Konica Minolta staat in de top vijf procent van bedrijven in de branche volgens de EcoVadis duurzaamheidsratings voor 2023

| 21 maart 2023

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) kondigt met genoegen aan dat het opnieuw een GOLD Level Recognition Medal heeft gekregen in de EcoVadis duurzaamheidsratings voor 2023, waarmee het tot de top vijf procent van bedrijven in de branche behoort. De EcoVadis duurzaamheidsratings worden uitgegeven door het Franse EcoVadis om maatschappelijk verantwoord ondernemen te erkennen. De rating weerspiegelt Konica Minolta's aanhoudende en toegewijde focus om een zeer duurzaam en maatschappelijk verantwoord bedrijf te zijn.


EcoVadis is 's werelds grootste en meest betrouwbare provider van zakelijke duurzaamheidsratings en heeft de afgelopen jaren een wereldwijd netwerk van meer dan 90.000 bedrijven opgebouwd. Dankzij het winnen van een Gold Level Recognition Medal in de duurzaamheidsratings van EcoVadis, bevestigt Konica Minolta haar positie bij de top vijf procent van bedrijven die als maatstaf gelden binnen de branche. 2023 is het achtste achtereenvolgende jaar dat Konica Minolta deelnam aan de onafhankelijke audit en een hoge beoordeling ontving.
 
Aan de hand van vier belangrijke indexen wordt in het ratingproces van EcoVadis de maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven (MVO) beoordeeld op vier belangrijke gebieden: milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. Het ratingsproces is gebaseerd op scorekaarten voor elk deelnemend bedrijf met daarop 21 MVO-indicatoren, 190 sectoren en 150 landen. De evaluatieomgeving is gebaseerd op het Global Reporting Initiative, de Global Compact van de Verenigde Naties en de ISO 26000, die rekening houden met milieu, sociale zaken, ethiek en de toeleveringsketenactiviteiten.
 
In het EcoVadis-scorerapport werd Konica Minolta vooral geprezen voor haar milieu-initiatieven (met een 'Outstanding'-score van 90%) en het rapport benadrukte de sterke punten van het bedrijf in haar beleid, acties en resultaten op dit gebied. Een ander hoogtepunt was EcoVadis' score van 80% ('Advanced') voor Konica Minolta's in Ethiek, die opnieuw het robuuste beleid, de acties en de resultaten op dit gebied weerspiegelt.
 

quotation marks

We zijn er zeer trots op dat we opnieuw worden geprezen door de onafhankelijke beoordeling van EcoVadis als erkenning van onze voortdurende en vastberaden inzet voor ecologisch en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Nu de wereld de handen ineenslaat om de klimaatcrisis aan te pakken, zijn wij nog meer vastberaden om ervoor te zorgen dat onze activiteiten en die van onze partners de bedreigingen voor ons milieu en onze samenleving bestrijden. Wij evalueren en verfijnen onze bedrijfsactiviteiten voortdurend om onze ecologische en sociale impact te vergroten door een gezondere en meer zorgzame manier van leven te ondersteunen en de wereld om ons heen positief vorm te geven.

Olaf Jonas

General Manager Environmental Social Governance, Konica Minolta Business Solutions Europe

Als wereldwijde onderneming met meer dan 39.000 werknemers in 150 landen over de hele wereld neemt Konica Minolta haar verantwoordelijkheid zeer serieus. Het bedrijf zet zich al tientallen jaren in voor duurzaamheid vanaf de oprichting van een wereldwijde afdeling voor milieubeheer in 1971, en volgt een streng ESG-kader (Environmental, Social, Governance) om ervoor te zorgen dat het bedrijf zich actief blijft inzetten voor duurzaamheid. In 2008 heeft Konica Minolta, Inc. het Global Compact van de VN ondertekend en zich ertoe verbonden de tien principes ervan na te leven, samen met de preventieve en verantwoordelijke benadering van de bescherming van de mensenrechten, het milieu, arbeidskwesties en anticorruptie. Konica Minolta staat ook achter de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) van de Verenigde Naties, een wereldwijd plan voor alle landen om samen te werken aan het beëindigen van extreme armoede, het bestrijden van ongelijkheid en onrechtvaardigheid, het beschermen van onze planeet en het stimuleren van groei en meer welvaart.
 

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Marketing Communications Expert

Marketing

kevin.maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Konica Minolta is voor het derde achtereenvolgende jaar door Clarivate opgenomen in de Top 100 Global Innovators 2024

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) kondigde aan dat Clarivate PLC, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd globaal bedrijf voor informatievoorziening (Clarivate), Konica Minolta heeft uitgeroepen tot een van de Top 100 Global Innovators 2024...