Inline nabewerking

Benut de mogelijkheden voor een hogere productiviteit en productdifferentiatie

Verhoog uw winst, verkort productietijden en onderscheid uw product met inline nabewerking


Met inline nabewerkingsmogelijkheden kunt u uw winstmarges op printtaken vergroten en tegelijkertijd uw eigen productietijden verkorten, arbeidskosten verlagen, kwaliteitscontrole verbeteren, afval verminderen en energie besparen.

Nabewerking werd traditioneel gezien als een bijzaak en knelpunt in de productie, maar tegenwoordig als een kritieke fase in de productie en een manier om producten te onderscheiden en toegevoegde waarde te creëren. Het is niet ongebruikelijk dat het nabewerken tot wel 40% van de productiekosten genereert en dat bij een slechte kwaliteitscontrole in dit stadium veel toegevoegde waarde verloren gaat.


Dankzij de nieuwe digitale productietechnologie zijn MKB-drukkers gaan beseffen dat het investeren van een relatief bescheiden bedrag aan nabewerkingsapparatuur kan leiden tot aanzienlijke productiviteitsverbeteringen en kostenbesparingen. Resultaten uit een recent rapport van drupa over wereldwijde trends tonen aan dat 48% van de respondenten van plan was te investeren in nabewerkingsapparatuur en dat 40% investeert in het verbeteren van de efficiëntie.

Welke inline nabewerkingsworkflow heb ik nodig?

Welke inline nabewerkingsworkflow heb ik nodig?

Digitale inline nabewerking biedt een scala aan verschillende workflows 

Alles draait om automatisering, waardoor inline en near-line apparatuur essentieel worden, maar soms is een offline aanpak meer van toepassing.


Hoe moet u dus investeren?Bij inline nabewerking worden de productieprinter en inline nabewerkingsapparatuur rechtstreeks op elkaar aangesloten en nauw geïntegreerd met behulp van de front-end besturingsfuncties. Dit is de oplossing voor u als u een gedefinieerde reeks producten produceert in standaardindelingen, zoals geniete boekjes, rapporten, kalenders en boekblokken. De algehele productiviteit van een digitale productieprinter met geïntegreerde nabewerkingsmogelijkheden wordt bepaald door de snelheid en efficiëntie van de nabewerkingscomponenten. Het is daarom van essentieel belang dat deze de nominale snelheid van de digitale productieprinter niet vertragen.


Een offline nabewerkingsworkflow is gebruikelijker als een drukker een reeks digitale en offsetapparatuur heeft, maar dit verhoogt de arbeidskosten. Soms zal de hogere snelheid van offline nabewerkingsapparatuur de extra inzet van een operator ruimschoots compenseren. Het hangt allemaal af van het type en het aantal taken dat u moet nabewerken.


In tegenstelling tot inline en offline biedt near-line meer flexibiliteit. In dit geval is er geen fysieke verbinding tussen apparatuur, maar kent de nabewerkingslijn de vereisten van elke taak, van OMR-technologie (Optical Mark Recognition) of van een directe interface met de printserver van de productieprinter, tot JDF. Hierdoor kan de nabewerkingslijn de geprinte uitvoer van verschillende productieprinters beheren en een audittrail maken. Dit is van essentieel belang voor gepersonaliseerde producten zoals mailshots of transactionele documenten.


Het kiezen van de juiste nabewerkingsworkflow is niet alleen afhankelijk van uw kennis van de werklast, maar ook van de manier waarop u verschillende nabewerkingsoplossingen kunt toepassen om de efficiëntie te verbeteren en waarde toe te voegen via nieuwe producten. Er is echter een belangrijk voordeel dat de drukker grotendeels over het hoofd heeft gezien en dat niet effectief aan de klant is verkocht. En dat is inline nabewerking.

Wat is ‘Inline nabewerking’ precies?

Wat is ‘Inline nabewerking’ precies?

Inline nabewerking is het proces waarbij services zoals vouwen, rugnieten, zijnieten, boekbinden, perforeren en andere postprocessen Inline worden uitgevoerd, zodat ze tegelijkertijd met het printen plaatsvinden. Er is nu een breed scala aan nabewerkingsapparatuur beschikbaar die rechtstreeks op digitale productieprinters zijn aan te sluiten om dit te bereiken, 


Het inline leveren van deze services bespaart niet alleen op arbeidskosten, maar voorkomt ook ontbrekende pagina's, verkeerd sorteren en andere veelvoorkomende fouten. Het maakt printen van zeer kleine partijen mogelijk – zelfs één exemplaar – en breidt het aanbod just-in-time services uit, van flyers tot catalogi, handleidingen en andere projecten met veel pagina's.


Inline nabewerking in de printbranche biedt u voordelen zoals:

  • Arbeidsintensieve nabewerking tegelijk klaar met het printen
  • One-pass productie van materialen met veel pagina's
  • Vlekkeloze binding, zonder ontbrekende pagina's en verkeerd sorteren


Inline nabewerking

Inline nabewerking

Onderscheid uw product t.ov. van uw concurrent en zorg voor meer klantloyaliteit

Inline nabewerking betekent dat uw klanten kunnen profiteren van reeds afgewerkte printproducten, kortere productiedeadlines voor complexere printproducten en een ‘one-stop shop’ die alles biedt uit één bron.

Voor kleinere drukkers en interne printafdelingen betekent dit minder werk dat wordt uitbesteed, meer flexibiliteit en meer controle over de productie betref.
Een goed voorbeeld hiervan zijn de W2P-systemen, die een stabiele maar onvoorspelbare stroom van digitale short-run on-demand taken leveren, die niet kunnen worden uitbesteed.


In wezen geldt dat hoe meer aspecten van een printtaak u intern kunt beheren en on-demand aanbieden, hoe meer opdrachten er worden uitgevoerd.

Hardware
hardware icon
Printer van Konica Minolta

Wilt u de ultieme prestaties op het gebied van digitale printproductie? Dan bent u aan het juiste adres. Konica Minolta's kleurproductieprint- en kantoorhardware zijn industriële benchmarks. De apparaten bieden revolutionaire kleurenbeeldkwaliteit, ultrasnelle zwart-wituitvoer, inline nabewerkingsopties van professionele kwaliteit die voldoen aan uw complexe specificaties en meer. Ongeacht de grootte of het specialisatiegebied van uw bedrijf kunt u met onze printhardware uw printinfrastructuur uitbreiden, digitale inhoud beheren, geavanceerde meetinstrumenten gebruiken en andere oplossingen verkennen die zijn ontworpen om uw workflow compleet opnieuw vorm te geven.

Software
software icon
Softwareproducten van Konica Minolta

Ontdek de talloze manieren waarop softwareproducten van Konica Minolta uw bedrijfsactiviteiten kunnen verbeteren. Konica Minolta lost de problemen van uw bedrijf op, is geschikt voor diverse werkstijlen en biedt softwareoplossingen die voldoen aan de behoeften van uw branche. Konica Minolta maakt van uw behoefte een prioriteit en voldoet te allen tijde aan de softwarevereisten van zelfs de meest veeleisende internationale organisaties. Met het systeem kunt u de kosten van afgedrukte of gekopieerde uitvoer in de hand houden, geavanceerde beveiligingsmaatregelen treffen om ervoor te zorgen dat gevoelige documenten niet in onbevoegde handen vallen en meer.

Services
service icon
Altijd tot uw dienst

Onze ervaren, deskundige medewerkers beantwoorden al uw vragen en laten u zien hoe u uw product gebruikt. Onze services functioneren binnen een systeem dat is ontworpen om ervoor te zorgen dat u en uw bedrijf volledig kunnen profiteren van de oplossingen. We bieden een reeks verschillende services, waaronder geoptimaliseerde printservices om uw advies te combineren, hardware- en software-implementatie, workflowbeheer om uw documentuitgaven te verlagen en slimme beveiligingsservices om uw bedrijf te beschermen.

Uw bedrijf zal ook op allerlei andere manieren direct profiteren, zoals:

   

   

Productiviteitsfunctie-icoon

Hogere winstmarges

Finishing feature icon

De mogelijkheid om alles-in-één printoplossingen te bieden

Sustainability feature icon

Energiebesparing

Customization feature icon

Minder instellingen

Customization feature icon

Meer flexibiliteit in de productie

Quality feature icon

Betere kwaliteitscontrole

Sustainability feature icon

Minder afval

Productiviteitsfunctie-icoon

Lagere kosten

Speed feature icon

Kortere productietijden