Konica Minolta biedt hybride workflowconnectiviteit in combinatie met de ultieme productieflexibiliteit, waardoor u uw digitale en offset apparatuur optimaal kunt gebruiken - en dat alles binnen één interface. In de loop der jaren hebben commerciële offsetdrukkerijen hun workflows uitsluitend ontwikkeld met het oog op offsetdruk. Toen digitale drukapparatuur werd geïntroduceerd in de productiemix, vonden de offsetbedrijven echter dat de workflowvereisten anders waren en als gevolg daarvan werden de stromen afzonderlijk verwerkt.
Naarmate de eisen en behoeften van klanten veranderden, groeide de behoefte om hetzelfde werk zowel in offset als digitaal te drukken. Maar dat was nog niet alles: drukwerkleveranciers hadden behoefte aan een oplossing die de kosten, fouten en herhalingen zou verminderen en - het allerbelangrijkste - een strategie zou ontwikkelen die aan de steeds veranderende eisen van de markt kan voldoen. Op dat moment ontstond de hybride workflow.
Maar hoe kun je deze twee werelden, litho en digitaal, met elkaar verbinden?
Het eerste wat we niet mogen vergeten is dat digitale en offset workflows weliswaar van elkaar te onderscheiden zijn, maar dat ze elkaar kunnen aanvullen. De huidige hybride workflows bieden u het beste van beide werelden - binnen handbereik.
Hybride workflow
Een hybride workflow is een enkel workflow management systeem dat zowel offset als digitaal printen ondersteunt. Het stelt u in staat om opdrachten te verwerken, af te drukken en te volgen via een gemeenschappelijke interface. Een hybride workflow kan opdrachten naar offset- of digitale afdrukapparatuur leiden op basis van een reeks overwegingen zoals oplages, doorlooptijd, paginaformaat, substraat en afwerking. Uw afdrukservice behoudt zijn integriteit, afdrukkwaliteit, kleurconsistentie en snellere productietijden en vermindert fouten met behulp van automatisering.
Hoe kan ik dus flexibeler zijn in mijn printproductie?
Het implementeren van hybride workflows zal opmerkelijke resultaten laten zien in een breed scala aan productiescenario's. De meest in het oog springende scenario's zijn de scenario's met veranderde functie-eisen, zoals de runlengte, het mengen van statische en variabele componenten en het online aanleveren van opdrachten. Het productieproces stelt u in staat om een hogere flexibiliteit, een betere job tracking en een verbeterde automatisering te bereiken. Als u de ultieme flexibiliteit wilt bereiken, is de sleutel echter het implementeren van rijkere workflowintegratieopties en het aanpassen van open standaarden zoals Job Definition Format (JDF).
Hier is hoe een hybride workflow u kan helpen met uw printproductie:
Overnight job preprints geven gebruikers de kans om jobs te bekijken voordat de massaproductie wordt goedgekeurd. Dankzij kant-en-klare bestanden kunnen opdrachten later opnieuw worden gebruikt door zowel digitale drukkerijen als offsetdrukkerijen.
- Hiermee kunt u dezelfde taak en inhoud gebruiken als bij de vorige offset-taak, voor meer consistentie in de prepress en digitale herdrukken op kleine oplagen.
- Drukt een snelle proefdruk af voor een offset-opdracht met een digitale pers.
- Het is niet meer nodig dat operators elke opdracht handmatig aan een andere productiewachtrij toewijzen, waardoor tijd wordt bespaard en de efficiëntie wordt verhoogd.
Hoe kunt u uw bestaande activa maximaliseren?
Om uw bestaande offset workflow oplossingen goed te gebruiken, kunt u digitale printmodules toevoegen om een hybride workflow te creëren. U kunt ook een Print Management Information System (MIS) integreren, waarmee u in realtime de status van al uw opdrachten kunt bekijken. Konica Minolta's volledige lijn van productieprinters en een breed scala aan beschikbare controllers kan worden gebruikt om uw bestaande investeringen te maximaliseren. Deze kunnen naadloos worden geïntegreerd in bestaande offsetworkflows, zoals Agfa Apogee, Screen Equios en Kodak Prinergy.
Deze systemen zijn geautomatiseerde PDF-gebaseerde workflows, die een volledig gecentraliseerde, JDF-geschikte, prepress productiehub bieden. Deze geavanceerde automatiseringsniveau helpt u een hogere productiviteit te bereiken, minder fouten te maken en uw doorlooptijden te verkorten. Door de integratie van offset- en digitale persen kunt u een efficiëntere en eenvoudigere manier creëren om de productie op al uw apparaten en de levering van opdrachten te beheren.