Greita Spauda maakt indrukt met nieuwe mijlpaal in intelligent digtaal printen

Greita Spauda maakt indrukt met nieuwe mijlpaal in intelligent digtaal printen

Greita Spauda maakt indrukt met nieuwe mijlpaal in intelligent digtaal printen

Intelligente kwaliteit garandeert superieure prestaties, professionele beeldkwaliteit en non-stop productiviteit.

Greita spauda (GSP) heeft haar hoofdkantoor in Vilnius, Litouwen, en biedt met haar printoplossingen aan klanten alles wat ze nodig hebben voor hun reclame- en marketingprojecten – van concept tot ontwerp, print en nabewerking – en dat allemaal onder één dak. De onderneming werd opgericht in 2007 en telt 70 medewerkers die in de drukkerij in twee ploegendiensten werken. De onderneming heeft de ambitie om te innoveren en te groeien, en besloot zich volledig te richten op digitaal printen en geavanceerde technieken voor nabewerking, waarbij haar offsetdrukwerk wordt uitbesteed aan partners. Door de installatie van een AccurioPress C6100 met de IQ-501 Intelligent Quality Care, heeft GSP deze transitie probleemloos uitgevoerd: de hoge normen voor kwaliteit en dienstverlening waar haar klanten op rekenen zijn gehandhaafd, er wordt tijd en geld bespaard en er is een voorsprong op de concurrentie behaald.Een nieuwe focus

Greita spauda (GSP) is een succesvolle grafische onderneming die zowel digitaal printen als offsetdrukwerk biedt. Het maandelijks printvolume bedraagt meer dan 1,5 miljoen vel en meer dan een kwart daarvan – meer dan 400.000 – is afkomstig van digitaal printen. De onderneming realiseert zich dat door de activiteiten volledig te richten op digitaal printen, de omzet kan stijgen door een uitgebreider dienstenaanbod en een grotere efficiëntie – en door klanten steeds meer innovatieve oplossingen te bieden. Er is gezocht naar een veelzijdige, digitale printoplossing met een hoge productiviteit die resultaten met eencconsistent hoge kwaliteit kan produceren.


Een vertrouwde partner

Konica Minolta is al heel lang een vertrouwde en betrouwbare partner van GSP en was de leverancier van een printer uit de C6500 serie toen de onderneming in 2007 begon met digitaal printen. Naast de zeer positieve ervaringen met deze oplossing, waardeerde deze drukker ook het hoge niveau van klantenservice en ondersteuning, evenals het persoonlijke contact en de informatieuitwisseling met de sales manager van Konica Minolta. In de daaropvolgende jaren heeft dit geleid tot een voortdurende uitbreiding van de samenwerking, waarbij GSP meer printsystemen aankocht tot een punt waarop de digitale printtechnologie volledig was gebaseerd op apparatuur van Konica Minolta. 

Na een grondige evaluatie van de op de markt beschikbare systemen om haar nieuwe digitale printstrategie te ondersteunen, installeerde GSP de AccurioPress C6100 met printfunctionaliteit voor banners en enveloppen plus Konica Minolta’s IQ-501 Intelligent Quality Care voor inline real-time registratie en kleurkalibratie. 


Digitale printresultaten van wereldklasse 

Hoewel de sterke band tussen GSP en Konica Minolta en het succes van eerdere projecten goede argumenten waren om deze stap met Konica Minolta te zetten, was de technologie op zich zeer overtuigend: alleen de oplossing van Konica Minolta kon de prestaties, professionele beeldkwaliteit en non-stop productiviteit leveren die GSP eiste. 

Met kenmerken als een maximale printsnelheid in kleur van 100 pagina's per minuut, een breed scala aan printtoepassingen voor papier en enveloppen en geavanceerde mogelijkheden voor afwerking, stelde de AccurioPress C6100 de onderneming in staat om snel een superieure digitale beeldkwaliteit te bereiken. 

De toonaangevende technologie van de IQ-501 Intelligent Quality vergroot de geavanceerde workflowarchitectuur van de AccurioPress met volledig geautomatiseerde, closed-loop tools voor kwaliteitsmanagement die zorgdragen voor een superieure kleurconsistentie en optimale front-to-back beeldregistratie. Als combinatie vormen ze een uitgebreid, geautomatiseerd procesmanagementsysteem dat exact de juiste kleuren levert en een superieure beeldkwaliteit garandeert. De oplossing heeft al geresulteerd in een efficiëntieslag – zowel doordat minder afval ontstaat en minder verspilling plaatsvindt als door het feit dat de oplossing niet afhankelijk is van speciaal opgeleid bedienend personeel. Dit heeft ertoe geleid dat het personeel in de drukkerij zich nu concentreert op taken die een hogere toegevoegde waarde bieden, wat zowel tijd als geld bespaart en voor klanten een snellere dienstverlening inhoudt.


Een heldere en kleurrijke toekomst

Na de ingebruikname van de nieuwe digitale printoplossing was GSP in staat om de bestaande workflow voort te zetten. Deze was gebaseerd op een opdrachtmanagementsysteem dat acht jaar eerder was ontwikkeld.


Dankzij Konica Minolta’s innovatieve geïntegreerde beeldkwaliteitssysteem kon GSP bovendien een deel van de offsetopdrachten overbrengen naar de digitale productie-omgeving. Deze projecten werden sneller afgerond, waardoor op kosten werd bespaard met behoud van hoge kwaliteitsnormen – een echte drijfveer voor zakelijk succes in een concurrerende markt.


Met Konica Minolta als partner is de sterke marktpositie van GSP verder uitgebreid: geen van haar concurrenten biedt een oplossing die de AccurioPress C6100 met IQ-501 Intelligent Quality Care kan evenaren. De onderneming kan dit voordeel verder vergroten omdat de oplossing – met de mogelijkheid om een breder scala aan grote opdrachten sneller uit te voeren – de onderneming het potentieel biedt om haar producten en diensten verder uit te breiden, bijvoorbeeld door middel van het on demand printen van campagnematerialen, boeken en verpakkingen.

Grafico-Quote-(2).png


''De AccurioPress C6085 is een van de beste investeringen die ik ooit heb gedaan. Hij is betrouwbaar, eenvoudig te gebruiken en de IQ-501 Intelligent Quality Care is een must voor deze machine''

Pedro Batista

Eigenaar, Ligrate-Atelier Gráfico

Meer lezen

Bantorget-Grafiska-(1).png

''Teamexpertise garandeert een hoge return-on-investment voor Bantorget Grafiska''
Peter Forsström

CEO, Bantorget Grafiska

Meer lezen