Konica Minolta opnieuw door IDC MarketScape uitgeroepen tot leider in Worldwide Print Transformation

| 6 november 2023

Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH (Konica Minolta) heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf is uitgeroepen tot leider in de IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2023 Vendor Assessment (doc #US51146523, augustus 2023). Het IDC-onderzoek evalueerde de markt voor printtransformatie aan de hand van het IDC MarketScape-model, gebaseerd op een gestandaardiseerde set parameters voor een vergelijkende analyse van hardcopy-leveranciers, waarbij rekening werd gehouden met kwantitatieve en kwalitatieve aspecten die leveranciers in staat stellen om succesvol te zijn in deze wereldwijde markt. Konica Minolta werd ook benoemd tot leider in de Vendor Assessment van 2020 voor deze markt.quotation marks

We zijn er trots op dat de IDC MarketScape het belangrijke werk heeft erkend dat Konica Minolta doet om haar klanten in meer dan 150 landen door hun individuele transformatietrajecten te leiden en hen te helpen zich digitaal te ontwikkelen door een combinatie van nieuwe technologie en expertise. Samen grijpen we na de pandemie kansen aan om niet alleen onze organisatie te laten groeien, maar om dit met optimale efficiëntie te doen.

Olaf Lorenz

Head of International Marketing Division, Konica Minolta Business Solutions Europe

Uit de beoordeling van Konica Minolta door IDC MarketScape zijn vijf sterke punten naar voren gekomen in de categorie van wereldwijde printtransformatie:
 
Intelligent Connected Workplace
"In haar aanpak om de wereld van werk opnieuw te benaderen, heeft Konica Minolta een uitgebreid Intelligent Connected Workplace-framework (ICW) gebouwd" om mensen, kennis en werkplekken met elkaar te verbinden. Het maakt zowel op locatie als mobiel werken mogelijk, met 24/7 toegang tot gegevens, altijd en overal, om klanten te helpen bij hun digitale transformatie. Als onderdeel van haar ICW-bedrijfsfilosofie heeft het bedrijf de afgelopen jaren haar activiteiten op het gebied van print- en IT-services samengevoegd. De ICW "combineert beheerde printservices, workflow-, informatiebeheer-, applicatiebeheer-, infrastructuurbeheer-, beveiligings- en cloudservices".
 
Cloud-partnerschappen
"Konica Minolta heeft een uitgebreid netwerk van strategische partnerschappen opgezet voor haar portfolio van cloudoplossingen." Centraal in deze aanpak staat de wereldwijde relatie met Microsoft. Konica Minolta Business Solutions Europe is een Microsoft Cloud Solutions-partner en levert beheerde services voor de meest gebruikte cloud- (Azure) en on-premises kantoortechnologieën van Microsoft.
 
Transformatieve IP
Konica Minolta's eigen IP heeft geleid tot de ontwikkeling van verschillende cloud-, IoT- en nieuwe technologieaanbiedingen, waaronder FORXAI/VSS (beveiliging) en het Dispatcher-portfolio (workflowautomatisering en printbeheersoftware), allemaal bedoeld om te helpen bij de digitale transformatie van klanten.
 
Overstappen naar de cloud voor werken op afstand
"Konica Minolta's succesvolle transitie naar een Intelligent Connected Workplace diende als basis voor de overstap van het bedrijf naar de cloud. De wereldwijde pandemie en de noodzaak om de IT-infrastructuur en -activiteiten over te zetten naar de cloud sluiten goed aan bij het reeds genoemde strategische initiatief van het bedrijf. Het hielp klanten van Konica Minolta ook om thuiswerken naadloos te integreren met traditionele kantooractiviteiten."
 
Acquisitiegeschiedenis
"De recente overnamegeschiedenis van het bedrijf was vooral gericht op beheerde IT-services en Enterprise Content Management, maar omvatte ook beveiligings-, VoIP-, BPO-, branchespecifieke oplossings- en dataservices. Hoewel veel van deze activiteiten in een specifieke regio zijn gestart, worden de verworven technologieën en vaardigheden wereldwijd ingezet."
 
In het IDC MarketScape-rapport wordt vermeld dat bedrijven Konica Minolta zouden moeten overwegen omdat: "Konica Minolta klanten door hun digitale transformatietraject leidt en dit bereikt door middel van een uitgebreid portfolio van services en oplossingen die zijn afgestemd op individuele klantbehoeften, onafhankelijk van de bedrijfsgrootte, digitale ontwikkeling en branche. Het bedrijf blijft doorgaan met het opbouwen van haar infrastructuur voor IT-services, en een klantenbehoud van 85% tijdens dit proces is indrukwekkend. Klanten die op zoek zijn naar een traditionele copy-/printprovider met een moderne kijk op het nieuwe werken op kantoor, kunnen Konica Minolta overwegen."
 

Over IDC MarketScape
Het IDC MarketScape vendor assessment model is ontworpen om een overzicht te geven van het concurrentievermogen van ICT-leveranciers (informatie- en communicatietechnologie) in een bepaalde markt. De onderzoeksmethode maakt gebruik van een rigoureuze scoremethodologie op basis van zowel kwalitatieve als kwantitatieve criteria, die resulteert in één grafische illustratie van de positie van elke leverancier binnen een bepaalde markt. IDC MarketScape biedt een duidelijk kader waarin het product- en serviceaanbod, de mogelijkheden en strategieën, en de huidige en toekomstige succesfactoren van IT- en telecommunicatieleveranciers op zinvolle wijze kunnen worden vergeleken. Het kader biedt technologiekopers ook een 360-graden-beoordeling van de sterke en zwakke punten van huidige en potentiële leveranciers.
 
 

IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2023 Vendor Assessment

Konica Minolta is uitgeroepen tot leider in de IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2023 Vendor Assessment (doc #US51146523, augustus 2023). Het IDC-onderzoek evalueerde de markt voor printtransformatie aan de hand van het IDC MarketScape-model, gebaseerd op een gestandaardiseerde set parameters voor een vergelijkende analyse van hardcopy-leveranciers, waarbij rekening werd gehouden met kwantitatieve en kwalitatieve aspecten die leveranciers in staat stellen om succesvol te zijn in deze wereldwijde markt. 

Lees meer

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Marketing Communications Expert

kevin.maarssen@konicaminolta.eu

News

News

5 tips voor duurzaam printen: een ecologische printstrategie in een groen Europa

Hoe groen is de IT-strategie van uw bedrijf? Duurzaamheid is niet alleen essentieel om onze planeet leefbaar te houden, de EU maakt rapportage errond binnenkort verplicht voor tal van bedrijven, waardoor het onderwerp hoog op ieders agenda...