Switches

voor het garanderen van een performante verbinding voor alle gebruikers op uw netwerk.

 

Switches

 
(Internet)connectiviteit is in een wereld met cloud toepassingen en remote thuiswerk een cruciaal en steeds belangrijker wordend element in uw IT Infrastructuur. Of u die verbinding nu maakt via WiFi of via de oude vertrouwde kabel, de juiste switch is een essentieel onderdeel voor het aanleveren en garanderen van een performante verbinding voor alle gebruikers op uw netwerk.
 

Wat doet een switch?

 
In een netwerk moeten al uw apparaten, zoals computers, servers, printers en draadloze access points met elkaar verbonden zijn. Een switch deelt uw netwerkverbinding onder deze toestellen en bepaalt zelf welke er al dan niet mee verbonden worden. Daarnaast bepaalt een switch via welke poorten data verstuurd wordt en blijven andere poorten vrij voor ander dataverkeer. Een switch wordt gezien als één van de meest ondergewaardeerde componenten in een netwerkinfrastructuur. Ook in full cloud omgevingen is de switch een levensbelangrijke component om de connectiviteit naar de cloud voor uw gebruikers op een vlotte manier te garanderen!
 

Waar moet u op letten bij de aankoop van een switch?


Om ervoor te zorgen dat een switch aan uw eisen voldoet, is het belangrijk om te weten met welke factoren u rekening moet houden. Naast evidente zaken zoals het aantal benodigde poorten en de snelheid die de switch aankan zijn er nog een aantal belangrijke dingen waar zeker rekening mee moet worden gehouden.

We zetten de belangrijkste even op een rijtje.

  • Unmanaged switches
    Unmanaged switches zijn basistoestellen en zijn direct beschikbaar voor gebruik. Deze switch kan niet aangepast worden naar uw wensen en beschikt over algemene instellingen.
  • Managed switches
    Met een managed switch heeft u veel meer mogelijkheden dan met een unmanaged switch. Aan de hand van de software, kan u uw switch volledig naar wens instellen. Zo kan u de snelheid per poort bepalen of bepaalde poorten beveiligen. 
  • Power over Ethernet (PoE) switches
    Deze switch kan stroom toevoegen aan uw internetverbinding. Zo loopt er zowel data als stroom over één kabel. 
 

Hulp nodig bij het zoeken naar de juiste switch? 


Bent u op zoek naar een betrouwbare switch of wil u een analyse laten maken van wat de optimale structuur is om de interne en extern connectiviteit voor uw gebruikers te optimaliseren? Neem contact op met één van onze experts en laat u adviseren!

 

Lees meer op onze blog

Wat zijn de security valkuilen van thuiswerken?

De voorbije jaren zijn er heel wat technologische innovaties ontwikkeld die sterk hun stempel drukten op het bedrijfsleven. Denk bijvoorbeeld aan de digitalisering, cloud computing, artificiële intelligentie en internet of things. Stuk voor stuk dragen ze bij aan een efficiëntere manier van werken, binnen en buiten de muren van het kantoor.

Lezen

Veiligheidslek in Windows DNS - Onderneem zo snel mogelijk actie

Recent is er een nieuw datalek ontdekt in Windows DNS. Deze kwetsbaarheid, ‘SigRed’ genaamd, stelt hackers in staat om malafide verzoeken naar uw DNS-server te sturen, en kan zo uw hele IT-infrastuctuur in gevaar brengen. Het probleem wordt erkend door Microsoft als een veiligheidsrisico van het allerhoogste niveau.
Lezen

Thuiswerkers: pas op voor phishing!

We moeten allemaal even roeien met de riemen die we hebben. Zo ook de cybercriminelen. Nu iedereen massaal thuiswerkt door de coronaproblematiek, passen ook hackers hun praktijken aan. En thuiswerkers blijken een ideale slachtoffer te zijn.
Lezen