Betere besluitvorming met heldere data en inzichten

| 30 november 2021

Data spelen een belangrijke rol in het succesverhaal van uw bedrijf. Ze kunnen u namelijk helpen bij het nemen van strategische bedrijfsbeslissingen. Maar hoe benut u zo goed mogelijk de kansen van datagedreven besluitvorming? Een belangrijke stap is helder inzicht krijgen in de hoeveelheid aan informatie die dagelijks door uw bedrijf vloeit. Want niet alle data zijn even relevant voor uw organisatie. Maar hoe doet u dat precies, zo’n heldere blik werpen op uw data?Datagedreven besluitvorming stimuleert innovatie

Uit een internationaal onderzoek van het Business Application Research Center blijkt dat 58% van de respondenten hun gevoel en ervaring volgen bij het nemen van beslissingen – en dus geen data raadplegen. Maar uit datzelfde onderzoek bleek immers dat de bedrijven die het goed deden hun beslissingen veelal baseren op informatie, data en feiten.

Data is dus de grondstof bij uitstek voor een efficiëntere bedrijfsvoering. Kijk maar naar de vele succesvolle bedrijven die investeren in big data en data-analyse om de heldere inzichten te krijgen die ze nodig hebben. Ze nemen slimme beslissingen en hoeven dus niet alleen op hun intuïtie te vertrouwen. Volgens PWC zijn bedrijven die data en analyses succesvol gebruiken trouwens sneller in het herkennen van kansen, in het beoordelen van ideeën en het leren uit ervaringen. Ze innoveren voortdurend en omarmen nieuwe bedrijfsmodellen.

Om uw data te analyseren moet u het zo accuraat mogelijk structureren en in kaart brengen. De juiste werkwijze, zoals met behulp van Business Intelligence, kan u daarbij helpen. Bovendien biedt het u de inzichten die u nodig heeft om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren.
 

Business Intelligence: de weg naar datagedreven besluitvorming

Business Intelligence is het proces dat uw data doorloopt om te komen tot de waardevolle informatie die u nodig heeft om betere beslissingen te nemen. Met BI kan u de data verzamelen, visualiseren en analyseren. De gegevens die het verzamelt komen trouwens rechtstreeks uit uw verschillende bedrijfsprocessen.

Business Intelligence tools, zoals Power BI van Microsoft, scheiden de juiste gegevens van de data die u niet meteen nodig heeft. U kan ze inzichtelijk maken aan de hand van eenvoudige dashboards, analyseren en mogelijke trends ontdekken. U zet dus uw ruwe data om naar bruikbare kennis die u kan ondersteunen in het maken van betere beslissingen. Het einddoel? Een efficiëntere bedrijfsvoering.

BI-toepassingen zijn op zichzelf trouwens innovatieve technologieën, want ze maken gebruik van onder meer kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) om uw data te
analyseren. Algoritmen worden bovendien steeds gesofisticeerder, waardoor artificiële intelligentie en machine learning veel sectoren de komende jaren zullen transformeren.


Meerwaarde van datagedreven cultuur en BI

Met datagedreven beslissingen kunnen organisaties hoe langer hoe meer afstappen van een cultuur van intuïtie en zich concentreren op nauwkeurigheid en precisie. Het is een pak eenvoudiger om mensen te beïnvloeden wanneer u uw mening kunt staven met gegevens en feiten. Een helder inzicht in uw bedrijf is dan ook een krachtige basis voor succes.

Business Intelligence tools zijn dan ook een enorme meerwaarde voor uw organisatie. Naast het leveren van de juiste inzichten hebben ze nog enkele andere interessante voordelen:
 

  • Gebruiksvriendelijke en intuïtieve oplossingen om rapporten te presenteren
  • Tijdwinst en krachtige, accurate data-analyse
  • Betere toegang tot informatie op elk ogenblik van de dag en waar u ook bent· Te gebruiken met elk type data, gegenereerd uit verschillende toepassingen zoals Excel, Boekhoudsoftware, ERP, CRM enzovoort.
     

Wenst u meer informatie over hoe we u precies kunnen helpen uw data beter te organiseren en analyseren? Neem dan snel contact met ons op!

Samen bekijken we de mogelijkheden voor uw organisatie

Blogs

Blogs

Konica Minolta opnieuw door IDC MarketScape uitgeroepen tot leider in Worldwide Print Transformation

Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH (Konica Minolta) heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf is uitgeroepen tot leider in de IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2023 Vendor Assessment (doc #US51146523, augustus 2023). Het...