Hoe automatisering uw kosten in 5 afdelingen drukt

| 19 juli 2022

Meer efficiëntie met minder inspanningen was altijd al de heilige graal voor ondernemers. Slimme technologie en bedrijfsautomatisering passen volledig in dat plaatje, want ze verbeteren de traditionele workflows voortdurend, en dat in alle geledingen van de organisatie. In deze blog bekijken we enkele problemen die vaak voorkomen in 5 belangrijke bedrijfsafdelingen en waarvoor digitale transformatie dé oplossing is.Sommige organisaties vatten het potentieel van digitale bedrijfsvoering nog niet ten volle, terwijl ze de overheadkosten net fors drukt. De businesscase voor automatisering is echt ijzersterk. Als organisaties de juiste oplossingen kiezen voor de juiste uitdagingen is het rendement simpelweg indrukwekkend, en dat zowel in administratie, sales, finance, human resources als in de IT.
 

1. Administratie 

Probleem
Vertrouwelijke organisatiegegevens worden niet veilig opgeslagen.
 
Oplossing
Via clouddiensten kunnen organisaties belangrijke gegevens veilig op afstand opslaan, terwijl medewerkers toch realtime toegang hebben tot actuele informatie. Dit verhoogt de efficiëntie van het team en vermindert de kosten voor de aanschaf van hardware. Door alle documenten te digitaliseren zijn er ook geen fysieke dossierkasten - die zoveel kostbare kantoorruimte in beslag nemen – meer nodig.
 

2. Sales 

Probleem
Verkoopadviseurs besteden meer tijd aan administratieve processen dan aan klanten.
 
Oplossing
Automatisering geeft bedrijven kostbare tijd terug die verloren ging aan handmatige processen. Veel tijdverslindende workflows van salesconsultants kunnen nu eenvoudig en effectief via digitale systemen worden afgehandeld, waardoor ze meer tijd overhouden om relaties op te bouwen en leads binnen te halen.
 

3. Finance 

Probleem
De boekhoudafdeling besteedt te veel tijd aan het beheer van facturen.
 
Oplossing
Factuurbeheer en andere factureringsactiviteiten lenen zich perfect voor automatisering. Slimme technologie die helpt bij het betalingsproces zorgt voor nauwkeurigheid voor de klant en vermindert de druk op financiële teams om goedkeuringen en tijdschema's op te volgen. Zo worden transacties sneller afgerond en daalt de kans op reken- en andere fouten.
 
Facturen kunnen automatisch door workflows en goedkeuringen lopen, waardoor de kans kleiner wordt dat ze op iemands bureau blijven liggen of worden opgehouden omdat een bepaalde medewerker die dag niet op kantoor is. In een geautomatiseerde flow kunnen facturen immers overal worden geopend en effectief worden beheerd, ongeacht de locatie van het team of de medewerker.
 

4. Human Resources 

Probleem
Personeelsdienst lijdt onder tijdrovende inwerksessies.
 
Oplossing
Het onboardingsproces van nieuwe medewerkers brengt heel wat werk mee voor de HR-afdeling. Gelukkig kunnen workflowmanagement- en administratiesystemen hun werk verlichten. Terwijl documenten en formulieren op de achtergrond worden beheerd en nieuwe personeelsleden de tools ontvangen die ze nodig hebben om hun werk te doen, kunnen HR-professionals zich op de werkvloer concentreren op het onderdompelen van nieuwkomers in de organisatiecultuur.
 

5. IT 

Probleem
Archiefbeheer en navigatie door veranderende compliance- en overheidsnormen is erg tijdrovend.
 
Oplossing
Een digitale benadering van archiefbeheer is een gegarandeerde manier om organisatiegegevens veilig te beheren, terwijl teamleden toch gemakkelijk toegang hebben. Bij het naleven van compliance-voorschriften kunnen cyberveiligheidsmaatregelen en digitale vangnetten blootstelling aan externe bedreigingen verhinderen zonder dat voortdurend toezicht vereist is. Dit resulteert in meer efficiëntie en minder kosten.
 
 
Wenst u meer informatie over hoe u kosten kunt besparen met automatisering en digitale transformatie? Neem snel contact op!

 

Blog

Blog

5 tips voor duurzaam printen: een ecologische printstrategie in een groen Europa

Hoe groen is de IT-strategie van uw bedrijf? Duurzaamheid is niet alleen essentieel om onze planeet leefbaar te houden, de EU maakt rapportage errond binnenkort verplicht voor tal van bedrijven, waardoor het onderwerp hoog op ieders agenda...