IT Security

Versterk en optimaliseer uw IT security om cybercriminaliteit tegen te gaan.

 

IT Security

 

IT Security vraagt om een strategie


Door de snelle technologische vooruitgang van de voorbije jaren, wordt IT-infrastructuur steeds complexer. Niet alleen om mee te werken, maar ook op vlak van onderhoud, beheer en security. Dat laatste is zeker geen overbodige luxe, aangezien cybercriminaliteit toeneemt en we op een heel andere manier aan het werk zijn dan vroeger. Denk bijvoorbeeld aan cloud technologie, BYOD, telewerk, enzovoort. Konica Minolta biedt dan ook heel wat diensten aan om uw IT-security te optimaliseren en te versterken.

Back-up

Zonder data kan een bedrijf niet functioneren – bedrijfsdata bevat immers cruciale informatie en inzichten. Daarom is een doordachte back-upstrategie van groot belang voor elke onderneming. Op die manier kunt u in geval van dataverlies, uw waardevolle data recupereren. 

Meer info

Disaster Recovery

Storingen door bijvoorbeeld brand- of waterschade, maar ook cyberaanvallen en andere bedreigingen kunnen ervoor zorgen dat uw bedrijfsprocessen in het gedrang komen. Een effectieve disaster recovery strategie is essentieel om zo snel mogelijk weer operationeel te zijn na een incident.

Meer info

Firewalls

Virussen, randsomware, hacking, het zijn allemaal zaken waar u rekening mee dient te houden wanneer u uw IT-infrastructuur inricht. Cybercriminialiteit is immers niet alleen meer aanwezig, maar is bovendien een stuk complexer geworden. Het inzetten van een efficiënte firewall is dan ook geen overbodige luxe.

Meer info

Storage

U verzamelt op dagelijkse basis heel wat waardevolle data. Maar beschikt u wel over een geschikt opslagsysteem? Een gebrek aan flexibiliteit, snelheid en schaalbaarheid in uw storage kan immers uw bedrijfsprocessen hinderen.

Meer info

Switches

Ondanks dat het één van de meest ondergewaardeerde componenten is in een netwerkinfrastructuur, is een switch essentieel om de connectiviteit naar de cloud voor uw gebruikers op een performante manier te garanderen. Het deelt uw netwerkverbinding onder al uw apparaten en bepaalt zelf welke er al dan niet verbonden worden.
Meer info

Wi-Fi Access Points

De voorbije jaren is Wi-Fi onmisbaar geworden, aangezien heel wat professionele taken internet vereisen. Om ervoor te zorgen dat uw medewerkers hun taken goed en efficiënt kunnen uitvoeren is het essentieel dat u binnen uw bedrijf een vlotte en veilige toegang tot het Wi-Fi-netwerk voorziet. 
Meer info

Aurelium

Sinds 2018 bundelen Konica Minolta en Aurelium hun krachten om bedrijven te helpen bij het uitbouwen, onderhouden, beheren en beveiligen van hun IT-infrastructuur. Aurelium heeft meer dan 30 jaar ervaring in strategische IT-oplossingen voor KMO’s/MKB’s. Hun specifiek aanbod voor dergelijke bedrijven gaat van IT-infrastructuur, managed services & support tot consultancy en auditing, strategische begeleiding en trainingen.

Meer info

Lees meer op onze blog

Wat zijn de security valkuilen van thuiswerken?

De voorbije jaren zijn er heel wat technologische innovaties ontwikkeld die sterk hun stempel drukten op het bedrijfsleven. Denk bijvoorbeeld aan de digitalisering, cloud computing, artificiële intelligentie en internet of things. Stuk voor stuk dragen ze bij aan een efficiëntere manier van werken, binnen en buiten de muren van het kantoor.

Lezen

Veiligheidslek in Windows DNS - Onderneem zo snel mogelijk actie

Recent is er een nieuw datalek ontdekt in Windows DNS. Deze kwetsbaarheid, ‘SigRed’ genaamd, stelt hackers in staat om malafide verzoeken naar uw DNS-server te sturen, en kan zo uw hele IT-infrastuctuur in gevaar brengen. Het probleem wordt erkend door Microsoft als een veiligheidsrisico van het allerhoogste niveau.
Lezen

Thuiswerkers: pas op voor phishing!

We moeten allemaal even roeien met de riemen die we hebben. Zo ook de cybercriminelen. Nu iedereen massaal thuiswerkt door de coronaproblematiek, passen ook hackers hun praktijken aan. En thuiswerkers blijken een ideale slachtoffer te zijn.
Lezen