AccurioPress C7100 en C7090 zijn de nieuwste Konica Minolta-productieprinters met Fogra-certificering

| 14 maart 2023

Opnieuw zijn twee digitale kleurenprintsystemen van Konica Minolta bekroond met een internationale FograCert VPS-certificering (Validation Printing System). De AccurioPress C7100/C7090-serie voegt zich bij de AccurioPress C14000-serie en de AccurioPress C4080-serie en ontvangt de prestigieuze industrieaccreditatie.


Fogra, een Duits onderzoeksinstituut voor mediatechnologieën, bekroont printproductiesystemen die aantoonbaar voldoen aan de ISO-normen, op basis van meetbare criteria. Fogra vond dat de Konica Minolta AccurioPress C7100/C7090-serie ‘voldoet aan alle criteria van dit programma in de geteste configuraties'. De productieprinters zijn nu gecertificeerd wanneer de optionele EFI Fiery of Konica Minolta-controllers worden gebruikt.

De Fogra-accreditatie volgt op uitgebreide tests in verschillende printomstandigheden, die een breed scala aan mogelijkheden beslaan. Het gaat hierbij om PDF/X-conformiteit, materiaalkleurproeven, glans en fluorescentie, kleurnauwkeurigheid, uniformiteit, duurzaamheid en lichtechtheid. Andere factoren waren vervaging, herhaalbaarheid op lange en korte termijn, wrijfbestendigheid van de print, overdracht van kleurwaarden, grenzen van toonwaarden bij de reproductie, beeldregister en oplossend vermogen en marge-informatie. 

De AccurioPress C7100-serie van Konica Minolta, winnaar van de Buyers Lab (BLI) 2022 Color PRO Award, zit boordevol innovatieve technologieën om winstgevende zakelijke kansen te creëren. De productieprinter met sheetfed, die in juni 2021 werd gelanceerd, beschikt over intelligente automatisering, verbeterde afwerking, onberispelijke kwaliteit, geavanceerde mogelijkheden en uitzonderlijke duurzaamheid. De AccurioPress C7100 print 100 pagina's per minuut (ppm) op A4 en de AccurioPress C7090 kan 90 pagina's per minuut (ppm) printen. De systemen zijn ontworpen om printactiviteiten te helpen de prestaties te optimaliseren, nieuwe en geavanceerde printproducten aan te bieden en het hele bedrijf te laten groeien.

quotation marks

“Deze certificering is wederom erkenning van hoe onze productieprinters consistent betrouwbare kleurenresultaten van hoge kwaliteit leveren en nieuwe kansen voor klanten bieden. Ze voldoen allemaal perfect aan de huidige veeleisende productievereisten om klanten te helpen hun bedrijf uit te breiden en nieuwe winstgevende toepassingen te maken.”

Karl Friedrich Edenuizen

Product Manager Colour Devices, Professional Printing Group, bij Konica Minolta Business Solutions Europe

Hij voegde toe: "De AccurioPress C7100/C7090-serie is ontwikkeld om printeromgevingen die snel moeten kunnen reageren te ondersteunen. Daarom biedt de serie een keuze uit verschillende front-ends van controllers, waaronder onze eigen ontwikkelde technologie en EFI’s. Samen met geweldige software en services werken we nauw samen met klanten om hun operationele flexibiliteit te heroverwegen."

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Marketing Communications Expert

Marketing

kevin.maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Konica Minolta viert haar succes op drupa met meer dan 200 beursverkopen

Na het demonstreren van end-to-end workflowdemonstraties met betrekking tot de belangrijkste aspecten van toner, inkjet, decoratie, afwerking, etiketten en verpakkingen en het tonen van een holistisch concept van toekomstige trends op drupa 2024...