Zo haalt u meer uit Microsoft Teams

| 1 september 2023

De afgelopen jaren heeft Microsoft Teams zich naast Outlook, Word, PowerPoint en Excel in het rijtje van populairste Microsoft 365-apps genesteld. Velen weten echter niet dat Teams veel meer is dan een geweldige tool om online te vergaderen. Ontdek drie andere zaken waarvoor u Teams kunt gebruiken!1. Bewerk documenten met meerderen tegelijk

 

Via Teams kunt u in real time met anderen samenwerken aan documenten in o.a. Word, PowerPoint en Excel. U hoeft deze documenten dus niet langer te delen via e-mail. En omdat iedereen aan dezelfde versie werkt, is er voortaan slechts één bron van waarheid. U maakt dus een einde aan duplicaten die niet synchroon lopen en problemen met versiebeheer.

Bovendien beschikt u over een volledig controlespoor van bewerkingen en opmerkingen, zodat u altijd weet wie wat wanneer heeft gewijzigd. Zodra een nieuw team wordt aangemaakt in Microsoft Teams, wordt er ook automatisch een documentenbibliotheek opgezet in SharePoint, dat is de door Microsoft gehoste cloudservice voor bedrijven. Alleen teamleden hebben rechtstreeks toegang tot de bestanden die daarin worden opgeslagen, al kunnen ze natuurlijk op elk moment worden gedeeld met anderen.

2. Kies voor een efficiënt projectbeheer

 

U kunt de Planner van Microsoft Teams gebruiken om projecten efficiënt te organiseren door taken toe te wijzen aan teamleden en deadlines vast te leggen. U kunt ook tijdelijke, dynamische teams opzetten voor een efficiënte samenwerking op projecten die in de tijd beperkt zijn.
 

3. Ontdek het gedeelde digitale notitieblok

 

Een team kan een digitaal notitieblok toevoegen via de tabbladen in het betreffende Teams-kanaal. Alle teamleden kunnen er hun werk mee organiseren en projecten, campagnes en andere activiteiten mee beheren, zoals het opstellen van vergaderagenda's en het schrijven van notulen.

Naast het bijhouden van notities kunt u er ook inhoud van elders inplakken (inclusief afbeeldingen, audio en video), informatie mee categoriseren via tags en aparte secties aanmaken voor verschillende projecten, kanalen en teamvergaderingen.

Heeft u nog vragen over Microsoft Teams? Neem dan snel contact met ons op! 

 

Blogs

Blogs

Hoe duurzaam zijn datacenters en clouddiensten?

Steeds meer bedrijven stappen over op de cloud voor hun IT-infrastructuur. De flexibiliteit van clouddiensten is extra aantrekkelijk in onzekere tijden. Maar zijn clouddiensten en de bijbehorende datacenters ook duurzamer dan de vertrouwde...