Interoperability & Integration Services

 

Zorginstellingen krijgen te maken met heel wat patiënten- en cliënteninformatie dat moet bijgehouden worden, maar ook gedeeld moet worden met andere zorgverleners zoals huisartsen, chirurgen, enzovoort. Zorgorganisaties moeten dus verschillende systemen op een efficiënte en betaalbare manier met elkaar verbinden en dat is soms moeilijk te realiseren. Binnen verschillende zorginstellingen wordt er immers traditiegetrouw gewerkt met papieren dossiers die dan per e-mail of fax worden doorgestuurd. 

Gelukkig maakt de digitalisering ondertussen elektronische uitwisseling van gezondheidsinformatie of Electronic Health Information Exchange (HIE) mogelijk. Om uw zorginstelling te helpen bij het identificeren van de vereisten en het implementeren van de juiste oplossing voor uw informatie-workflows, bieden we bij Konica Minolta onze Interoperability & Integration Services aan. 
 

Uitdagingen van interoperabiliteit 

De zorgsector verzamelt en verwerkt op dagelijkse basis een hoop informatie over cliënten en patiënten. Om de beste zorg te kunnen bieden, moeten ze deze informatie ook op een vertrouwelijke en veilige manier doorsturen naar andere betreffende zorgverleners. Dat brengt binnen sommige zorginstellingen toch wel enkele uitdagingen met zich mee: 

Patiëntinformatie wordt gedeeld via papieren dossiers en handmatige processen 

Verschillende niveaus van technologie-adoptie bij artsen, ziekenhuizen en de uitgebreide zorggemeenschap 

Fusies en overnames in de zorgsector veroorzaken verstoringen in de informatiestroom.
 

Interoperability & Integration Services 

Om deze pijnpunten het hoofd te bieden, ontwikkelden we bij Konica Minolta een specifieke dienstverlening voor het verbeteren van de interoperabiliteit en integratie in de zorg. Concreet houdt deze services in: 
 • Selectie, implementatie en support van EPD (Elektronisch Patiënten Dossier) en ECD (Elektronisch Cliënten Dossier) 
 • Migratie van data van oude systemen of manier van werken naar op maat gemaakte digitale oplossingen zoals Document Management Systemen (DMS) 
 • Implementatie van Patiënten Portalen 
 • Selectie en integratie van HIE 
 • Mogelijkheid tot direct messaging systemen 
 • Workflow Optimalisatie oplossingen 
 • Ontwikkeling van HL7-interface.  

De voordelen van Interoperability & Integration Services in de zorg 

Onze Interoperability & Integration Services zorgen ervoor dat zorginstellingen patiëntengegevens kunnen verzamelen, delen met en ontvangen van andere zorgverleners ongeacht het aangekochte systeem of toepassing. Daarnaast kent deze dienstverlening ook enkele andere interessante voordelen zoals: 

 • Verbetering van de volksgezondheidsgegevens 
 • Verhoging van de patiëntveiligheid 
 • Verbeterde toegang van patiënten tot hun eigen gegevens 
 • Verhoging van de productiviteit van zorgverleners en dus ook een verbeterde zorg in het algemeen 
 • Verminderde kosten van de gezondheidszorg 

 

Wenst u meer te weten over de Interoperability & Integration Services van Konica Minolta? Neem dan snel contact met ons op! We bekijken samen de mogelijkheden voor uw zorginstelling.  

Bekijk onze Health&Care blogs!

Konica Minolta tekent opnieuw de Green Deal Samen werken aan duurzame zorg

Wij hebben aangetoond dat we met onze technologie duurzaamheid in het algemeen en specifiek binnen de zorgsector kunnen helpen. Om te benadrukken dat we ons hier actief voor inzetten en blijven inzetten hebben we, als eerste en enige van onze...

Ontdek onze andere oplossingen!

Cloud Services

Cloud is een containerbegrip vandaag te dag, er zijn echter veel smaken, hybrid, on-premise, public en private. De keuze hierin is niet evident, wij assisteren uw organisatie met het maken van de juiste keuze. Laat het niet uit de Cloud lopen!
 
 

Compliance Services

Het voldoen aan wet- en regelgeving is geen eenvoudige opgave. Wij willen uw organisatie begeleiden bij het voldoen aan de laatste AVG-normen door veilige digitalisatie voor u te laten werken. Hierbij houden wij onder andere rekening met de NEN7510/12/13/NTA7516 en de ISO27001 norm.

Cybersecurity Services

Is uw organisatie bestand tegen invallen van buitenaf? Heeft u de humanfirewall robuust ingericht? Is de governance goed op orde? Wij assisteren bij het inrichten van een degelijke veilige werkomgeving.
 
 

Managed IT-Services

Steeds meer bewegen IT-afdelingen van beheerorganisatie naar regievoering. Samen zetten we de marsroute uit om deze transitie mogelijk te maken.
 
 

Patient Experience Management Solution 

Het monitoren en optimaliseren van de patiëntbeleving zorgt dat uw organisatie blijft ontwikkelen met de patiënt/cliënt als focuspunt. Wij optimaliseren de huidige processen en vullen deze waar nodig aan zodat de klanttevredenheid geoptimaliseerd wordt.

Workflow Optimization Services & Employee Onboarding

Uw medewerkers zijn uw belangrijkste asset. Belangrijk is dat wij de administratieve druk minimaliseren zodat de kostbare tijd beschikbaar is voor het leveren van kwalitatieve zorg.