Deze 3 bedrijfsproblemen kunt u vandaag nog oplossen

| 15 augustus 2022

Sommige bedrijfsleiders lopen liever om ICT-problemen heen, maar wijze leiders weten dat uitdagingen juist groeikansen bieden. Konica Minolta identificeerde drie belangrijke veranderingen die organisaties vandaag kunnen doorvoeren om morgen efficiënter te zijn.Inhoud (Leestijd: 2 min)

  • Deze 3 bedrijfsproblemen kunt u vandaag nog oplossen
    • Lage nauwkeurigheid
    • Weinig precieze informatie voor besluitvormingen
    • Systemen die niet thuiswerkbestendig zijnDe sterke en zwakke punten van uw bedrijf goed kennen is cruciaal om te groeien. Vaak focust het management volop op de sterke punten, maar laat het kleinere of minder urgente uitdagingen onopgelost. En dat leidt tot aanhoudend productiviteitsverlies en mogelijk winstverlies. In tijden waarin organisaties meer met minder moeten doen, komt het erop aan zulke problemen tijdig aan te pakken. Door precies te bepalen waar die problemen liggen en ze vervolgens op te lossen, kunt u geld besparen en uw workflows weer op de rit te krijgen.
 

1. Lage nauwkeurigheid

 

Als werknemers dag in, dag uit handmatige taken uitvoeren, sluipen er - ondanks de beste bedoelingen - onvermijdelijk fouten in. Zulke fouten lijken vaak klein en makkelijk herstelbaar, maar ze kunnen al snel escaleren tot reële kosten. De tijd die nodig is om dagelijks voorkomende fouten te voorkomen, kunnen medewerkers niet besteden aan activiteiten die op groei gericht zijn.

Oplossingen voor databeheer, workflowbeheer en automatisering helpen zulke fouten tot een minimum te beperken: het werk wordt er veel nauwkeuriger door. Ze kunnen er ook voor zorgen dat alle relevante gegevens worden gecontroleerd en veilig worden opgeslagen.

 

2. Weinig precieze informatie voor besluitvormingen

 

Als bedrijven niet over recente, volledige en nauwkeurige informatie beschikken om beslissingen op te baseren, dan ondergraven ze eigenlijk de kwaliteit ervan. Leiders moeten dan blind vertrouwen op ervaringen uit het verleden, hun buikgevoel of zelfs onjuiste gegevens om soms fundamentele keuzes voor hun bedrijf te maken. Hoewel veel van die beslissingen ongetwijfeld juist zullen zijn, zijn ze vaak wel voor verbetering vatbaar. Ook een rits kleinere, incrementele verbeteringen tikt snel aan op het eind van de rit.

Zo kunnen deugdelijke ERP-systemen een groot aantal afdelingen omvatten, waaronder boekhouding, productie, distributie, verkoop en marketing. De juiste oplossing kan data uit deze afdelingen bundelen tot één enkele bron van nauwkeurige informatie, en die kan dan geïntegreerde activiteiten en uiteindelijk betere bedrijfsprestaties stimuleren.

 

3. Systemen die niet thuiswerkbestendig zijn

 

In het verleden werden heel wat systemen gecreëerd speciaal voor op de werkvloer. Maar nu de wereld hybride werkpraktijken heeft omarmd, kunnen deze technologieën niet langer hetzelfde productiviteitssucces bieden. Verouderde systemen kunnen uw bedrijf geld kosten op het vlak van onderhoud en efficiëntie. U doet er dan ook verstandig aan om ze te vervangen door oplossingen die uw teams over de hele lijn ondersteuning en mobiliteit bieden en bovendien aangepast zijn aan uw huidige bedrijfsdoelstellingen.

Bedrijfsleiders die deze uitdaging aangaan en elk probleem opsplitsen in beter beheersbare taken zullen al snel de vruchten plukken van een efficiëntere en productievere organisatie.


Wenst u meer te weten over hoe Konica Minolta u kan helpen om uw bedrijf efficiënter en uw klantenervaring beter te maken dankzij geautomatiseerde workflowoplossingen? Neem vandaag nog contact met ons op!
 

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsletter en blijf op de hoogte van onze nieuwste blogs en nieuwsartikelen. 

Inschrijven

Blogs

Blogs

Wapen uw bedrijf tegen hackers: begrijp de 5 fasen van een cyberaanval

Iedereen weet waarvoor termen als 'hacken' en ‘cybercriminaliteit’ staan. Maar wat betekent dat vandaag de dag voor uw bedrijf? Hoe herkent u de symptomen? Wat zijn de beste remedies? En waar kunt u terecht voor adequate...

Webinars

Webinars