De nieuwste AccurioPress van Konica Minolta maakt het waar in sRGB

| 4 maart 2019

Konica Minolta heeft het geheim gevonden om een groot deel van het sRGB-kleurbereik te printen met zijn nieuwste generatie high chroma toner, waardoor grafische professionals de kleuren op hun gekalibreerde schermen nauwkeuriger kunnen reproduceren en printen.


De AccurioPress C83hc van Konica Minolta gebruikt de vierde generatie high chroma toner van Konica Minolta. Door de selecteerbare printmodus kunnen klanten kleuren in sRGB en CMYK printen. Wat u ziet op uw scherm is wat u print. Gebruikers zullen de reproductie van huidtinten en Pantone-kleuren fantastisch vinden. Ze kunnen hedendaagse standaardtoepassingen bieden en hun printportolio uitbreiden met buitengewone toepassingen van hogere kwaliteit, met toegenomen winsten als resultaat.
 

Grafische professionals hebben vandaag de dag te maken met meer communicatiekanalen dan ooit: print, augmented reality, online en mobiel, het ligt allemaal binnen handbereik. Consistentie in kleur bij al deze kanalen is een grote uitdaging gebleken. De doorbraak van Konica Minolta maakt de nauwkeurigste overeenkomst in huistijlkleuren tussen deze fysieke en elektronische media mogelijk. Printen op fotokwaliteit met hoge kleurverzadiging en scherpere kleurenreproductie is mogelijk met de AccurioPress C83hc, evenals een superieure spot colour-reproductie in vergelijking met standaard CMYK.


Bovendien biedt de nieuwste High Chroma-tonertechnologie een aantal voordelen voor het milieu, want deze werkt bij een lagere fixeertemperatuur dan conventionele toners en zorgt hierdoor voor een lagere CO2-footprint.


De AccurioPress C83hc van Konica Minolta beschikt over de IQ-501 Intelligent Quality Care, die de productietijd optimaliseert via functies zoals automatische front-to-back-registratie en het automatisch aanmaken van printerprofielen. Realtime bewaking tijdens het printproces maakt het mogelijk om tijdens het printen correcties aan te brengen, waardoor het afval en de kosten worden verminderd. De AccurioPress C83hc is compatibel met media tot 350 g/m² en heeft een vacuumluchtinvoer voor een betrouwbare invoer van dik papier. De papierlengte kan worden uitgebreid tot 1300 mm, wat betekent dat het printen van banners kan worden toegevoegd aan het print aanbod van de grafische onderneming. De optie voor automatisch dubbelzijdig printen is beschikbaar voor vellen tot 762 mm. De toegenomen papiercapaciteit van maximaal 15.390 vellen uit 11 papierbronnen maakt het mogelijk om de productie 's nachts te laten doorgaan zonder dat er iemand aanwezig is.


Nicolas Vanesse, Product Manager Production Printing bij Konica Minolta Business Solutions België, vertelt: "Met de nieuwe AccurioPress C83hc is het gemakkelijker om te schakelen tussen de twee werelden van CMYK en RGB en te reproduceren wat uw klant verwacht. De productieprinter reproduceert een groter deel van het sRGB-gamma dan ooit. Behalve de standaard gedrukte producten kunnen drukkerijen zich nu ook onderscheiden door levendigere prints te leveren en hun eigen printportfolio uit te breiden. Door de hoge mediaflexibiliteit en professionele modulaire afwerking is dit de perfecte oplossing voor elke drukwerkleverancier."


Schrijf u in voor onze webinars!

Schrijf u in voor onze webinars!