Konica Minolta – Workflow voor verpakkingen

Meer efficiëntie met een gecombineerde aanpak voor verpakkingen


De productie van digitale etiketten en verpakkingen groeit tegenwoordig explosief. De innovatieve digitale oplossingen van Konica Minolta zijn echter niet alleen geschikt voor het printen van etiketten. Het assortiment van Konica Minolta omvat namelijk alles wat nodig is voor een volledige workflow voor etikettering en verpakking, van het printen en vormgeven van het etiket tot de productie van de verzenddoos …. Hier volgen de verschillende productiestappen met de bijbehorende producten:
 

STAP 1 - Etiket printen met AccurioLabel 

Er moet een etiket op een fles wijn. Het wordt digitaal geprint met een AccurioLabel 190 of 230. Digitale etikettering biedt talloze voordelen, zoals just-in-time productie en productie in kleine oplagen, het printen van geïndividualiseerde etiketten die 'gepersonaliseerd' of opeenvolgend genummerd zijn, en nog veel meer. Met de AccurioPro Label Impose-software integreren de AccurioLabel-productieprinters naadloos in elke productieworkflow. Ze zorgen voor een optimaal mediagebruik, waarbij verspilling van etiketmateriaal wordt voorkomen. Met de gebruiksvriendelijke software kunnen operators veel prepress-taken uitvoeren vanaf één centraal besturingsstation. Bovendien zijn de op toner gebaseerde AccurioLabel-productieprinters uitgerust met de optionele Flexo Printing Unit en ze zijn zelfs geschikt voor inline overprinten van wit en andere kleuren met flexo-inkt. 

Ontdek meer over etiket printen

STAP 2 - Etiket decoreren 

Het etiket van de wijnfles wordt nu gedecoreerd om het meer klasse te geven en vervolgens wordt het gesneden, beide met een MGI JETvarnish 3D Web. Gedeeltelijke vernis, ultranauwkeurige spotcoating, foliestempels en stansen maken allemaal deel uit van de decoreringstechnieken van MGI. Hiermee kunnen printserviceproviders hun assortiment aan printproducten uitbreiden met zeer creatieve ontwerpen, waarmee ze betere marges kunnen behalen. Door het toevoegen van driedimensionaal vernis en folie aan het geprinte etiket verandert een gewone wijnfles in een topproduct. De MGI JETvarnish 3D Web biedt zowel 2D-(vlak) als 3D-spotcoating in reliëf. Etiketontwerpen kunnen ook worden gedecoreerd met hete folie, waarbij stijlvolle metallic en gekleurde folies worden toegevoegd. 

Ontdek meer over etiket decoratie

STAP 3 - De verpakkingsdoos voor de wijn printen

De wijnfles wordt nog stijlvoller als deze een eigen kartonnen doos krijgt. Deze wordt geprint met Konica Minolta's nieuwste digitale UV-inkjetprinter, de AccurioJet KM-1e. De KM-1e heeft een nog geavanceerder ontworpen inkjetprintkop met gepatenteerde Dot Freeze Technology™. Hierdoor worden het printmateriaal en de stabiliteit die kenmerkend zijn voor offset productieprinters, gecombineerd met de voordelen van de nieuwste digitale technologie. Leveranciers van verpakkingen en etiketten profiteren onder andere van de voorheen ondenkbare mediaflexibiliteit, waaronder het printen op extra grote B2-vellen en het direct printen van variabele gegevens. Voor de verpakking van de wijnfles is het bijzonder belangrijk dat het UV-printen een krasbestendige afwerking biedt. 

Ontdek meer over verpakkingen printen

STAP 4 - De verpakking van de wijnfles decoreren

Ook de kartonnen doos die om de wijnfles heen gaat, moet worden gedecoreerd, zodat de hoogwaardige uitstraling wordt benadrukt. Hiervoor wordt ook de MGI-technologie gebruikt. Met de decoratieve printsystemen van MGI worden verpakkingen op digitale en hoogwaardige wijze geprint. Deze printsystemen voldoen aan de groeiende behoefte om producten nog aantrekkelijker te maken door hun verpakking te verbeteren met decoratieve elementen als vernis, foliestempels of reliëflagen. In feite maken alle MGI-systemen gebruik van inkjetkoppen die volledig door Konica Minolta zijn vervaardigd. Door MGI's gedeeltelijke vernis, foliestempels en andere digitale uitvoersystemen aan de productlijn toe te voegen, heeft Konica Minolta diens aanwezigheid op de markt voor productieprinten vergroot. Dankzij Konica Minolta beschikken commerciële printleveranciers over de expertise van een serieuze speler in deze etiketterings- en verpakkingsbranche.

Ontdek meer over verpakking decoratie

STAP 5 - Motioncutter voor het snijden en vouwen van de kartonnen doos

Vervolgens wordt de verpakking van de wijnfles met de Motioncutter 23 in zijn driedimensionale vorm gesneden en gevouwen, met behulp van revolutionaire nieuwe digitale lasertechnologie waarmee elke vorm kan worden uitgesneden. Met Motioncutter kan er niet alleen worden geprint op de meest uiteenlopende soorten en gewichten papier, maar ook op hout, glasvezel, textiel, koelkastmagneten en zelfs een kokosnoot. Naast het snijden en vouwen van een eenvoudige vorm als deze doos, kan de Motioncutter graveren, licht insnijden, namen insnijden en perforeren. De mogelijkheden zijn zo goed als eindeloos als het gaat om het upgraden van diverse soorten verpakkingen.

Ontdek meer over het snijden en vouwen van verpakkingen

STAP 6 - Een tweede verpakking voor verzending printen

Tot slot moet er een stevige bruine doos worden geproduceerd om de wijnfles in zijn fraaie verpakking te verzenden. Bruin papier aan de buitenkant om de inhoud te verbergen, wit aan de binnenkant met een geprinte gepersonaliseerde boodschap of afbeelding. Konica Minolta's Precision Packaging-serie PKG-675i biedt al deze opties voor het perfectioneren van etiketten en nog veel meer. De full-color digitale verpakkingsprinter PKG-675i voegt echt een wauw-effect toe aan etiketten en verpakkingen en deze printer kan een breed scala aan vouwkarton en golfkarton verwerken. Met on demand printen van vouwkarton en dozen, gepersonaliseerde bedrijfsbrandingen oplagen van één tot duizenden, voldoen de printers ruimschoots aan de huidige markteisen. Bovendien worden de flexibiliteit en productiemogelijkheden van commerciële printleveranciers enorm vergroot.

Ontdek meer over verpakkingen printen

Meer te weten komen?

Vul het formulier in en wij komen snel met u in contact