Printen via de cloud, hoe werkt dat?

| 29 maart 2023

Printen via de cloud, hoe werkt dat?

Spotify, Google Drive, LinkedIn, Instagram: ze domineren steeds meer ons dagelijkse leven. En minder bekend: ze maken allemaal gebruik van cloud computing. Door het vele thuiswerken neemt de cloud ons professionele leven over. Volgens het Cloud Print Services Landscape 2021 rapport van marktspecialisten Quocirca verwacht maar liefst 8 op de 10 bedrijven dat eind 2021 meer dan de helft van hun IT-infrastructuur cloud based is. Cloud computing zit dus in de lift. Maar ondanks de vele voordelen van de cloud, is nog niet elke organisatie volledig overtuigd. Zo is cloud printing nog relatief onbekend, ook al is het een grote meerwaarde voor uw organisatie. In dit artikel ontdekt u waarom.Cloud printing in een notendop 

Dankzij cloud printing drukt u al uw documenten en files overal en met elk apparaat af zonder print drivers. Uw werknemers hoeven ook geen verbinding te maken met printservers die specifiek zijn voor verschillende printers. Het enige dat u nodig heeft is een stabiele internetverbinding. Het belangrijkste voordeel van cloud printing is de algemene mobiliteit, u kunt eenvoudig printen, waar u ook bent, thuis, op kantoor of onderweg. Daarnaast ontlast het uw IT-team van het complexe beheer van de printinfrastructuur. Kortom, het biedt meer vrijheid en minder werk. 
 

Waarom starten met cloud printing? 

Wat houdt u tegen om ermee te starten? Vindt u het idee van printen in een digitaal tijdperk irrelevant en verouderd of lijkt het te ingewikkeld of te duur? We weten allemaal hoe overbelast de meeste IT-afdelingen zijn, weer een nieuwe verandering kan voor vele organisaties de druppel zijn.  

Printen blijft nodig 
Hoewel we voornamelijk op een scherm werken, moeten we nog vaak documenten afdrukken. Denk bijvoorbeeld aan essentiële juridische en financiële documenten, persoonlijke notities of belangrijke informatie die de overheid naar de bevolking verstuurt. Er zijn eindeloos veel redenen waarom werknemers nog steeds een printer gebruiken voor het printen van bestanden. Ze hebben enkel de juiste printmiddelen nodig.  

Minder druk op uw IT-afdeling 
Technologie verandert voortdurend, technische teams moeten alle innovaties kunnen bijbenen. Bovendien moeten ze zich het hoofd breken over de databeveiliging, de toegenomen vraag naar thuiswerken en voortdurende ondersteuning van eindgebruikers. IT-afdelingen raken overbelast en net daar biedt cloud printing een helpende hand.  

Een web-based beheerconsole geeft u een overzicht van het lokale netwerk. Daardoor wordt het beheer van updates onmiddellijk vereenvoudigd wanneer er wijzigingen zijn in het platform. Denk hierbij aan het wijzigen van de eigenschappen van een printer of het bijwerken en upgraden van servers telkens wanneer een beveiligingspatch wordt uitgebracht. 

Kostenbesparend 
Een cloudprintplatform levert enorme besparingen op omdat bedrijven niet hoeven te investeren in printservers en een algemene printinfrastructuur. Bovendien werkt cloud printing vaak op basis van een abonnement: u krijgt daardoor een helder overzicht van wat er geprint wordt. Zo kan u uw printkosten nauwkeuriger voorspellen en uw middelen beter beheren. 

Veilig en legaal  
Wereldwijd maken bedrijven zich zorgen over printgerelateerde beveiligingsinbreuken. Cloud printing biedt de oplossing. De juiste IT-partner kan u twee datacenters garanderen, namelijk één hoofddatacenter en één back-updatacenter in geval van een gebeurtenis in uw hoofddatacenter. 

Met de juiste cloudprintoplossing bent u ook verzekerd dat uw datacenter ISO 27001-gecertificeerd is en dus voldoet aan een reeks hoge vereisten met betrekking tot AVG-compliance. Daarnaast beschikt u over end-to-end-codering voor al uw data, zowel in rust als in transit. 

Sneller groeien als bedrijf 
Niemand weet wat de toekomst in petto heeft, zeker niet door de komst van COVID-19. De schaalbaarheid van cloud printing is dan een aangenaam voordeel. U kunt uw printresources immers verhogen of verlagen wanneer nodig, zonder dat u printservers hoeft te upgraden. Bovendien is uw contract flexibel genoeg om mee te evolueren met uw veranderende behoeften: misschien heeft u meer of minder opslagruimte nodig of moeten er nieuwe gebruikerslicenties voorhanden zijn?  

Altijd up-to-date 
Printen vanuit de cloud betekent automatische updates van software en servers zonder dat uw IT-team er tijd voor moet maken. Uw medewerkers kunnen hun kostbare tijd gebruiken voor andere taken. Het garandeert gemoedsrust dat u altijd geniet van de nieuwste technologie zonder ruimte voor menselijke fouten. 

Eenvoudiger dan u denkt 
Met een echte cloudprintoplossing profiteren bedrijven van alle voordelen van de overstap naar de cloud zonder de nadelen. Als u de tijd neemt om de juiste IT-partner te zoeken, kan uw bedrijf de sprong wagen zonder verlies van werkuren of verstoring van uw werknemers. Omdat cloud geen infrastructuurinstallatie vereist - u installeert immers gewoon software - kan de overgang soepel, eenvoudig en probleemloos verlopen. 

Gebruiksvriendelijk 
Al uw werknemers mee aan boord krijgen: dat is essentieel voor een succesvolle migratie. Helaas zijn er in de meeste organisaties mensen die slecht omgaan met verandering. Maar met de juiste partner voor cloud printing schrijft u een succesverhaal zonder dat uw werknemers het als vervelend ervaren.  

Bent u nu overtuigd van de verschillende voordelen van cloud printing en heeft u interesse om ermee aan de slag te gaan? Of zoekt u een ervaren printbedrijf dat uw organisatie daarbij kan ondersteunen? Neem dan snel contact op met ons! Konica Minolta heeft immers jarenlange ervaring in printservices en houdt de vinger aan de pols binnen de sector. We bieden u dan ook met plezier het nodige advies en hulp aan zodat u kunt genieten van de vele voordelen van cloud printing.  
 

 

Hoe migreert u succesvol van een on-premise print infrastructuur naar cloud print?

Benieuwd hoe u succesvol migreert naar een cloud print omgeving? Lees alles in onze gratis whitepaper, de gids voor een transitie naar de cloud:

  1. Waar moet ik beginnen?
  2. Design uw ideale beveiligde printomgeving
  3. Implementatie
  4. Operationele zaken & optimalisaties met een Cloud Partner

Lees de whitepaper

News

News

Konica Minolta is voor het derde achtereenvolgende jaar door Clarivate opgenomen in de Top 100 Global Innovators 2024

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) kondigde aan dat Clarivate PLC, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd globaal bedrijf voor informatievoorziening (Clarivate), Konica Minolta heeft uitgeroepen tot een van de Top 100 Global Innovators 2024...