceren met elk systeem en elke applicatie en voeren regels gebaseerde taken en acties uit. Hierdoor hoeft u personeel geen repetitieve en corrigerende taken meer uit te voeren. De bots dienen ook als vitale beveiligingstools, omdat ze de gegevens van uw klanten beschermen tegen cyberdreigingen en datalekken. 
 
Hoe meer administratieve taken met papier worden uitgevoerd, hoe meer mensen erbij betrokken zijn, wat de kans op kostbare fouten en gegevensblootstellingen vergroot. RPA kan niet alleen een aanzienlijke tijdsbesparing opleveren en uw activiteiten stroomlijnen, maar het vormt ook een essentieel onderdeel van uw digitale verdedigingsstrategie. Hierdoor helpt RPA slechte klantervaringen en beveiligingsincidenten te voorkomen. 
 
 

Welke medewerkers profiteren van RPA?

 
De afdelingen Financiën, human resources, IT en operations kunnen de grootste productiviteitswinst behalen door de implementatie van RPA. Denk aan het verwerken van facturen, het opmaken en bijwerken van contracten en het onboarden van nieuwe klanten. Met RPA worden uw backoffice taken sneller verwerkt, wordt de ingevoerde informatie nauwkeuriger en wordt er veiliger omgegaan met data in vergelijking met op papier gebaseerde processen.

RPA kan waardevolle medewerkers vrijmaken voor creatiever en innovatiever werk. De mogelijkheden voor automatisering zijn bijna onbeperkt: bots kunnen tal van complexe functies uitvoeren. Bovendien kunt u RPA-bots snel implementeren in uw organisatie en is de terugverdientijd erg kort.

 

Alleen zichtbaar voor de juiste ogen 

 
Door een op rechten gebaseerde toegang tot digitale documenten in te voeren, worden klantgegevens alleen zichtbaar voor geautoriseerde medewerkers. Bij papieren documenten kan iemand met slechte bedoelingen een foto maken met zijn telefoon en zo gevoelige klantgegevens, privégegevens of bedrijfsinformatie stelen.

RPA-bots voorkomen dat gevoelige informatie wordt blootgesteld aan onbevoegden, doordat ze alleen toegang verlenen aan gebruikers met de juiste referenties. Dit betekent dat u kunt voorkomen dat vertrekkende werknemers gevoelige documenten meenemen naar huis of naar hun volgende werkgever. Het digitaliseren van papieren documenten is essentieel om de risico's voor dataveiligheid in uw bedrijf te beperken. Bovendien kunt u via het controlespoor zien wie de documenten heeft bewerkt of geraadpleegd, en wanneer en waar dit is gebeurd.
 
 

RPA: een succes in uw organisatie 

 
Voor een optimale werking van RPA in elke fase - planning, implementatie en beheer - is het belangrijk dat er een goede samenwerking is tussen uw IT-afdelingen en een deskundige partner zoals Konica Minolta. Bent u klaar om samen de volgende digitale stap te zetten?
 
Heeft u vragen over uw beveiliging en automatisering? Neem dan snel contact met ons op!
 

Blogs

Blogs

Hoe duurzaam zijn datacenters en clouddiensten?

Steeds meer bedrijven stappen over op de cloud voor hun IT-infrastructuur. De flexibiliteit van clouddiensten is extra aantrekkelijk in onzekere tijden. Maar zijn clouddiensten en de bijbehorende datacenters ook duurzamer dan de vertrouwde...