Konica Minolta presenteert Grafisol als eerste Portugese klant van AccurioJet KM-1

| 9 april 2020

Het Portugese Grafisol Lda. investeert in de Konica Minolta AccurioJet KM-1 B2+ sheetfed UV digitale inkjet-kleurenproductieprinter. Hiermee zijn zij de eerste in Portugal. Naar verwachting leidt deze investering tot een hogere efficiëntie, productiviteit en een verwachte uitbreiding van het serviceaanbod.


De Konica Minolta AccurioJet KM-1, die door de European Digital Press Association (EDP) werd bekroond als beste in zijn klasse, is de eerste printer ter wereld die gebruikmaakt van de gepatenteerde Dot Freeze Technology™ van Konica Minolta. Het resultaat is perfecte kleurregistratie en beeldstabiliteit op een breed scala van substraten, inclusief standaard offsetmaterialen. Allemaal zonder dat er in het printproces een voorbehandeling of gebruik van een primer nodig is.

João Freire, CEO van Grafisol, licht toe: "Door de aanvulling van deze nieuwe Konica Minolta-productieprinter kunnen we ons printaanbod moderniseren en verbreden, en onze klanten toegevoegde waarde bieden alsook tegemoetkomen aan hun huidige en toekomstige behoeften."

Eén van de vele voordelen van de AccurioJet KM-1 is dat afgedrukte taken onmiddellijk kunnen worden afgewerkt. De printer kan materiaaldikten tot 0,6 mm (enkelzijdig) en 0,45 mm (dubbelzijdig) verwerken, met snelheden tot 3000 vel per uur (enkelzijdig) of 1500 vel per uur (dubbelzijdig). De afdrukresolutie is 1200 x 1200 dpi en de materiaalformaten zijn tot 585 x 750 mm B2+.

"Dit is één van onze grootste investeringen op gebied van innovatieve technologie”, vertelt João Freire. “We geloven dat we hiermee onze efficiëntie en productiviteit kunnen optimaliseren, met de focus op duurzaamheid van ons drukwerk. Hiermee zijn we van plan ons aanbod uit te breiden voor onze klanten, die ons reeds kennen als leverancier van de hoogste kwaliteit."

Vasco Falcão, Managing Director van Konica Minolta Portugal en Spanje, zegt: "Dit is een nieuwe mijlpaal voor ons, en kenmerkend voor onze uitbreiding in Portugese markten die een enorm potentieel hebben, zoals industriële en commerciële drukkerijen. Grafisol is al lange tijd een trouwe klant en we zijn zeer enthousiast om hen te ondersteunen bij de ontwikkeling van nieuwe markten door middel van high-end systemen die hogere kwaliteiten en winsten mogelijk maken.

Konica Minolta heeft onlangs aangekondigd de AccurioJet KM-1 ook in Nederland en Italië te verkopen en blijft deze geavanceerde printtechnologie uitrollen naar nieuwe regio's.


 

Schrijf u in voor onze webinars!

Schrijf u in voor onze webinars!