Displaymeting voor de elektronica-industrie

Meetoplossingen voor displaytechnologie op consumenten-, professioneel en industrieel niveau

 

Displaymeetoplossingen voor de consumentenelektronica-industrie

Konica Minolta biedt samen met de groepsmaatschappijen Radiant Vision Systems en Instrument Systems GmbH geavanceerde meetoplossingen voor weergavekwaliteit aan de consumentenelektronica-industrie. Wij leveren innovatieve, nauwkeurige en traceerbare oplossingen voor het karakteriseren van helderheid, kleur en uniformiteit om de kwaliteit van de displaytechnologie te garanderen, van ontwikkeling tot kwaliteitscontrole.

Displaytechnologie is een steeds belangrijker onderdeel geworden van de klantervaring en gebruikersinterface. Om aan de verwachtingen van de consument te voldoen, moeten test- en meetsystemen in staat zijn bestaande en opkomende technologieën nauwkeurig te karakteriseren, terwijl ze de TAKT-tijden verbeteren en mogelijkheden bieden om integratie, automatisering en veelzijdigheid te vereenvoudigen.

Onze oplossingen ondersteunen het testen en valideren van alle displaytechnologieën:
 • Televisie
 • Draagbare elektronica (mobiele telefoon, tablet, camera, smartwatch)
 • Monitoren voor huishoudelijk, professioneel en gezondheidszorggebruik
 • Geïntegreerde displaytechnologie
 • Projectie systemen
 • AR/VR/MR-systemen
Meetsystemen zorgen voor een snelle en nauwkeurige validatie en kalibratie van displaykenmerken, waaronder:
 • Helderheid en contrast,
 • Kleurengamma en nauwkeurigheid,
 • Uniformiteit,
 • Pixeldefecten,
 • Kijk hoek
Vereisten, benchmarks en standaarden kunnen per toepassing verschillen. Ons ervaren team kan u helpen bij het selecteren van de juiste oplossing en ondersteunt u tijdens de installatie en de levenscyclus van het instrument.

Er zijn schaalbare oplossingen beschikbaar om organisaties en hun bredere waardeketen te helpen bij het benchmarken, specificeren, produceren, inspecteren en kalibreren van allerlei soorten displaytechnologie, inclusief de nauwkeurige karakterisering van opkomende technologieën zoals:
 • OLED-panelen
 • Micro-LED's
 • VR-headsets
 • Gebogen beeldschermen
 • HDR-schermen en meer

Onze expertise en meettechnologieën stellen onze klanten in staat de kwaliteit te verbeteren, processen te optimaliseren, de consistentie te verbeteren, de klanttevredenheid te vergroten, verspilling te verminderen, kosten te verlagen en meer.

Het verkoop- en ondersteuningsnetwerk van de Konica Minolta-bedrijvengroep kan uw project op internationale of mondiale schaal ondersteunen.

Konica Minolta-meetinstrumenten worden gebruikt bij de productie van enkele van de meest gewaardeerde en geavanceerde displayproducten in de consumentenelektronica-industrie.

Konica Minolta heeft een wereldwijd bereik, met lokale verkoop en expertise om u te helpen bij het opzetten van een succesvol displaymeetsysteem. Of het nu gaat om supply chain-partners, in ontwikkeling, in productie of in kwaliteitscontrole, onze teams kunnen een oplossing leveren die aan uw behoeften voldoet, en met u samenwerken om dat systeem op te schalen naarmate de vereisten toenemen. Onze oplossingen worden ondersteund door een toegewijd team met ervaring in de installatie, training en aanpassing van de oplossing.

Konica Minolta-meetinstrumenten worden ondersteund door een uitgebreid wereldwijd netwerk van geautoriseerde servicefaciliteiten om ervoor te zorgen dat uw instrument het hele jaar door onderhouden, nauwkeurig en traceerbaar is.

Benefits

 • Verminder productietijd, kosten en verspilling: verbeter de takttijden en verbeter tegelijkertijd de detectie en configuratie van defecten door een geavanceerde, geautomatiseerde inspectie- en kalibratieoplossing te implementeren die de productieprocessen kan bijhouden.
 • Verleg de grenzen van nieuwe technologieën: ontwikkelingsteams kunnen profiteren van geavanceerde meetinstrumenten met de hoogste normen op het gebied van nauwkeurigheid, van het zwartste zwart tot het helderste roze en het felste blauw, waardoor producenten consumenten en de industrie kunnen blijven verbazen.
 • Verhoog de waargenomen waarde: specificeer en controleer componenten en processen, streef naar verbeteringen en consistentie met leveranciers, waardoor de perceptie van de consument van kwaliteit en waarde wordt verbeterd.
 • Veelzijdige meetoplossing: systemen kunnen worden aangepast voor weergavetechnologieën van verschillende formaten en parallelle weergaven.

Voorbeeldtoepassingen

 • Nauwkeurige, traceerbare en geautomatiseerde inline-inspectie en realtime configuratiesystemen voor alle productie van displaytechnologie, van geavanceerde tv's tot smartwatches.
 • Voldoe aan de verwachtingen van klanten op het gebied van de opkomende technologie van augmented reality en virtual reality-weergave. Nauwkeurige, speciaal ontworpen metrologie en software helpen fabrikanten producten te evalueren met technologie voor het meten van de pupilpositie.
 • Traceerbare systemen voor het benchmarken van leveranciers en producten van concurrenten kunnen bedrijven helpen concurrentievoordeel te vinden en te behouden in een zeer competitieve markt. Met een dieper inzicht in de productkwaliteit en de verwachtingen van de consument kunnen producenten de productie optimaliseren om de juiste producten tegen de juiste prijs te leveren.

Maak een keuze uit de onderstaande categorieën voor meer informatie over oplossingen voor displaymeting voor specifieke toepassingen

Weergavetechnologie

Meetsystemen voor displaypanelen (TV, mobiel, tablet, laptop, monitor etc)

AR/VR

Meting van weergavetechnologieën dichtbij het oog die de meting van de menselijke pupilgrootte van het virtuele beeld repliceren.

Projectorsystemen

Oplossingen voor alle projectietoepassingen, van de productie van apparaten tot de installatie en het voortdurende onderhoud voor professionele, bioscoop- en home entertainment-markten.