IT Security

Versterk en optimaliseer uw IT security om cybercriminaliteit tegen te gaan.

 

IT Security

 

IT Security vraagt om een strategie


Door de snelle technologische vooruitgang van de voorbije jaren, wordt IT-infrastructuur steeds complexer. Niet alleen om mee te werken, maar ook op vlak van onderhoud, beheer en security. Dat laatste is zeker geen overbodige luxe, aangezien cybercriminaliteit toeneemt en we op een heel andere manier aan het werk zijn dan vroeger. Denk bijvoorbeeld aan cloud technologie, BYOD, telewerk, enzovoort. Konica Minolta biedt dan ook heel wat diensten aan om uw IT-security te optimaliseren en te versterken.

Back-up

Zonder data kan een bedrijf niet functioneren – bedrijfsdata bevat immers cruciale informatie en inzichten. Daarom is een doordachte back-upstrategie van groot belang voor elke onderneming. Op die manier kunt u in geval van dataverlies, uw waardevolle data recupereren. 

Meer info

Disaster Recovery

Storingen door bijvoorbeeld brand- of waterschade, maar ook cyberaanvallen en andere bedreigingen kunnen ervoor zorgen dat uw bedrijfsprocessen in het gedrang komen. Een effectieve disaster recovery strategie is essentieel om zo snel mogelijk weer operationeel te zijn na een incident.

Meer info

Firewalls

Virussen, randsomware, hacking, het zijn allemaal zaken waar u rekening mee dient te houden wanneer u uw IT-infrastructuur inricht. Cybercriminialiteit is immers niet alleen meer aanwezig, maar is bovendien een stuk complexer geworden. Het inzetten van een efficiënte firewall is dan ook geen overbodige luxe.

Meer info

Storage

U verzamelt op dagelijkse basis heel wat waardevolle data. Maar beschikt u wel over een geschikt opslagsysteem? Een gebrek aan flexibiliteit, snelheid en schaalbaarheid in uw storage kan immers uw bedrijfsprocessen hinderen.

Meer info

Switches

Ondanks dat het één van de meest ondergewaardeerde componenten is in een netwerkinfrastructuur, is een switch essentieel om de connectiviteit naar de cloud voor uw gebruikers op een performante manier te garanderen. Het deelt uw netwerkverbinding onder al uw apparaten en bepaalt zelf welke er al dan niet verbonden worden.
Meer info

Wi-Fi Access Points

De voorbije jaren is Wi-Fi onmisbaar geworden, aangezien heel wat professionele taken internet vereisen. Om ervoor te zorgen dat uw medewerkers hun taken goed en efficiënt kunnen uitvoeren is het essentieel dat u binnen uw bedrijf een vlotte en veilige toegang tot het Wi-Fi-netwerk voorziet. 
Meer info

Aurelium

Sinds 2018 bundelen Konica Minolta en Aurelium hun krachten om bedrijven te helpen bij het uitbouwen, onderhouden, beheren en beveiligen van hun IT-infrastructuur. Aurelium heeft meer dan 30 jaar ervaring in strategische IT-oplossingen voor KMO’s/MKB’s. Hun specifiek aanbod voor dergelijke bedrijven gaat van IT-infrastructuur, managed services & support tot consultancy en auditing, strategische begeleiding en trainingen.

Meer info
sterk beveiligde IT

Een sterk beveiligde IT-omgeving: hoe ziet die eruit?

De IT-wereld evolueert snel en er worden voortdurend nieuwe systemen ontwikkeld. Dat is maar goed ook, want zo kunt u tegemoetkomen aan de veranderlijke behoeften van uw bedrijf. Jammer genoeg ontdekken ook cybercriminelen steeds nieuwe, inventieve manieren om hun slag te slaan. Uw IT goed beveiligen en continu updaten is dus essentieel. Gelukkig bestaan er voldoende IT-oplossingen om u daarbij te helpen. We lijsten ze graag voor u op!

Ontdek de onderdelen van een veilige IT-omgeving

Europese maand van de cyberveiligheid: Een cybergijzelingscrisis voorkomen

Veel kleine en middelgrote bedrijven denken na over tools en strategieën om werken op afstand tot een vast onderdeel van hun bedrijf te maken en hoewel werken op afstand nieuwe kansen biedt, brengt het ook vele uitdagingen met zich mee. 
 
Uit een recente enquête onder IT-beslissers in Europa blijkt hoezeer beveiligingsrisico's de laatste tijd een uitdaging zijn voor bedrijven. Ons eBook (beschikbaar in het Engels) geeft u inzicht in de belangrijkste beveiligingsfactoren. Hier dient u rekening mee te houden bij de digitale transformatie van uw organisatie.

Download het e-book

Cybersecurity: een gelaagde aanpak is een geslaagde aanpak

Sterke cybersecurity voor uw organisatie bestaat nooit uit één pasklare oplossing: u heeft verschillende beveiligingslagen nodig. We onderscheiden zeven niveaus van cyberbeveiliging die samen een gelaagde aanpak vormen voor een...