Geavanceerde software leidt tot enorme tijds- en kostenbesparing

Grafico logo

Geavanceerde software leidt tot enorme tijds- en kostenbesparing

Geavanceerde software leidt tot enorme tijds- en kostenbesparing

De noodzaak om een aantal productieproblemen aan te pakken, heeft de Portugese commerciële drukker Ligrate-Atelier Gráfico ertoe aangezet om te investeren in een Konica Minolta AccurioPress C6085 met IQ-501 Intelligent Quality Care. Ligrate-Atelier Gráfico uit Amadora, dichtbij Lissabon, bestaat al meer dan 30 jaar en heeft een team van gekwalificeerde en bekwame professionals opgebouwd om werk van hoge kwaliteit te produceren. Het is toegewijd om klanten te helpen in alle stadia van ontwerp, creatie en printwerk. Als zodanig werkt het nauw samen met architectuur- en designscholen voor diverse offset- en digitale printwerkopdrachten, van briefpapier tot het meest geavanceerde kleurenwerk.


Belangrijkste zakelijke factoren voor investeringLigrate-Atelier Gráfico vond dat er te veel tijd werd besteed aan kleurkalibratie en de resultaten waren niet altijd acceptabel. Er werd zelfs berekend dat tot 35% van het afval werd gegenereerd door een gebrek aan kleurconsistentie in de run. Bovendien gaven klanten tot 10% van de opdrachten terug omdat de kleur verschilde van wat was overeengekomen.


Er worden ook kleurvariaties ervaren tijdens lange runs. Dit betekende dat Ligrate-Atelier Gráfico meer moest printen dan nodig was en vervolgens de beste print moest kiezen om te leveren. De productie-efficiëntie en de kosten werden ook beïnvloed door problemen met de registratie en met sommige stappen van het afwerkingsproces – met name visitekaartjes leverden 20% van het afval op.


Gráfico Quote
quotation marks

De AccurioPress C6085 is een van de beste investeringen die ik ooit heb gedaan. Hij is betrouwbaar, eenvoudig te gebruiken en de IQ-501 Intelligent Quality Care is een must voor deze machine.

Pedro Batista

Eigenaar, Ligrate-Atelier Gráfico


Oplossing van Konica Minolta 


De Konica Minolta AccurioPress C6085 met IQ-501 Intelligent Quality Care werd gekozen na een beoordeling van alle toepassingen die Ligrate-Atelier Gráfico digitaal produceert. Konica Minolta keek naar de toepassingen die in offset werden geproduceerd en die konden worden gemigreerd naar digitale pre-productieprocessen. Ook keek het naar de problemen die de onderneming met de huidige apparatuur had. Zelfs de gebruikte papiersoorten werden herzien. De doorslaggevende drijfveer was een maatwerkdemonstratie die een zeer effectieve showcase bleek te zijn. Dit toonde Ligrate-Atelier Gráfico dat Konica Minolta zijn specifieke zakelijke behoeften begreep en een complete oplossing kon leveren die aan deze behoeften voldeed.


De AccurioPress C6085 met 1200 x 1200 dpi bereikt superieure productiviteit met 85 ppm en dezelfde hoge snelheid voor een breed scala aan papiergewichten. Het kan een breed scala aan printtoepassingen produceren op papier van 52 tot 400 g/m², evenals op reliëfpapier en enveloppen. Het maakt afwerkingsveelzijdigheid mogelijk met het maken van boekjes, gelijmde documenten, automatische ringbinding.


IQ-501 maakt het beste gebruik van de snelheid en efficiëntie van CCD-scannen en de nauwkeurigheid van spectrofotometrie. Het resultaat is automatische, inline en zeer nauwkeurige meting van kleuren en registratie. Kleurdoelen kunnen worden ingesteld binnen de controllersoftware aan het begin van een run. Het IQ-501 Quality Care-systeem zorgt ervoor dat de kleurdichtheid en -getrouwheid constant blijven gedurende de gehele printrun. Daarvoor controleert het elk vel in realtime met een gesloten controlesysteem dat continu zorgt voor aanpassing waar nodig. Perfecte registratie aan de voor- en achterzijde is ook verzekerd, met automatische aanpassing van de beeldpositie, scheefloop en rotatie; en dat allemaal zonder vertraging. Printerprofilering is ook snel en eenvoudig.


Belangrijkste voordelen


Als gevolg van de verbeterde kalibratie verwacht Ligrate-Atelier Gráfico binnen vijf jaar een aanzienlijke besparing te realiseren. Verdere besparingen worden verwacht dankzij een tijdsbesparing van 40%. De onderneming profiteert er ook van dat er geen opdrachten meer worden geretourneerd en dat er geen problemen meer zijn met de registratie. Dit is deels dankzij het feit dat de productieprinter elke dag wordt gekalibreerd en herhaalde opdrachten zonder problemen worden uitgevoerd. Dit betekent dat opdrachten offset of digitaal kunnen worden geproduceerd zonder enige kleurvariatie.


Ligrate-Atelier Gráfico kon het vooral waarderen dat de IQ-501 ook automatische aanpassingen kan uitvoeren via Intelligent Quality Care. Hij kan de printkwaliteit, nauwkeurigheid en consistentie verbeteren, en ongelijke dichtheid tot een minimum beperken door aanpassing van de dichtheidsvariatie. Door middel van Intelligent Quality Care kan het de beste volvlakken realiseren en een hoogwaardige kleurweergave, dankzij controle van de kleurdichtheid en vloeiende gradaties door middel van exacte kleurweergave.


Een ander pluspunt is de automatische aanpassing van het volledige registratieproces voor elke papiersoort, beeldpositie, formaat, scheefloop en rotatie, en de consistente en nauwkeurige realtime kleur- en registratieaanpassing tijdens het printen.

Greta-Spauda.png

''Wij hebben een trotse traditie in het handhaven van het hoogste niveau van drukwerkkwaliteit. Daarom hebben onze klanten wellicht geen verandering gemerkt in wat ze van ons hebben ontvangen. ''

Rapolas Danilevičius

Managing Director

Meer lezen

Bantorget-Grafiska-(1).png

''Teamexpertise garandeert een hoge return-on-investment voor Bantorget Grafiska''
Peter Forsström

CEO, Bantorget Grafiska

Meer lezen