Workflow Optimization Services & Employee Onboarding

 

In de zorgsector is het snel verkrijgen van de juiste patiënt- en cliëntinformatie cruciaal. Helaas is dit vaak een ernstig pijnpunt in verschillende zorginstellingen. Vooral omtrent doorverwijzingen van artsen naar specialisten en chirurgen vormt vaak een probleem. Zo blijkt dat 46% van doorverwijzingen via fax, nooit resulteert in een afspraak bij de specialist, 50% van de artsen is niet op de hoogte of de afspraak met de specialist ook daadwerkelijk plaatsvond en maar liefst 68% van de specialisten ontvangt geen patiëntinformatie van de huisarts voor de afspraak. 
 

Uitdagingen zorginstellingen  

Naast een gebrekkige informatieoverdracht tussen artsen, specialisten en andere zorgverleners, zijn er nog enkele andere uitdagingen waarmee de zorgsector te maken krijgt. Zo is het opvolgen en oplossen van denials ook geen eenvoudige opdracht. Denials zijn patiëntdossiers die afgewezen worden door de ziekteverzekering en waar een oplossing voor gezocht moet worden zodat de beste mogelijk zorg steeds gegeven kan worden.  

Daarnaast is de algemene manier van werken binnen de zorgsector vaak tijdrovend. Er wordt nog vaak gebruik gemaakt van faxberichten die manueel verwerkt worden in eigen patiënt- en cliëntsystemen, er wordt manueel genotuleerd tijdens vergaderingen, men heeft vaak een overvolle mailbox door een inefficiënt gebruik van e-mailverkeer, enzovoort. 
 

Efficiënt samenwerken 

Het grote probleem omtrent samenwerken, informatieoverdracht en doorverwijzingen in de zorg heeft alles te maken met een gebrekkige communicatie en workflow management. Nochtans zijn er tegenwoordig voldoende middelen om efficiënt samenwerken over afstand en locatie mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan: 

 

  • Document managementsystemen 
  • Samenwerkingssoftware en -platformen zoals SharePoint 
  • Cloud 
  • Video-en chatsystemen (instant messaging) 
  • Digitale oplossingen voor notuleren en opnemen 
  • Digitale whiteboards 
  • Multifunctionele printers 
  • Servers en netwerkapparatuur en Optimized Print Services (OPS)  

Deze oplossingen kunnen van enorme meerwaarde voor zorginstellingen om alle informatie snel en efficiënt tot bij de juiste zorgverleners te krijgen zodat de best mogelijke zorg gegarandeerd kan worden.  
 

Workflow Optimization Services van Konica Minolta 

Om ervoor te zorgen dat de communicatie en informatieoverdracht tussen zorgverleners zoals artsen en specialisten zo efficiënt mogelijk verloopt, ontwikkelde Konica Minolta de Workflow Optimization Services. Aan de hand van handige tools kan patiënt- en cliëntinformatie in een geautomatiseerde workflow gezet worden zodat de informatie snel tot bij de juiste zorgverleners raakt.  

Daarnaast bieden we ook multifunctionele printers aan voor verschillende zorginstellingen. Printen wordt op die manier tijdbesparend omdat zorgverleners overal en vanop elk toestel de juiste patiëntdocumenten kunnen printen. 

Tot slot kunnen we u ook helpen en begeleiden bij het gebruik van allerlei cloudoplossingen en samenwerkingssoftware. 


Wenst u meer informatie over onze Workflow Optimization Services? Neem dan snel contact op met ons! We geven graag de nodige toelichting en bekijken samen de mogelijkheden voor uw zorginstelling.  

Bekijk onze Health&Care blogs!

Konica Minolta tekent opnieuw de Green Deal Samen werken aan duurzame zorg

Wij hebben aangetoond dat we met onze technologie duurzaamheid in het algemeen en specifiek binnen de zorgsector kunnen helpen. Om te benadrukken dat we ons hier actief voor inzetten en blijven inzetten hebben we, als eerste en enige van onze...

Ontdek onze andere oplossingen!

Cloud Services

Cloud is een containerbegrip vandaag te dag, er zijn echter veel smaken, hybrid, on-premise, public en private. De keuze hierin is niet evident, wij assisteren uw organisatie met het maken van de juiste keuze. Laat het niet uit de Cloud lopen!
 
 

Compliance Services

Het voldoen aan wet- en regelgeving is geen eenvoudige opgave. Wij willen uw organisatie begeleiden bij het voldoen aan de laatste AVG-normen door veilige digitalisatie voor u te laten werken. Hierbij houden wij onder andere rekening met de NEN7510/12/13/NTA7516 en de ISO27001 norm.

Cybersecurity Services

Is uw organisatie bestand tegen invallen van buitenaf? Heeft u de humanfirewall robuust ingericht? Is de governance goed op orde? Wij assisteren bij het inrichten van een degelijke veilige werkomgeving.
 
 

Interoperability & Integration Services

Samenwerken van primaire applicaties dragen bij aan de juiste informatievoorziening voor uw medewerkers. Dit komt niet alleen uw zorgmedewerkers ten goede maar ook uw patiënten/cliënten. Wij laten uw primaire applicaties (EPD/ECD) naadloos voor u werken.

Managed IT-Services

Steeds meer bewegen IT-afdelingen van beheerorganisatie naar regievoering. Samen zetten we de marsroute uit om deze transitie mogelijk te maken.
 
 

Patient Experience Management Solution

Het monitoren en optimaliseren van de patiëntbeleving zorgt dat uw organisatie blijft ontwikkelen met de patiënt/cliënt als focuspunt. Wij optimaliseren de huidige processen en vullen deze waar nodig aan zodat de klanttevredenheid geoptimaliseerd wordt.