Hoe printen we in 2030?

| 23 januari 2023

Digitale transformatie heeft de manier waarop we werken ingrijpend veranderd. Organisaties moeten nieuwe bedrijfsmodellen omarmen om bij de tijd te blijven en aangezien externe en hybride werkplekken waarschijnlijk zullen blijven bestaan, is het essentieel om na te denken over hoe printen er in 2030 zal uitzien. Bij Konica Minolta verwachten we dat de volgende vier trends zich de komende zeven jaar zullen doorzetten: printbeveiliging wordt eenvoudiger, handmatige processen gestroomlijnder!1. Groei van cloudprintmanagementoplossingen

 

Veel Nederlandse organisaties hebben al een cloudprintmanagementplatform geïmplementeerd en vele anderen plannen dit de komende twee jaar te doen. Organisaties vertellen ons vaak dat ze een cloudprintmanagementplatform als het belangrijkste voordeel zien van een overstap naar Managed Print Services (MPS).

En dat snappen we maar al te goed. Cloudgebaseerde MPS maakt het makkelijker om de uitdagingen van printmanagement voor een hybride of volledig extern personeelsbestand het hoofd te bieden. De belangrijkste voordelen ervan zijn de schaalbaarheid en het vermogen om zich aan te passen aan de veranderende behoeften van een bedrijf. Cloudgebaseerde MPS bundelt fysieke printservers ook tot een enkele virtuele server in de cloud, waardoor de behoefte aan technische ondersteuning en onderhoud afneemt.
 

2. Integratie met digitale technologie

 

Ook voor organisaties die digitale technologieën gebruiken zal printen relevant blijven. Bedrijven zullen cloud- en mobiele printoplossingen invoeren om werknemers de flexibiliteit te bieden om op afstand te printen. Digitale technologieën zullen print niet vervangen, maar de printbehoeften ondersteunen door de duurzaamheid te verbeteren en digitale workflows te stroomlijnen.
 

3. Geavanceerde printbeveiliging

 

De digitale revolutie heeft de wereld op veel positieve manieren veranderd, maar ook bijgedragen tot een toename van cyberbeveiligingsdreigingen. Zonder een goede beveiliging worden inbreuken op data eerder regel dan uitzondering. Printsoftware zal evolueren en innovatieve oplossingen en beveiligingsstrategieën op maat aanreiken om bedrijfsgegevens te beschermen. Oplossingen zoals Konica Minolta's bizhub Secure zullen bedrijven blijven helpen om hun gegevens optimaal te beschermen. Door de opkomst van het internet of things zullen organisaties ook zwaar investeren in beveiligingsprocessen, zoals gebruikersverificatie en toegangscontrole. Als gevolg hiervan zullen bedrijven kijken naar toonaangevende MPS-providers die digitale strategieën aansturen.
 

4. Migratie naar de cloud

 

Migratie naar de cloud heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop veel bedrijven werken, omdat er geen dure hardware en software meer nodig is om te onderhouden en te upgraden. Een flinke besparing, al is de cloud natuurlijk ook niet helemaal gratis. De wereldwijde uitgaven van eindgebruikers aan publieke clouddiensten zullen dit jaar naar verwachting met 20,7 procent groeien, waardoor het totaal in 2023 uitkomt op 591,8 miljard dollar. Nog geen cloudmigratiestrategie in uw organisatie? Dan doet u er toch goed aan om er eens over na te denken, want het:

  1. vermindert infrastructuur, IT-complexiteit en onderhoudskosten
  2. creëert flexibele, schaalbare oplossingen met hoge beschikbaarheid
  3. ondersteunt steeds meer externe en mobiele werknemers
  4. verbetert de beveiliging van gegevens en documenten.

Bereid u voor op morgen


Opkomende technologieën bieden nieuwe mogelijkheden om te voorzien in de printbehoeften van hybride en externe werkplekken. Tegen 2030 zullen bedrijven zich in het printlandschap meer richten op beveiliging en op het implementeren van AI-gestuurde automatisering, om processen te versnellen en handmatige werkzaamheden te verminderen. Konica Minolta helpt bedrijven de volledige kracht van digitalisering te benutten met een reeks innovatieve oplossingen en diensten om de printkosten te verlagen en de printinfrastructuur te ondersteunen en te onderhouden.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over hoe uw bedrijf zich kan voorbereiden op de toekomst!
 

Blogs

Blogs

5 tips voor duurzaam printen: een ecologische printstrategie in een groen Europa

Hoe groen is de IT-strategie van uw bedrijf? Duurzaamheid is niet alleen essentieel om onze planeet leefbaar te houden, de EU maakt rapportage errond binnenkort verplicht voor tal van bedrijven, waardoor het onderwerp hoog op ieders agenda...