Konica Minolta is door Quocirca uitgeroepen tot marktleider op het gebied van Managed Print Services

| 12 juli 2021

Managed Print Services (MPS's) vormen een katalysator voor digitalisering. Ze helpen bedrijven tijd en geld te besparen en stellen IT-afdelingen in staat zich op bedrijfskritische taken te richten. MPS's worden dus een steeds belangrijkere hoeksteen van veilige, cloudgebaseerde digitale workflows die flexibel en extern werken mogelijk maken. Konica Minolta heeft, in het centrum van deze ongeëvenaarde verschuiving, grote en kleine bedrijven geholpen om tot intelligente, verbonden werkplekken te transformeren. Deze pioniersrol is door het mondiale marktinzicht- en onderzoeksbedrijf Quocirca erkend: In het meest recente rapport, "MPS Vendor Landscape, 2021" [1], bevestigde Quocirca opnieuw de marktleidersrol van Konica Minolta vanwege de omvang en de breedte van het assortiment. Bovendien merkt het bedrijf op dat het aanbod van Konica Minolta "alomvattend is, met oplossingen voor digitaal drukwerk, IoT, kunstmatige intelligentie en augmented reality-oplossingen". De investeringen van Konica Minolta, met name op het gebied van IT-services, "hebben het bedrijf in staat gesteld hun strategie te realiseren om geïntegreerde IT-services te leveren en een betrouwbare partner voor digitale werkplekken te worden."


In het rapport van Quocirca, met de ondertitel "Transforming the Hybrid WorkPlace", wordt opgemerkt dat de MPS-markt volwassener is geworden en dat bedrijven meer eisen stellen aan leveranciers in de nasleep van de Covid-19-pandemie. Nu 47% van de werknemers op afstand werkt, proberen organisaties de kantoorcapaciteit aan te passen met behulp van satellietkantoren en flexibel werken. In het rapport wordt geconstateerd dat "56% van de organisaties werkplekservices een van hun drie belangrijkste selectiecriteria vinden voor de keuze van een specifieke MPS-overeenkomst: Dit wordt gevolgd door printservices vanuit de cloud (45 procent) […] duurzaamheidsservices (30 procent) en beheerde beveiligingsservices (29 procent)." 
 
De behoefte aan een partner voor printen in de cloud
In het rapport wordt een toename beschreven van het aantal organisaties dat de printinfrastructuur overzet naar de cloud om de kosten te helpen verlagen: 39% heeft een cloudplatform voor printmanagement geïmplementeerd, terwijl 37% van plan is dit te doen. Hoewel de meerderheid van de bedrijven printtaken on-premise beheert, ontdekte Quocirca dat driekwart van de organisaties verwacht dat er in 2025 meer gebruik zal worden gemaakt van printmanagement vanuit de cloud.
 
Wat het aanbod van Konica Minolta betreft, worden in het rapport de voordelen voor de klant van de cloudprintservices van Konica Minolta benadrukt, die opties voor private cloud of hybride oplossingen biedt en een bestaande on-premise printomgeving omzet in een cloudgebaseerde service. Konica Minolta biedt gebruikers de flexibiliteit van locatieonafhankelijk printen, terwijl het tegelijkertijd de werkdruk bij IT als gevolg van de complexiteit van het beheer van printers, servers, drivers, applicaties en netwerken vermindert. Dit zorgt ervoor dat de infrastructuur altijd up-to-date is en voldoet aan de nieuwste veiligheidsnormen. Klanten profiteren van de gebruikelijke voordelen van 'as-a-service', zoals op verbruik gebaseerde prijzen en de mogelijkheid om de oplossing eenvoudig op of af te schalen als de behoeften veranderen.
 
Een geïntegreerde beveiligingsaanpak is essentieel
Met betrekking tot het overkoepelende belang van beveiliging voor organisaties die in het rapport worden genoemd, merkte Quocirca ook op dat de schaalbare beveiligingsservices van Konica Minolta "een integraal onderdeel zijn van al zijn Intelligent Connected Workplace-services en zijn ingebouwd in al zijn oplossingen voor digitale werkomgevingen". Het bedrijf "heeft schaalbare oplossingen ontwikkeld om te voldoen aan de IT-beveiligingsbehoeften van organisaties van elke omvang, en om een breed scala aan bedreigingen aan te pakken, van schadelijke e-mailbijlagen tot indringers van buitenaf die proberen toegang te krijgen tot klantgegevens. Bovendien biedt Konica Minolta kwetsbaarheidbeheer om de kritieke IT-systemen van een klant te beoordelen en te controleren".
 
De omvang van het MPS-aanbod en -services maken een leverancier tot een marktleider
De beheerde printservices van Konica Minolta zijn afgestemd op de opkomende behoeften en vereisten van de nieuwe werkplek. Als leverancier biedt het klanten een holistisch aanbod dat consultancyservices, hardware- en software-implementatie, en workflowbeheer omvat. Quocirca categoriseert marktleiders, zoals Konica Minolta, als leveranciers die "zowel een strategische visie als een uitgebreid aanbod van services hebben". Dergelijke leiders hebben "aanzienlijke investeringen gedaan in hun serviceportfolio en infrastructuur", die "worden ondersteund door sterke leveringsmogelijkheden". In het rapport wordt verder uitgelegd dat Konica Minolta "een holistische aanpak hanteert die het mogelijk maakt om zijn oplossingen naadloos met elkaar te integreren om de workflows en processen van klanten te optimaliseren – zowel digitaal als in print".
 
"We zijn er trots op dat opnieuw is bevestigd dat we leider zijn in het opwindende en snel veranderende MPS-segment," zegt Olaf Lorenz, Senior General Manager Digital Transformation Division, Konica Minolta Business Solutions Europe. Konica Minolta heeft sinds 2017 zijn leidende positie uit eerdere rapporten behouden. "Van kleine en middelgrote bedrijven tot internationale bedrijven, we helpen onze klanten bij het navigeren door de digitale transformatie met effectieve oplossingen die beheerde printoplossingen, een veilige IT-infrastructuur en geavanceerde cloudservices samenbrengen. Dat we zijn benoemd tot marktleider onderschrijft dat onze visie en toewijding volledig zijn afgestemd op de veranderende behoeften van onze klanten".
 


Contact

Contact

Kevin Maarssen

Expert Corporate Communications

Kevin.Maarssen@konicaminolta.eu

Newsroom

Newsroom

Konica Minolta door Quocirca uitgeroepen tot marktleider in cloud print services

Konica Minolta is benoemd tot marktleider in Quocirca's beoordeling van het Cloud Print Services Landscape, 2024, vandaag gepubliceerd. In het rapport wordt gewezen op de brede en groeiende toepassing van Cloud Print Management-oplossingen...