Konica Minolta verbetert automatisering met introductie van Auto Inspection Technology

| 10 juli 2019

Printproviders die op zoek zijn naar eenvoudige, efficiënte en betrouwbare printproductie kunnen nu voordeel behalen met de Auto Inspection Technology (AIT) van Konica Minolta, een vernieuwing in het Intelligent Quality Care-systeem IQ-501. Deze technologie inspecteert automatisch elk afzonderlijk geprint blad en zorgt ervoor dat alleen de bladen worden geleverd die voldoen aan de strengste eisen.


AIT is ontworpen als volledig geautomatiseerde inspectietechnologie met gesloten circuit en detecteert problemen zoals vuil, afbeeldingen die niet aan de norm voldoen of onjuiste paginavolgorden. De automatische rapportage is toegankelijk via een webbrowser en eventuele extra prints worden automatisch gegenereerd.

AIT ondersteunt de productieprinters en alle afwerkingsmodules van de AccurioPress-serie, inclusief de modules voor boeken en brochures. Het systeem verhoogt de productiviteit en zorgt ervoor dat eventuele misdrukken tot een minimum worden beperkt. Handmatige inspectie en interventie zijn niet meer nodig. Er zijn geen overtollige prints meer nodig, zodat klanten kosten kunnen besparen en hogere marges behalen.

De innovatieve IQ-501 Intelligent Quality Care tilt consistentie en registratienauwkeurigheid naar een hoger niveau. Door middel van intelligente machineautomatisering wordt tijd bespaard en extra waarde gecreëerd voor printbedrijven en hun klanten.

Nicolas Vanesse, Product Manager Production Printing van Konica Minolta Business Solutions Belgium: "Wij willen altijd dat onze vooruitstrevende klanten de beste resultaten krijgen met minimale inspanningen. Daarom zijn automatisering en gebruiksgemak van cruciaal belang. Deze technologie helpt hen en hun klanten om de gewenste resultaten op de meest efficiënte manier te bereiken en garandeert dat alleen opdrachten die voldoen aan de hoogste norm de drukkerij verlaten."

Erik Klute, Product Manager Production Printing van Konica Minolta Business Solutions Nederland:  "De eerste feedback is zeer positief. Bedrijven kunnen met deze automatisering niet alleen kortere doorlooptijden realiseren, ook de operators vinden het systeem makkelijker te gebruiken en kunnen meer tijd vrijmaken voor belangrijkere taken. Bovendien is er geen extra drukwerk nodig voor geschatte defecten en is de hoogste betrouwbaarheid van alle printopdrachten gegarandeerd."
Schrijf u in voor onze webinars!

Schrijf u in voor onze webinars!