Konica Minolta tilt printen vanuit de cloud naar een hoger niveau met EveryonePrint Hybrid Cloud Platform (HCP)

| 22 juni 2021

Konica Minolta kondigt met genoegen de lancering aan van zijn cloudgebaseerde, multi-tenant Software-as-a-Service-printoplossing EveryonePrint Hybrid Cloud Platform (HCP). De aanhoudende COVID-19-pandemie heeft als katalysator voor hybride werkomgevingen gewerkt. In het onderzoek "IDC FutureScape: Worldwide IT Industry 2021 Predictions" voorspelt IDC dat "tegen het einde van 2021 [...] 80% van de ondernemingen een mechanisme in werking zal stellen om over te stappen op een cloud-centrische infrastructuur en applicaties die twee keer zo snel zijn als voor de pandemie." [1] Maar één onderwerp dat nog steeds vaak wordt verwaarloosd wat de cloud betreft, zijn printservices, die vaak buiten de cloud-first-strategie van een bedrijf vallen. Toch profiteren bedrijven ook van alle voordelen die de cloud biedt, zoals lage beheerkosten, lage investeringskosten, hoge flexibiliteit en schaalbaarheid, hoge beveiliging en werklastverlichting voor IT-personeel.


EveryonePrint HCP biedt bedrijven een keuze: Als een bedrijf de openbare cloud kiest, neemt Konica Minolta de hosting van de printomgeving over in het datacenter van Konica Minolta. Als een bedrijf een privécloud kiest, beheert de klant de printomgeving in zijn eigen datacenter, maar profiteert nog wel van een aantal voordelen.
 
IT-personeel hoeft de IT-printinfrastructuur niet langer te beheren
Dankzij EveryonePrint HCP hoeven bedrijven niet zelf meer hun IT-printinfrastructuur te beheren. Konica Minolta host, beheert en ondersteunt de printservers, printerstuurprogramma's en licenties, inclusief het instellen van nieuwe printers en de printwachtrijen voor elke locatie. Dankzij de IWS-technologie van Konica Minolta is er geen lokale infrastructuur op het terrein van de klant nodig. Klanten hebben alleen internettoegang nodig — een VPN is niet vereist.
 
Als klanten ervoor kiezen om de printomgeving te beheren via hun privécloud, vergt dit ook maar minimale inspanning. Het kost minder dan tien minuten om een klantspecifieke printomgeving te creëren op het multi-tenant EveryonePrint HCP-platform en de bestaande Windows- en Mac-printinfrastructuur te vervangen. Er is slechts één webbeheerinterface en één printerstuurprogramma vereist. Hierdoor kunnen klanten handig en eenvoudig alle printers, locaties, gebruikersreferenties, toegangscontrole, verbruik, rapporten en nog veel meer configureren en beheren.
 
Rendabeler printen
Klanten die ervoor kiezen de openbare cloud en hosting door Konica Minolta te gebruiken, hebben niet langer eigen printservers nodig, waardoor de bijbehorende aanschaf- en onderhoudskosten worden geëlimineerd.
 
Voor alle klanten die gebruik maken van openbare cloud- of privécloudservices vallen ook de kosten voor acquisitie, beheer, service, onderhoud en ondersteuning voor de EveryonePrint HCP-applicatie weg, dankzij het op een abonnement gebaseerde model waarbij per maand naar gebruik wordt betaald. Klanten betalen alleen voor de licenties die ze nodig hebben. Als de behoeften van het bedrijf toenemen of afnemen, kan de oplossing eenvoudig omhoog of omlaag worden geschaald. Het maandelijkse factureringsmodel garandeert ook een beter overzicht en betere voorspelbaarheid van de printkosten.
 
Verbeterde mobiliteit en gebruiksgemak voor eindgebruikers
Eindgebruikers hebben vanaf elk apparaat toegang tot de printservices, zonder dat ze apparaten of stuurprogramma's moeten installeren. Taken worden naar één algemene printwachtrij verzonden, zodat gebruikers hun documenten onmiddellijk kunnen printen, waar ze zich ook bevinden. Gebruikers kunnen zich op het apparaat verifiëren via een iOS- of Android-applicatie, IP-kaartlezer, QR-code of printen voor gasten. Dit betekent dat geprinte documenten niet in printerladen achterblijven en beschermd zijn tegen onbevoegde toegang.
 
De beste beveiligingsstandaarden voor klantgegevens
Klanten die de openbare cloud kiezen, kunnen er zeker van zijn dat hun gegevens volgens de hoogst mogelijke beveiligingsstandaarden worden verwerkt. De gegevens worden naar het datacenter van Konica Minolta in Duitsland verzonden, dat is gecertificeerd volgens zowel ISO 27001 als DIN EN 50600 en dat voldoet aan de AVG. Het datacenter is uitgerust met een eigen firewall om malware te voorkomen, te detecteren en te verwijderen. Bovendien is er een load balancer aanwezig om de beschikbaarheid en prestaties van de webserver te verhogen. Ook alle klantgegevens worden betrouwbaar beschermd door continue back-ups.
 
EveryonePrint HCP is geschikt voor een breed scala aan netwerkinfrastructuren, waaronder Web Only/Zero Trust-omgevingen op basis van een streng identiteitsverificatieproces. Dit garandeert dat alleen geverifieerde en geautoriseerde gebruikers en apparaten toegang hebben tot applicaties en gegevens. De oplossing biedt volledige end-to-end codering dankzij de ondersteuning voor SSL/TLS en een ingebouwde auditfunctie, waardoor naleving van de AVG wordt gegarandeerd. Omdat printtaken worden gecodeerd en opgeslagen op het lokale werkstation en nooit het bedrijfsnetwerk verlaten, worden alleen metadata en verificatiegegevens via het openbare netwerk verzonden. Alle vereiste certificaten worden binnen de applicatie bijgehouden en klanten kunnen de ingebouwde certificaten in EveryonePrint HCP gebruiken of hun eigen certificaten importeren.

Meer informatie over EveryonePrint Hybrid Cloud Platform vindt u hier.

[1] IDC FutureScape: Worldwide IT Industry 2021 Predictions, (doc # US46942020, oktober 2020), IDC, https://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=US46942020

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Expert Corporate Communications

Kevin.Maarssen@konicaminolta.eu