Cybersecurity Services

 

Hacking, ransomware, phishing, het zijn stuk voor stuk vormen van cybercriminaliteit die wereldwijd aan een stevige opmars bezig zijn en dat in verschillende sectoren. Ook de zorgsector lijkt steeds vaker het slachtoffer te zijn. Verschillende zorginstellingen in onder meer Nederland, België en Frankrijk ervaren een toename van het aantal cyberaanvallen. Cybercriminelen maakten dan ook gebruik van de coronapandemie en de druk op de zorgsector om hun slag te slaan.  

 

Cybercriminaliteit is natuurlijk geen nieuw fenomeen, maar het risico wordt steeds groter en dat zal in de toekomst verder evolueren. De nood om ook in de zorgsector voldoende bescherming te voorzien in IT-infrastructuur is dan ook hoog. Als zorginstelling verwerkt u immers op dagelijkse basis een enorme hoeveelheid persoonlijke en gevoelige informatie. Om die reden ontwikkelden we bij Konica Minolta enkele belangrijke Cybersecurity Services die mee waken over de beveiliging van uw patiënt- en cliëntgegevens en documenten.  
 

IT-security 

Met 20 jaar ervaring in IT-security kan Konica Minolta uw zorginstelling helpen bij het optimaal beschermen van uw document- en informatieflow en bijgevolg uw data. Zo omvatten onze Cybersecurity Services onder meer: 

  • Managed Security Protection 
  • Security Intelligence 
  • Snelle reactie op incidenten 
  • Uitgebreide kennis over kwetsbaarheden in uw IT-infrastructuur 
  • Naadloos log management 
  • Robuuste compliance rapportage 
We nemen uw IT-infrastructuur onder de loep inzake IT-security, onderwerpen de omgeving aan penetratietests en leveren een uitgebreid rapport met de nodige adviezen en aanbevelingen. Daarnaast voorzien we ook cursussen en trainingen voor uw medewerkers zodat ze op de hoogte zijn van de gevaren van live-hacking, phishing en andere vormen van cybercriminaliteit.  
 

Data protectie 

Voor alle oplossingen hanteert Konica Minolta het principe van gegevensbescherming door ontwerp en als norm zodat de gegevens altijd worden opgeslagen en een back-up voorzien wordt op een manier die voldoet aan de wettelijke vereisten. 

Als Europees bedrijf zijn onze datacenters gevestigd in Duitsland en Zweden en komen er nieuwe centra bij in andere landen, zoals Denemarken. Dit zorgt ervoor dat de gegevens van uw zorginstelling binnen Europa blijven en niet onderworpen zijn aan wetgeving uit andere werelddelen. 
 

Veilige informatieflow met de multifunctionals van Konica Minolta 

Gebruikt uw zorginstelling de multifunctionele printers, of MFP’s, van Konica Minolta? Dan kunt u zeker zijn dat uw gegevens en documenten in veilige handen zijn. Onze multifunctionele bizhub® print-, kopieer-, en scanapparaten zijn allemaal volledig getest op Common Criteria Security (ISO 15408) op EAL3/3+, het hoogste niveau van certificering voor een commercieel verkrijgbaar product. Bovendien lopen we ook voorop op het gebied van beveiligings- en interoperabiliteitsfuncties die van essentieel belang zijn in een tijd waarin de elektronische uitwisseling van klinische documenten verplicht is. 

Bovendien werd onze bizhub lijn van multifunctionele printers getest tegen hacking door NTT DATA Services, een internationaal gerespecteerde IT-dienstverlener. Deze concludeerde dat de printers goed beschermd zijn tegen beveiligingsinbreuken. Na 80 uur hacken gaf men de poging op. 

Kortom, Konica Minolta biedt u met deze MFP’s alle hulpmiddelen die u nodig heeft om beveiligd te printen, scannen en kopiëren zodat de vertrouwelijkheid van patiënten steeds gewaarborgd blijft. Daarnaast zorgen onze beveiligde oplossingen voor verlaagde kosten en een minimum aan fouten.  

Wenst u meer te weten over onze Cybersecurity Services voor de zorgsector? Neem dan snel contact op met ons! Samen bekijken we de mogelijkheden voor uw zorginstelling. 

Bekijk onze Health&Care blogs!

Konica Minolta tekent opnieuw de Green Deal Samen werken aan duurzame zorg

Wij hebben aangetoond dat we met onze technologie duurzaamheid in het algemeen en specifiek binnen de zorgsector kunnen helpen. Om te benadrukken dat we ons hier actief voor inzetten en blijven inzetten hebben we, als eerste en enige van onze...

Ontdek onze andere oplossingen!

Cloud Services

Cloud is een containerbegrip vandaag te dag, er zijn echter veel smaken, hybrid, on-premise, public en private. De keuze hierin is niet evident, wij assisteren uw organisatie met het maken van de juiste keuze. Laat het niet uit de Cloud lopen!
 
 

Compliance Services

Het voldoen aan wet- en regelgeving is geen eenvoudige opgave. Wij willen uw organisatie begeleiden bij het voldoen aan de laatste AVG-normen door veilige digitalisatie voor u te laten werken. Hierbij houden wij onder andere rekening met de NEN7510/12/13/NTA7516 en de ISO27001 norm.

Interoperability & Integration Services

Samenwerken van primaire applicaties dragen bij aan de juiste informatievoorziening voor uw medewerkers. Dit komt niet alleen uw zorgmedewerkers ten goede maar ook uw patiënten/cliënten. Wij laten uw primaire applicaties (EPD/ECD) naadloos voor u werken.
 

Managed IT-Services

Steeds meer bewegen IT-afdelingen van beheerorganisatie naar regievoering. Samen zetten we de marsroute uit om deze transitie mogelijk te maken.
 
 

Patient Experience Management Solution 

Het monitoren en optimaliseren van de patiëntbeleving zorgt dat uw organisatie blijft ontwikkelen met de patiënt/cliënt als focuspunt. Wij optimaliseren de huidige processen en vullen deze waar nodig aan zodat de klanttevredenheid geoptimaliseerd wordt.

Workflow Optimization Services & Employee Onboarding

Uw medewerkers zijn uw belangrijkste asset. Belangrijk is dat wij de administratieve druk minimaliseren zodat de kostbare tijd beschikbaar is voor het leveren van kwalitatieve zorg.