Digitaal transformeren met deze 7 efficiënte oplossingen

| 8 december 2021

Toen het coronavirus uitbrak, gingen bedrijven onmiddellijk aan de slag met een efficiënte en toekomstgerichte digitale transformatiestrategie. Hun streefdoel? Een Intelligent Connected Workplace of ICW: die iedereen makkelijker doet communiceren en de mogelijkheid biedt om klantervaringen te verbeteren. Geweldige doelstellingen, maar een ICW kan alleen maar succesvol zijn als u uw digitale transformatiestrategie ook écht in de praktijk omzet. In deze blog leest u hoe u dat doet!Digitaal werken is vooruitgang


Werken in een Intelligent Connected Workplace is ongeveer hetzelfde als traditioneel werken: informatie verzamelen, verwerken en uitwisselen. Alleen de manier waarop is anders. Geen face-to-facegesprekken, maar conversaties in een virtuele ruimte via chat, telefoon of video. Elke werknemer heeft een breed gamma aan digitale oplossingen om opdrachten tot een goed einde te brengen, projecten op te volgen of te vergaderen. Het geeft niet alleen een enorme boost aan hun productiviteit, maar ook aan de efficiëntie van uw bedrijfsvoering.

Digitale transformatie biedt trouwens nog andere mogelijkheden dan alleen het verbeteren van bedrijfsprocessen. U draagt ook bij aan een duurzame samenleving en het realiseren van de VN-doelstellingen. Meer thuiswerk betekent bijvoorbeeld dat bedrijven kunnen downsizen in kantoorruimten, en virtuele meetings beperken het zakenreizen tot het strikt noodzakelijke minimum. Door deze veranderingen kunnen we onze CO2-uitstoot verminderen en de klimaatverandering bestrijden.
 

Starten met digitale transformatie dankzij deze oplossingen


Voor kleine en middelgrote bedrijven kan digitaal transformeren een uitdaging zijn. Ze hebben niet altijd de nodige expertise in huis om de juiste IT-infrastructuur te bouwen of bestaande systemen op te schalen. Toch kunnen ze een fantastische Intelligent Connected Workplace uitbouwen. Ze schakelen gewoon externe consultants in die behalve digitale producten ook een volledige service en ondersteuning ter beschikking stellen.

Dat is precies wat we bij Konica Minolta doen: een digitale toolbox aanbieden – perfect afgestemd op uw sector- waarmee uw medewerkers zo aan de slag kunnen. Daarnaast ondersteunen we u in het hele transformatietraject. Nieuwsgierig naar de tools in onze toolbox? Hier zijn ze:


 

 • Cloud Services

Cloud computing ondersteunt digitale transformatie en geeft uw medewerkers de vrijheid en flexibiliteit om op verschillende locaties te werken. En dat zonder hun eigen infrastructuur te moeten beheren of onderhouden.

 

 • Security Services

Met IT-security diensten verloopt uw digitale transformatie veilig en werkt uw Intelligent Connected Workplace altijd optimaal, vanuit een beveiligde infrastructuur.

 

 • Managed IT Services

Deze IT-diensten houden uw bedrijfssystemen altijd up-to-date, laten ze op de achtergrond draaien. En dat terwijl uw data nooit verloren gaat. Managed IT Services ondersteunen bovendien uw bedrijfscontinuïteit door een optimale werking van alle digitale oplossingen.

 

 • Managed Application Services

Hiermee krijgt u eenvoudig toegang tot een waaier aan IT-diensten waarmee u uw organisatie digitaal kunt transformeren:

 • Het ter beschikking stellen van de nodige back-up systemen
 • Patch management
 • Een voortdurende monitoring van uw applicaties
 • Helpdesk
 
 • Workflow & Automation Services

Met deze vereenvoudigde maar krachtige workflowprocessen kan uw bedrijf slimmer werken. De aanpasbare functies en mobiele mogelijkheden bieden de nodige flexibiliteit én een gebruiksvriendelijke ervaring. Het opvolgen van uw workflows zorgt dat uw bedrijfsprocessen goed blijven presteren en dat ze regelmatig onderhouden worden.

 

 • Intelligent Information Management

Wilt u overschakelen van papier naar nieuw gedigitaliseerde content? Dan helpt deze digitale oplossing u om de efficiëntie, opslag, beveiliging en naleving van workflows te verhogen. We maken daarvoor gebruik van Intelligente Automatisering (IA) en Robotic Process Automation (RPA) die u helpen bij het versturen van gedigitaliseerde documenten aan de hand van geautomatiseerde workflows. Zo vermindert u de doorlooptijd en datainvoer van uw verzendingen.

 

 • Managed Print Services

Managed Print Services combineert consultancy, implementatie van hard- en software en workflows van uw gehele print- en scaninfrastructuur.

Klaar om uw bedrijf digitaal te transformeren tot een Intelligent Connected Workplace? Ga dan niet meteen zelf aan de slag, maar neem contact met ons op! Onze experts nemen graag de tijd om samen met u de verschillende mogelijkheden te bekijken voor de meest efficiënte aanpak van uw digitale transformatie.


 

Schrijf u in voor onze webinars!

Schrijf u in voor onze webinars!