Kleurmeting voor transparante oppervlakken

Kleurmeting voor glas, folies en transparante kunststofproducten

Kleur- en oppervlaktemeting voor transparante bouwmaterialen


Meet en controleer de kleur en glans van materialen zoals glas, folies en kunststoffen

Transparante bouwmaterialen kunnen extra uitdagingen opleveren vanuit een consistentie- en controleperspectief. Niet alleen kleurstoffen, maar ook dikte, waas en zelfs kleine verschillen in perspectief kunnen het visuele effect beïnvloeden. 

Konica Minolta Measuring Instruments en software bieden klanten een oplossing voor nauwkeurige kleurcontrole van alles, van grondstoffen tot afgewerkte producten. Met kleurmeting kunnen organisaties procedures voor gegevensgestuurde proces- en kwaliteitscontrole implementeren die de consistentie van de uitvoer verbeteren en binnen de toleranties nauwkeurige kleuren produceren die voldoen aan de specificaties, waardoor tijd wordt bespaard en minder afval wordt gegenereerd.

Digitale kleurdata kunnen worden gebruikt om het aanbodproces te versnellen, waardoor het vermogen van een producent om op de markt te reageren aanzienlijk wordt verbeterd door de risico's en kosten die zijn verbonden aan het produceren, distribueren en handhaven van fysieke normen te verminderen.

De computerrecept-voorspelling-expertise van Konica Minolta kan bedrijven helpen om nauwkeurige en herhaalbare kleurformulering en kwaliteitscontrole op te zetten met behulp van het Colibri-platform voor samenwerking tussen locaties en met toeleveringspartners, waardoor de consistentie en nauwkeurigheid van processen aanzienlijk verbeteren, doordat traceerbare kleurdata en duidelijke kleurcommunicatie worden geimplementeerd.

Voor transparante materialen kan alleen een tafelmodel spectrofotometer transmissie meten en waasgegevens leveren. Alle tafelmodel-instrumenten van Konica Minolta zijn ontworpen met een grote, openzijdige transmissiekamer, zodat de beslissing uiteindelijk zal worden bepaald door eventuele extra functies op het instrument, zoals het ingebouwde display en de bedieningswizard van de CM-5 of de functies voor golflengteanalyse en -aanpassing van de CM-36dG.


Onze tafelmodel spectrofotometers zijn vervaardigd volgens de hoogste normen, om u nauwkeurigheid en traceerbaarheid te bieden naast innovatieve functies zoals een ingebouwde display en bedieningswizard. 


Konica Minolta Measuring Instruments en het team van specialisten kunnen de expertise van honderden installaties op dit gebied aanbieden, ondersteund door een netwerk van erkende servicefaciliteiten om snelle reparaties uit te voeren en de nauwkeurigheid en traceerbaarheid van deze instrumenten het hele jaar door te behouden.

Voordelen

  • De zekerheid van het productieproces verbeteren, de herbewerking minimaliseren en de kwaliteit van de uiteindelijke afwerking maximaliseren.
  • Verlaag de kosten gedurende het hele productieproces door elke stap in het proces te meten en te optimaliseren.
  • Verbeter de consistentie, stel realistische en haalbare verwachtingen door uw eigen afwerking en die van uw concurrenten te vergelijken.

Instrumenten

Instrumenten

CM-5 tafelmodel spectrofotometer

Biedt een open transmissiekamer en een ingebouwd display met een eenvoudige gebruikersinterface, zodat het apparaat kan worden gebruikt in combinatie met software voor het matchen van kleurdata / kleurenrecepten of in zelfstandige modus.

CM-36dG tafelmodel spectrofotometer

Innovatief tafelmodel instrument met verticale of horizontale configuratie, grote transmissiekamer en minimale tolerantiefuncties zoals golflengteanalyse en aanpassingssoftware voor zekerheid en traceerbaarheid van gegevens voor receptvoorspelling.

Rhopoint IQ-S glansmeter met nauwe tolerantie

Trigloss 20/60/85° IQ-versie met nauwe toleranties voor maximale nauwkeurigheid en resolutie bij alle glansapplicaties. Deze glansmeter van de nieuwe generatie levert ook gegevens voor Rspec, DOI en waas.

SpectraMagic NX

SpectraMagic NX is een softwarepakket voor kleurmetingen dat kan worden gebruikt om te communiceren met instrumenten van Konica Minolta. Het biedt uitgebreide rapportage en analyse van kleur en kleurverschil. De gebruiker heeft de volledige controle over het aanpassen van sjablonen en rapporten.

Colibri®-platform

Colibri® is software voor kleurbeheer en kleurformulering waarmee een oplossing voor kleurbeheer en kleurafstemming mogelijk is die schaalbaar is van één locatie tot een wereldwijde toeleveringsketen, met behoud van strikte controle en eigendom van gegevens.

TOEPASSINGEN

TOEPASSINGEN

Meting van glas

Het is mogelijk om de kleur en het uiterlijk van glastransmissie en coatingconditie te beheren. De CM-5 tafelmodel spectrofotometer kan worden gebruikt om de kleur te meten en de reactietijd van synthetische behandelingen te beheren. De Rhopoint IQ-S kan worden gebruikt om geborstelde materialen te meten.

Benchtop Spectrophotometer CM-5 with opened transmittance chamber measuring a transparent plastic sample

Verwante oplossingen

Vraag het onze experts!