Quocirca vermeldt Konica Minolta als belangrijke speler in het rapport Cloud Print Services Market Landscape 2022

| 30 juni 2022

In het laatste rapport 'The Cloud Print Services Market Landscape, 2022' van branche analist Quocirca wordt Konica Minolta geclassificeerd als 'major player' op het gebied van Cloud Print Services. Quocirca stelt vast dat "Konica Minolta een sterke serviceportfolio ontwikkelt om klanten te ondersteunen in verschillende stadia van hun cloudprinttraject. Het bedrijf stemt zijn printhardware, -software en -services op elkaar af om na de pandemie hybride personeel te ondersteunen." In het rapport staat ook: "De cloudtechnologie van Konica Minolta ondersteunt digitale transformatie, waardoor organisaties werk kunnen verplaatsen naar een veilige cloudomgeving die voldoet aan de nationale regelgeving en naar behoefte kan worden op- of bijgeschaald."


In het Cloud Print Services-rapport benadrukt Quocirca het vermogen van Konica Minolta om cloudgebaseerde services te leveren op basis van de voorkeur van de klant en gaat in op de bredere ondersteuning van klanten tijdens hun cloudprinttraject. "Deze benadering omvat de integratie en ontwikkeling van nieuwe cloudtechnologieën, voorspellende analyses, bewaking op afstand en andere intellectueel eigendommen waarmee de ontwikkeling wordt gestimuleerd van platforms die niet alleen print-, maar ook digitale document- en workflowoplossingen ondersteunen. Een voorbeeld van recente investeringen in R&D is de directe hardware-integratie met applicaties, zoals volledig cloudgebaseerde applicaties voor beveiligd printen en beveiligingsbeheer van systemen."
 
In het rapport staat dat in totaal 43% van de organisaties al een platform voor cloudprintbeheer heeft geïmplementeerd, en dat nog eens 37% meldt dat ze plannen hebben om dit in de komende twee jaar te doen. In het rapport wordt verder het totaalaanbod aan cloudprintoplossingen van Konica Minolta onder de loep genomen en beschreven hoe dat de basis van digitale transformatie vormt. Ook wordt aandacht besteed aan een cloudgebaseerd tool voor het gecentraliseerd bewaken en beheren van printparken, en aan het Worldwide Remote Service Platform (WWRSPF) voor het op afstand onderhouden van multifunction printers van Konica Minolta.
 
Daarnaast worden in 'The Cloud Print Services Market Landscape, 2022' de volgende Cloud Print Services van Konica Minolta bekeken: WorkPlace Pure, Dispatcher Paragon Cloud en EveryonePrint Hybrid Cloud Platform. Hierover lezen we: "De cloudprintservices van Konica Minolta bieden voordelen zoals lagere onderhoudsvereisten voor server- en softwareversies dankzij serverloze bediening en softwarebeheer door de leverancier, budgetbesparing omdat er geen investeringen vooraf nodig zijn, eenvoudige implementatie die een snelle start mogelijk maakt, flexibele schaalbaarheid om aan veranderende klantbehoeften te voldoen, en de mogelijkheid om overal en altijd te printen."
 
Workplace Pure
Workplace Pure (voorheen bizhub Evolution), het cloudgebaseerde platform van Konica Minolta, biedt 24/7 toegang tot services die voortdurend in ontwikkeling zijn, zoals het centraal uploaden naar cloudopslagplaatsen, cloudfaxen, cloudprinten, beveiligd follow-me-printen en slimme documentconversie en -vertaling. Alles geautomatiseerd en gestroomlijnd vanuit één vertrouwde bron. In Quocirca's rapport worden de belangrijkste kenmerken benadrukt, waaronder gebruiksgemak, beveiligd printen, overal printen, schaalbaarheid en flexibiliteit, connectiviteit, toegevoegde waarde en naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
  
Dispatcher Paragon Cloud
Dispatcher Paragon Cloud, in february 2022 op de markt gebracht, is een beveiligde Software-as-a-Service-oplossing (SaaS) waarmee klanten de printactiviteiten vereenvoudigen en de printinfrastructuur uitbesteden. In het rapport van Quocirca staat: "Het is een volledig beheerde en gehoste cloudservice, en dankzij de gedeelde infrastructuur zijn de kosten laag. Het is ideaal voor een kleine tot middelgrote organisatie." Het rapport prijst ook hoe klanten de implementatie van de oplossing ervaren: "…hogere productiviteit, bedrijfscontinuïteit, kostenplanning en -structuur, schaalbaarheid en flexibiliteit, en beveiliging en naleving."
 
EveryonePrint Hybrid Cloud Platform
Het EveryonePrint Hybrid Cloud Platform (HCP) van Konica Minolta stroomlijnt de printinfrastructuur van een organisatie, elimineert printservers en integreert cloudtechnologieën probleemloos. Dit alles-in-één hybride printplatform biedt optimale beveiliging en flexibele printopties, terwijl de IT-medewerkers in de organisatie minder worden belast. In het rapport van Quocirca staat dat het: "... de noodzaak van een lokale infrastructuur opheft, de cloud-first-strategie versnelt en gebruikers vanaf elk apparaat toegang tot hun printopdrachten geeft. EveryonePrint Hybrid Cloud Platform wordt gehost, beheerd en ondersteund door Konica Minolta, en biedt organisaties de hoogste veiligheidsnormen, waaronder ISO 27001- en ISO 27017-certificeringen."
  
Shield Guard en bizhub SECURE
Daarnaast benadrukt Quocirca ook de sterke punten van Shield Guard: "Shield Guard is een nieuwe cloudoplossing waarmee de beveiliging van MFP's op afstand kan worden bewaakt en beheerd. Shield Guard werkt samen met het bizhub SECURE-portfolio van Konica Minolta, dat drie verschillende serviceniveaus biedt voor de unieke behoeften van elke organisatie. De bizhub SECURE-service kan worden geactiveerd op elke Konica Minolta bizhub-MFP, on-premise of vóór aflevering. Met Shield Guard kunnen alle beveiligingsinstellingen in de cloud worden bewaakt."

 

quotation marks

We zijn er trots op dat we in het Cloud Print Services-rapport van Quocirca een belangrijke speler worden genoemd. In veel organisaties nemen hybride werkomgevingen inmiddels een centrale plaats in. Onze cloudprintoplossingen leveren hierin een belangrijk aandeel, met alle voordelen die de cloud biedt, zoals lage beheerkosten, lage investeringskosten, hoge flexibiliteit en schaalbaarheid, hoge beveiliging en werklastverlichting voor IT-personeel.

Olaf Lorenz

Head of International Marketing Division bij Konica Minolta Business Solutions Europe

Quocirca: The Cloud Print Services Market Landscape, 2022

In het laatste rapport 'The Cloud Print Services Market Landscape, 2022' van brancheanalist Quocirca wordt Konica Minolta geclassificeerd als 'major player' op het gebied van Cloud Print Services. Quocirca stelt vast dat "Konica Minolta een sterke serviceportfolio ontwikkelt om klanten te ondersteunen in verschillende stadia van hun cloudprinttraject. Het bedrijf stemt zijn printhardware, -software en -services op elkaar af om na de pandemie hybride personeel te ondersteunen." In het rapport staat ook: "De cloudtechnologie van Konica Minolta ondersteunt digitale transformatie, waardoor organisaties werk kunnen verplaatsen naar een veilige cloudomgeving die voldoet aan de nationale regelgeving en naar behoefte kan worden op- of bijgeschaald."

Klik hier voor meer informatie

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Expert Corporate Communications

Kevin.Maarssen@konicaminolta.eu

Blog

Blog

5 tips voor duurzaam printen: een ecologische printstrategie in een groen Europa

Hoe groen is de IT-strategie van uw bedrijf? Duurzaamheid is niet alleen essentieel om onze planeet leefbaar te houden, de EU maakt rapportage errond binnenkort verplicht voor tal van bedrijven, waardoor het onderwerp hoog op ieders agenda...