Verbeter uw interne communicatie met Microsoft 365

| 22 maart 2024

Is hybride werken de norm in uw bedrijf? Dan is Microsoft 365 wellicht de aangewezen tool voor uw interne communicatie. Want met de inbegrepen SharePoint Online en Viva Engage bouwt u respectievelijk een krachtig intranet en een levendig intern sociaal netwerk.



Werknemers komen weer wat vaker naar kantoor, maar de pre-pandemische bezettingsgraad van gemiddeld 70% behoort vermoedelijk ook op uw werkvloer tot het verleden. Hybride werken vereist echter dat uw medewerkers overal snelle toegang hebben tot alle actuele gegevens en documenten. Bovendien vraagt werken op afstand om een geolied intern sociaal communicatiekanaal, een kwestie van het teamgevoel op peil te houden.

Gelukkig biedt Microsoft 365 uitkomst. Veel bedrijven maken er al gebruik van, maar de meerderheid haalt er vooralsnog veel minder uit dan erin zit. Microsoft 365 bevat twee belangrijke tools:

  1. Met SharePoint Online bouwt u een krachtige, flexibele en gebruiksvriendelijke centrale hub voor interne samenwerking.
  2. Met het interne sociale netwerk Viva Engage verbetert u de interne communicatie en interactiviteit.
 

Bouw een intranet met SharePoint Online

 

Met SharePoint Online van Microsoft 365 kunt u niet alleen documenten veilig online opslaan en beschikbaar stellen voor mobiele en andere apparaten, waar de gebruikers zich ook bevinden. U kunt de tool ook uitbreiden naar een volwaardig intranet.

Een intranet is een intern digitaal communicatie- en informatieplatform om bedrijfsinformatie en computerbronnen veilig te delen onder collega’s. Een goed gestructureerd intranet geeft medewerkers toegang tot alle informatie die ze nodig hebben en kan onderverdeeld worden in groepen om toegangsrechten te beheren.

Het gebruik van SharePoint Online als intranet is niet alleen geschikt voor grote ondernemingen, ook bedrijven uit het mkb doen er hun voordeel mee. Toch negeren veel organisaties vandaag de intranetfunctie van SharePoint Online, bijvoorbeeld omdat ze al een andere intranettool gebruiken. Desondanks biedt SharePoint Online heel wat voordelen om een sterk intranet te bouwen en onderhouden:

  • U kunt bestanden en documenten veilig organiseren en delen.
  • U kunt inhoud beschikbaar maken voor smartphones, tablets, laptops en desktops op zowel Android als iOS.
  • U kunt Microsoft-content (bijvoorbeeld uit PowerPoint) snel en eenvoudig hergebruiken.

U merkt het: SharePoint Online heeft alles in huis voor een modern, krachtig, intuïtief en eenvoudig intranet.
 

Bouw een sociaal bedrijfsnetwerk met Viva Engage

 

Viva Engage (voorheen Yammer) is een sociaal bedrijfsnetwerk ontworpen om de betrokkenheid van medewerkers te verhogen. Gebruikers kunnen een conversatiebron kiezen (zoals Community, Gebruiker, Onderwerp of Home Feed) en gesprekken filteren op relevantie.
Het netwerk is perfect voor interactieve interne communicatie over de gehele organisatie of tussen verschillende gemeenschappen van een organisatie. Veel toffer dan passief e-mailverkeer naar een distributielijst!
 

Konica Minolta helpt u graag met uw interne communicatie

 

Als Microsoft Cloud Solutions Partner is Konica Minolta de aangewezen partner om de interne samenwerkings- en communicatietools van Microsoft 365 in uw organisatie te implementeren. Of het nu gaat over de ontwikkeling van een online SharePoint-intranet, de uitrol van Viva Engage of beide: ons gespecialiseerd team bekijkt graag samen met uw mensen hoe uw interne communicatie beter kan en geeft met plezier de gepaste deskundige trainingen op maat van uw organisatie. Op een meer strategisch niveau kan Konica Minolta uw organisatie ook helpen bij de ontwikkeling van uw intern communicatiebeleid.
 

Blogs

Blogs

Hoe duurzaam zijn datacenters en clouddiensten?

Steeds meer bedrijven stappen over op de cloud voor hun IT-infrastructuur. De flexibiliteit van clouddiensten is extra aantrekkelijk in onzekere tijden. Maar zijn clouddiensten en de bijbehorende datacenters ook duurzamer dan de vertrouwde...