Antwerp - Banjul Challenge: missie geslaagd!

| 6 november 2019

7.200 km voor het goede doel

Op 5 oktober vertrokken onze Aurelium-collega Philippe Reinardts en zijn kompaan Lode Stevens (Team Menpower 68) vanuit Antwerpen op een 19-daagse rally met als eindbestemming de Gambiaanse hoofdstad Banjul. De route liep door zeven landen waarvan vier in noordwestelijk Afrika.


Bijna een jaar voorbereiding ging vooraf aan deze tocht. Het gekozen goede doel van de twee heren, de Nursery & Basic school van Kunting, heeft dringend nood aan stromend water en elektriciteit. Het doel was dan ook om zoveel mogelijk geld bijeen te zoeken voor de verdere bouw van de school. Naast kleine giften kon team Menpower 68 ook rekenen op de steun van sponsors zoals Konica Minolta, Ingram Micro en Tech Data.
 

Slapen onder de sterrenhemel
Met een Nissan pick-up volgeladen met hulpmiddelen startte de reis met 25 andere wagens richting Afrika. Na België, Frankrijk en Spanje doorkruist te hebben in drie dagen, nam de delegatie de ferry naar Tanger in Marokko met een rit naar Merzouga waar het echte avontuur kon beginnen in de zandduinen van Erg Chebbi. De acht dagen in Marokko gingen niet zonder slag of stoot. Zo moest er een hele dag gewacht worden op de herstelling van de wagen. Na het vervangen van de koppeling, schokdempers en bladveren kon er weer verder gereden worden. Maar het slapen onder de blote sterrenhemel, de lekkere tajines en de adembenemende landschappen maakten veel goed.
 

Corruptie ten top
Na meer dan 5000 km op de teller kwam de grens met Mauritanië in zicht. Dit ging gepaard met heel wat wachten… wachten om uit de wagen te mogen, wachten in de douane om dan bij de grenspost van Mauritanië een visum aan te vragen en om dan weer… zes uur te wachten. Geduld is een mooie deugd!Zandstormen, wegen vol gaten, een verzengende hitte, corruptie, en jammer genoeg schrijnende armoede… na een aantal dagen kwam Senegal gelukkig in zicht.
 

Eindmeet in zicht
Kleurige kledij, zingende Senegalezen, armoede alom maar met de eeuwige glimlach,… de laatste dagen in Senegal verliepen vlot om dan op de laatste dag aan te komen in Banjul, de eindbestemming! En deze eindigde met een zeer positieve noot: op de wagen van Philippe en Lode werd het meest geboden en de challenge werd afgesloten met een zeer mooi bedrag van 9155€ voor de Nursery & Basic school van Kunting. Proficiat Menpower 68!


 

Schrijf u in voor onze webinars!

Schrijf u in voor onze webinars!