Windows 365: Windows pc in de cloud

| 29 november 2021

Windows 365: Windows pc in de cloud

Net voor de zomer bracht Microsoft groot nieuws: in augustus zou het eindelijk Windows 365 lanceren, een Windows pc, maar dan zonder pc en in de cloud.


Intussen is deze Microsoft-innovatie voor iedereen beschikbaar wat goed nieuws is voor organisaties die hun digitale werkomgeving verder willen uitbouwen. Nieuwsgierig wat Windows 365 voor u kan betekenen? Ontdek het in deze blog.  

Windows 365, cloudinnovatie 

Windows 365 is een volledige cloud pc wat wil zeggen dat u, via elk toestel dat over een internettoegang en een internetbrowser beschikt, u toegang heeft tot alle functionaliteiten. Net zoals u dat verwacht van andere cloudapplicaties van Microsoft, zoals Office 365, of apps van andere softwareleveranciers. Alleen gaat het hier dus niet over één specifieke applicatie, maar over een volledige werkomgeving zoals u die normaal ter beschikking heeft op uw eigen pc of laptop. 
 
U kunt er dus andere applicaties op installeren, uw bureaublad inrichten en alle andere dingen op doen die u op uw pc ook doet. Maar u hoeft er geen specifieke hardware voor aan te kopen. Het maakt niet uit op welk toestel u deze virtuele pc gebruikt, het zal er altijd hetzelfde uitzien met alle geïnstalleerde applicaties.  
 

Belangrijke kenmerken van Windows 365 

De grootste eigenschap is natuurlijk dat het een cloud pc is, maar er zijn nog enkele andere kenmerken die Windows 365 interessant maken: 
 
Schaalbaarheid door verschillende configuraties  
Met Windows 365 kunt u net zoals bij echte pc’s de configuratie kiezen die aansluit bij uw behoeften: van 2 (virtuele) tot 8 (virtuele) CPU's, van 64 tot 512 GB opslagruimte en van 4 GB RAM tot 32 GB RAM. U kunt bovendien alles schalen naar de behoeften van uw organisatie, u betaalt een vaste maandelijkse prijs per gebruiker.  
 
Flexibiliteit troef 
Windows 365 is een Windows-pc in de cloud wat betekent dat u niet meteen nieuwe specifieke hardware zoals een laptop hoeft aan te schaffen. Ook op iets oudere hardware presteert deze nieuwe pc prima, aangezien het cloud resources gebruikt. Dat is niet alleen voordeliger, maar biedt ook de nodige flexibiliteit. U kunt immers bij het wisselen van uw hardware meteen verder werken door eenvoudigweg terug in te loggen via de browser. 
 

Wat kan Windows 365 precies betekenen voor uw bedrijf?  

Allemaal mooi, deze functionaliteiten, maar wat betekent dit precies voor u? Welke meerwaarde biedt Windows 365? We sommen graag enkele belangrijke voordelen op: 
  • Overal beschikbaar, wat de productiviteit verhoogt 
Met de veilige en persoonlijke ervaring van Windows 365, start u op ieder apparaat waar u geëindigd bent. Het stelt u in staat om te werken wanneer en waar u wil. De perfecte oplossing voor uw intelligent connected workplace. 
  • Toegang tot alle resources 
U kunt gebruik maken van alle populaire business apps, data en content binnen uw organisatie.  
  • Beperkt veiligheidsrisico's 
U kunt de beveiligingsrisico's verminderen door informatie op te slaan en te beschermen in de cloud, niet enkel op uw apparaten. 
  • Efficiënter beheer van kosten 
Met Windows 365 heeft u de mogelijkheid om altijd binnen uw budget te blijven zonder dat het uw organisatie schaadt. Deze cloud pc is namelijk te gebruiken tegen vaste prijzen per gebruiker. 
 

Niet geheel nieuw  

Deze technologie is niet helemaal nieuw, streamen van een pc of desktop naar andere apparaten was immers al mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan remote desktop of Azure Virtual Desktop en Citrix. Wat de lancering van Windows 365 precies zal teweegbrengen is nog even afwachten, maar dat het een belangrijke vooruitgang is, is zeker! 
 
Had u graag nog meer informatie over Windows 365 en wat deze technologie voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan zeker contact met ons op! We staan u met veel plezier bij in het uitbouwen van de meest efficiënte en productieve IT-infrastructuur.  
 

Schrijf u in voor onze webinars

Schrijf u in voor onze webinars