Health & Care Cloud Services

 

Werken in de cloud is tegenwoordig niet meer weg te denken in onze maatschappij. Verschillende sectoren maken steeds vaker gebruik van cloud services om zo efficiënt en schaalbaar mogelijk te werken in een digitaal tijdperk. Hetzelfde geldt voor de zorg, een sector waarin innovatie en technologie een belangrijke rol speelt, maar waarin technologie ook heel wat uitdagingen met zich mee kan brengen. Denk bijvoorbeeld aan het voldoen aan ethische normen en regelgeving, cybersecurity, gegarandeerde beschikbaarheid van IT-systemen, stijgende IT-uitgaven en de wens om zich meer te concentreren op de daadwerkelijke zorg in plaats van het onderhouden van IT-infrastructuren. 

 

Cloud services kunnen de zorgsector echter sterk ondersteunen en bovenstaande problemen oplossen, zeker als u ze aanvraagt bij de juiste cloud provider.  
 

De cloud 

Wanneer u gebruik maakt van de cloud staat uw IT-omgeving niet meer in uw zorginstelling, maar worden alle services en onderdelen aangeleverd door een externe cloud provider. Deze stelt software, servers, opslag en databases virtueel ter beschikking en staat ook in voor het beheer en onderhoud van de cloud.  

 

De cloud bestaat uit verschillende diensten zoals Infrastructure-as-a-Service (IaaS), Platform-as-a-Service (PaaS) en Software-as-a-Service (SaaS). Bij IaaS zijn bijvoorbeeld servers, werkstations en netwerkapparatuur eigendom van uw cloud provider.  
 

Omdat technologie voortdurend verandert en cloud services steeds verfijnder en veiliger worden, maken zorgstellingen meer gebruik van cloud technologie om efficiënter te werken en concurrentieel te blijven. Van tools voor samenwerking op afstand tot gegevensback-up en incidentrespons. Cloud services introduceren een heel nieuw scala aan voordelen die zorginstellingen helpen beter samen te werken en de operationele kosten te verlagen. 

 

We begrijpen dat het voor de zorgsector niet altijd eenvoudig is om over te schakelen naar deze nieuwe manier van werken, maar met de juiste middelen, zorgvuldige planning en een ervaren cloud provider kan migratie naar de cloud een naadloze ervaring zijn. Een die een maximale ROI, of Return on Investment, oplevert en vrijwel onmiddellijk heel wat voordelen te bieden heeft in termen van efficiëntie, flexibiliteit en kostenbesparingen. 
 

Voordelen van de Cloud voor de zorg 

Een van de belangrijkste voordelen van cloud services in de zorgsector is dat het een snelle ROI biedt en dat op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan software die het mogelijk maakt om vanop afstand in realtime samen te werken of e-mails die vanop om het even welk toestel toegankelijk zijn. Andere voordelen zijn: 
 

  • Kostenbesparing 
Vermindering van kapitaaluitgaven is een groot voordeel van de overstap naar de cloud, omdat u als zorginstelling niet langer dure hard- en software hoeft aan te kopen en te onderhouden. Bovendien levert de cloud provider de nodige IT-ondersteuning zodat de focus kan blijven op uw kernactiviteiten, namelijk het leveren van de beste zorg. 
 
  • Toegang tot innovatieve software 
Cloud computing biedt de zorgsector ook toegang tot IT-middelen en applicaties waartoe het anders misschien geen toegang zou hebben. Innovatieve applicaties, seat licenties en upgrades kunnen immers de kosten hoog doen oplopen. Met cloud computing betaalt u als zorginstelling alleen voor wat u verbruikt in de vorm van een maandelijks abonnement. Het maandelijks abonnement zorgt er ook voor dat uw geen onvoorspelbare IT-kosten meer heeft. 
 
  • Verbeterde cybersecurity 
In de cloud geniet u als zorginstelling ook van een verhoogd veiligheidsniveau dat bij traditionele IT niet voorhanden is. Denk bijvoorbeeld aan automatische back-ups, herstel van data en bedrijfscontinuïteit. 
 
  • Flexibiliteit en schaalbaarheid 
Werken in de cloud biedt u de mogelijkheid om de cloud services waarvan u gebruik maakt op te schalen of terug te schroeven afhankelijk van de noden van uw zorginstelling. 
  

Belangrijke drijfveren voor Cloudmigratie in de zorg 

Er zijn verschillende redenen waarom steeds meer zorginstellingen kiezen voor cloud-migratie en het gebruik van allerlei cloud services:  


De behoefte aan kosteneffectieve, veelzijdige softwaretoepassingen 

Zorginstellingen en hun cliënten hebben steeds meer nood aan gebruiksvriendelijke, kosteneffectieve softwaretoepassingen die op een veilige en efficiënte manier gevoelige informatie kunnen verwerken. Daarvoor bestaan er ondertussen krachtige oplossingen, maar deze vereisen vaak enorme kapitaaluitgaven. Cloud based oplossingen bieden een concurrerend alternatief met lage instapkosten en voorspelbare maandelijkse kosten. 
 

Databeveiliging 

Binnen de zorgsector wordt er op dagelijkse basis heel wat vertrouwelijke patiënt- en cliëntinformatie verwerkt. Hackers weten dit maar al te goed waardoor de zorgsector een gegeerd doelwit is voor cyberaanvallen. De nood aan een betrouwbare IT-infrastructuur is dan ook hoog om het risico op een datalek te vermijden.  

Het voldoen aan beveiligings- en compliance benchmarks is bijgevolg een belangrijk onderdeel van cloud computing geworden. Gelukkig kunnen cloud providers nu hun cloud services zo aanpassen dat ze zelfs geschikt zijn voor de meest gereguleerde sectoren. Dat maakt het ook eenvoudiger voor zorginstellingen om best practices toe te passen. 
 

eDiscovery en databeheer 

Zorginstellingen zijn een sterk document- en data gestuurde business, en de enorme hoeveelheid elektronisch opgeslagen informatie (ESI) waar organisaties mee te maken krijgen, kan overweldigend zijn. De verwerking, beoordeling en opslag van ESI wordt door eDiscovery cloud oplossingen efficiënter en veiliger. 

 

Cloud Services bij Konica Minolta  

Werken met de cloud biedt dus duidelijke voordelen voor u als zorginstelling. Het kan de productiviteit van zorginstellingen verhogen, de kapitaaluitgaven verlagen, en de reputatie van kantoren verbeteren via geoptimaliseerde dienstverlening naar de klant. 

 

Met Konica Minolta's Cloud Oplossingen zal uw zorginstelling genieten van een cloud framework dat oplossingen en kosteneffectiviteit levert vanaf het allereerste moment. Onze Cloud Services kunnen uw zorgbedrijf helpen de operationele efficiëntie te verbeteren, cyberveiligheidsrisico's te beperken en compliance inspanningen te stroomlijnen. Zo hoeft u zich niet meer te concentreren op IT-gerelateerde kwesties, maar kunt u zich met volle overgave richten op het leveren van de beste zorg!  

 

Wenst u meer te weten over onze Cloud Services? Neem dan snel contact op met ons! Samen bekijken we de mogelijkheden voor uw zorginstelling

 

Bekijk onze Health&Care blogs!

Konica Minolta tekent opnieuw de Green Deal Samen werken aan duurzame zorg

Wij hebben aangetoond dat we met onze technologie duurzaamheid in het algemeen en specifiek binnen de zorgsector kunnen helpen. Om te benadrukken dat we ons hier actief voor inzetten en blijven inzetten hebben we, als eerste en enige van onze...

Ontdek onze andere oplossingen!

Compliance Services

Het voldoen aan wet- en regelgeving is geen eenvoudige opgave. Wij willen uw organisatie begeleiden bij het voldoen aan de laatste AVG-normen door veilige digitalisatie voor u te laten werken. Hierbij houden wij onder andere rekening met de NEN7510/12/13/NTA7516 en de ISO27001 norm.

Cybersecurity Services

Is uw organisatie bestand tegen invallen van buitenaf? Heeft u de humanfirewall robuust ingericht? Is de governance goed op orde? Wij assisteren bij het inrichten van een degelijke veilige werkomgeving.
 
 

Ontdek meer over Interoperability & Integration Services

Samenwerken van primaire applicaties dragen bij aan de juiste informatievoorziening voor uw medewerkers. Dit komt niet alleen uw zorgmedewerkers ten goede maar ook uw patiënten/cliënten. Wij laten uw primaire applicaties (EPD/ECD) naadloos voor u werken.

Managed IT-Services

Steeds meer bewegen IT-afdelingen van beheerorganisatie naar regievoering. Samen zetten we de marsroute uit om deze transitie mogelijk te maken.
 
 

Patient Experience Management Solution 

Het monitoren en optimaliseren van de patiëntbeleving zorgt dat uw organisatie blijft ontwikkelen met de patiënt/cliënt als focuspunt. Wij optimaliseren de huidige processen en vullen deze waar nodig aan zodat de klanttevredenheid geoptimaliseerd wordt.

Workflow Optimization Services & Employee Onboarding

Uw medewerkers zijn uw belangrijkste asset. Belangrijk is dat wij de administratieve druk minimaliseren zodat de kostbare tijd beschikbaar is voor het leveren van kwalitatieve zorg.