Phished: de oplossing voor een verhoogde security awareness

| 23 juni 2021

Phished: de oplossing voor een verhoogde security awareness

Hacking, ransomware, phishing, smishing, deze woorden klinken u ongetwijfeld bekend in de oren. Niet vreemd gezien de toename van het aantal cyberaanvallen de voorbije jaren met een duidelijke piek in 2020.Phishing werd daarbij het middel bij uitstek om onwetende gebruikers wereldwijd in de val te lokken. Bij Phishing ontvangt iemand een e-mail of tekstbericht met een link naar een valse website. Bij het openen van de link verschijnt er een loginscherm dat cybercriminelen gebruiken om persoonlijke gegevens te achterhalen om er misbruik van te maken.  

 

Het geeft ook meteen aan waarom phishing zo effectief is voor cybercriminelen: de kwetsbaarheid van de gebruiker. U kunt als organisatie uw IT-infrastructuur nog zo goed mogelijk beveiligen tegen externe dreigingen, als uw werknemers niet op de hoogte zijn van de gevaren van phishing en soortgelijke cyberaanvallen, is er nog steeds een groot risico.  

 

Het is dan ook cruciaal dat u uw werknemers opleidt in de gevaren van phishing en de nodige trainingen voorziet zodat ze weten hoe ze een aanval kunnen herkennen om er vervolgens gepast op te reageren. U kunt daarbij gebruikmaken van handige phishingsimulaties waarbij uw medewerkers al doende leren hoe ze zich niet mogen laten verleiden. In dit artikel geven we u graag meer toelichting over dergelijke simulaties en meer bepaald over de trainingsmogelijkheden van Phished. 

 

Phished uitgelegd 

Phished is een Belgisch IT-bedrijf (Leuven) dat enkele maanden geleden verkozen werd tot Tech Startup of the Year door Computable. De startup ontwikkelde een handige applicatie die organisaties kunnen gebruiken om de security awareness van hun medewerkers te verhogen en hun op te leiden in het ontwijken van phishingberichten. Het platform bestaat uit simulaties, zeg maar oefenomgevingen, waarin uw werknemers zelf kunnen ontdekken wat phishing is en hoe dergelijke vallen in elkaar zitten.   

 

Deze vernieuwende tool van Phished verstuurt geautomatiseerde phishingsimulaties zonder dat u daarvoor extra middelen nodig heeft of actie moet ondernemen. Het gaat om de verschillende soorten phishing die tegenwoordig vaak gebruikt worden zoals CEO-fraude, spear phishing, smishing, enzovoort.  

 

De meerwaarde van Phished 

Phished is natuurlijk niet de enige aanbieder van phishingsimulaties, maar het platform van de startup heeft wel een groot voordeel op de concurrentie: het verstuurt namelijk ook Nederlandstalige phishingmails uit die betrouwbaar overkomen. De meeste andere oplossingen die op de markt te vinden zijn, komen vaak te Amerikaans over wat een negatieve impact heeft op de geloofwaardigheid en bijgevolg het effect van de simulaties. 
 

Daarnaast zijn er nog enkele andere zaken die het platform van Phished een meerwaarde geven: 

  • De simulaties zijn beschikbaar in 3 talen, namelijk in het Engels, Frans en Nederlands 

  • De tool stuurt verschillende soorten phishingaanvallen uit die overeenkomen met de meest voorkomende phishingmails. 

  • Het zijn volledig geautomatiseerde simulaties. Daardoor verliest u geen onnodige tijd aan het opzetten van een training. 

  • De oplossing van Phished zorgt na de simulaties voor een gedetailleerd rapport over de reacties van alle gebruikers en controleert ook steeds hun security awareness. 

  • Phished maakt gebruik van gepersonaliseerde trainingen. Zo krijgt elke gebruiker telkens een moeilijker te herkennen simulatie toegestuurd aangepast aan het individuele trainingsniveau.  

Managed Phishing Awareness 

Als IT-expert weten we dat security awareness nog steeds de zwakke plek is voor verschillende organisaties. Daarom hebben we samen met Aurelium, IT services by Konica Minolta een volledig Managed Phishing Awareness programma uitgewerkt. 
 

Onze collega’s van Aurelium hebben de simulaties van Phished ook zelf uitgetest en vergis u niet: zelfs een professionele IT-expert kan zich laten misleiden. Cybercriminelen passen immers hun aanvallen voortdurend aan waardoor ze alsmaar complexer worden. Een goede training die rekening houdt met de trends binnen cybercrime is dan geen overbodige luxe! 

 

Met het Managed Phishing Awareness programma gaan we een jaar lang intensief aan de slag om de awareness van uw gebruikers te verhogen en bijgevolg uw security risico’s significant te verlagen. Zoals u van ons kan verwachten ontzorgen we u volledig. We configureren de oplossing van Phished, maar organiseren ook feedback sessies met tips om uw omgeving nog beter te beveiligen én voorzien een trainingsprogramma voor uw eindgebruikers. 

 

Wenst u meer te weten over hoe u met het Managed Phishing Awareness programma van Aurelium, IT Services by Konica Minolta uw IT-security een boost kan geven door de zwakste schakel te versterken? Neem dan snel contact op met ons!  Onze experts geven u graag de nodige informatie en bekijken samen met u en onze IT-partner Aurelium de mogelijkheden voor uw organisatie.     

Schrijf u in voor onze webinars

Schrijf u in voor onze webinars