Konica Minolta Nederland tekent Green Deal met ministerie VWS

| 22 mei 2019

Als eerste en enige van onze branchegenoten hebben wij de green deal “Duurzame zorg voor een gezonde toekomst” van het ministerie van VWS ondertekend. Daarmee benadrukken we dat we bijdragen aan verduurzaming in het algemeen en in het bijzonder binnen de zorgsector.


Wij hebben laten zien dat we met simpele toepassingen en proposities verduurzaming in het algemeen en specifiek binnen de zorgsector enorm kunnen helpen. Om te benadrukken dat we ons hier actief voor inzetten en blijven inzetten hebben we, als eerste en enige van onze branchegenoten, deze Green Deal ondertekend.
 

Wat houdt de Green Deal in?
In deze Green Deal werken de brancheorganisaties, zorgverenigingen, bedrijven en overheidsinstanties onder regie van het ministerie van VWS samen aan het verduurzamen van de zorgsector. Gezamenlijk hebben zij de ambitie om de CO2-uitstoot van de zorgsector terug te dringen, meer circulair te gaan werken, medicijnresten uit het afvalwater te krijgen en een leefomgeving te creëren die gezondheid bevordert.


Wat doen wij voor de zorgsector?
Wij spannen ons in om voor de Nederlandse gezondheidszorg een werkplek van de toekomst te ontwikkelen die duurzaam is en rekening houdt met de leef- en werkomgeving van het personeel in de zorg.

Daarom zetten wij afdrukapparatuur in die minder milieubelastend, energiezuiniger en op circulaire basis geproduceerd is. Daarnaast maken onze IT-diensten het mogelijk voor zorgorganisaties om beschikbare middelen (geld, personeel etc.) optimaal in te zetten en zo de focus op zorg te houden. Bovendien voorkomt dit verspilling van goederen en energie.


De ondertekening
Woensdag 15 mei heeft Luuk Bruning namens Xavier Biermez voor Konica Minolta zijn handtekening gezet onder de Green Deal. De ondertekening vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amersfoort in het bijzijn van minister Bruno Bruins van VWS.

\Wilt u meer informatie over de specifieke proposities die wij hebben voor de [ver]zorg sector stuur een bericht aan: Marketing@konicaminolta.nl .


 

Schrijf u in voor onze webinars!

Schrijf u in voor onze webinars!