Konica Minolta

Nederland

  • Nederlands

Giving Shape to Ideas

MVO Beleid

Organisatie

Als toonaangevende speler in de markt documentoplossingen, biedt Konica Minolta u producten, diensten en oplossingen voor in kantoor- en productieomgevingen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij Konica Minolta nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus. Daarom investeren we in innovatie en kwaliteitsverbetering om mens en milieu waar mogelijk te ontzien. Zo blijven we voortdurend innoveren en op zoek naar nieuwe technologieën om het milieu zo min mogelijk te belasten.

Onze innovatieve multifunctionals bijvoorbeeld, springen zuinig om met milieu en energie, bieden een maximale afdrukkwaliteit én realiseren lagere maandlasten.

Bij de ontwikkeling van onze producten houden we in alle fases van de productlevenscyclus rekening met het milieu en ontplooien we initiatieven om de opwarming van de aarde tegen te gaan.  Ook bevorderen we actief recycling: intern en in de samenleving. Daarmee voorkomen we milieuverontreiniging en beperken we milieurisico’s.

Gedurende de dagelijkse werkzaamheden binnen de Nederlandse organisatie zijn we ons zeer bewust van onze omgeving. Zo is Konica Minolta Business Solutions Nederland recent verhuisd naar een nieuw duurzamer gebouw en bekijken we hoe we onze faciliteiten zo milieuvriendelijk mogelijk kunnen maken.

Lees meer over onze MVO Visie

Konica Minolta onderneemt CO2-neutraal

Konica Minolta Business Solutions Nederland zet de komende jaren sterk in op de reductie van haar CO2-uitstoot. Dit wordt gedaan door het verbruik van fossiele brandstoffen zo laag mogelijk te houden en CO2-uitstoot die nog niet gereduceerd kan worden te compenseren. Hierdoor ondernemen wij CO2-neutraal.

Het compenseren van onze totale CO2-uitstoot gebeurt door deel te nemen aan een Trees for All-project. In dit project staan natuurbescherming, commerciële bosbouw en bevolkingsparticipatie in Bolivia centraal.

Lees meer over het Trees for All-project waar wij aan deelnemen